Šta je novo?

Sobna vrata

vucko

Professional
Učlanjen(a)
20.04.2008.
Poruke
23.593
Pohvaljen
22.411
Lokacija
Zvezdara
Pozdrav, trebam da kupim dvoje sobnih vrata jer su stara koja su od 1965. godine kada je izgrađena zgrada završila karijeru. Gledam neka koja nisu konfekcijska već da su solidnog kvaliteta, da nisu bele boje kao i da imaju zvučnu izolaciju. Budžet je recimo između 12.000 i 20.000 dinara po vratima. Da li neko ima da preporučio nekog prodavca ili proizvođača?
 
Ја бих узео од медијапана, са штоком од пуног дрвета и квалутетним детаљима као што су шарке, брава и квака. Мислим да за 150€ по комаду могу да се нађу супер врата. Има доста по сајтовима. Праве и по поруџбини.
 
Za te pare, mislim da moze i stolar da napravi od punog drveta. Bolje nego da kupujes kraft-master. Danas - sutra, kada vreme uzme svoje, vrata od punog drveta, mozes da ishoblujes, pa da prelakiras ponovo. Ipak je to stan gde zivis i treba uraditi kao treba, ako imas mogucnosti, a po novcu kojim raspolazes za ovu namenu, imas. Do duse na granici, ali...Moze se naci za te pare.
 
Punog drveta nema za te pare, eventualno se može naći furnir.
Ako želiš bela vrata onda gledaj farbani medijapan, a u dezenu drveta CPL foliju. Vrata sa jeftinjim folojima su jako slabog kvaliteta...
 
Ne znam tačno sastav Bosal sobnih vrata, ali ta vrata su lagana i imaju super zvučnu izolaciju. Mislim da imaju neke šupljine zbog koji je izolacija fantastična.

Evo i slike sa njihovog sajta

sobna-vrata-tehnicke-karakteristike.jpg


1 Ram krila vrata od punog drveta dimenzija 32 x 60mm.
2 Ispuna od ekstrudirane iverice debljine 32mm.
3 MDF ploča debljine 6mm, sa završnom obradom po izboru kupca (poliuretan po RAL karti, prirodni furnir).
4 Osnovni štok od MDF-a sa ojačanjima od špera ili punog drveta na pozicijama šarki i brave. Šupljine između zida i štoka ispunjavaju se pur penom.
5 Štelujuće završne pervajz lajsne.
6 Italijanska brava i kvaka.
7 Vezu krila i štoka čine 3 visokokvalitetne brodske šarke.

http://www.bosal.rs/rs/sobna-vrata/

Sva vrata smo u stanu zamenili prilikom renoviranja pre 7 godina i apsolutno nikakva dodatna podešavanja nismo vršili. Sve stoji na svom mestu. Možda sam malo dotegao šrafove od šarki posle par godina, ali to je zaista sve.

ps: na žalost, cena im je od 30000, ali mislim da je ovaj poprečni presek sa slike neophodan za dobru izolaciju.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=729600#p729600:1cviroye je napisao(la):
Dart » Pon Apr 20, 2020 12:32 pm[/url]":1cviroye]Punog drveta nema za te pare, eventualno se može naći furnir.

Ima, ali treba da se potrudis da nadjes. I rekoh da je na granici, ali uz malo upornosti moze da se nadje za taj novac, 20000 dinara je otprilike 170e. Ne ulazim u to koliko ko trazi, svako ima pravo da trazi za svoj radi koliko misli da vredi, ali niko nije jedini majstor za nesto i ako mislim da je mnogo i da moze isto ili bolje za manje para, trazicu dalje.
 
@astrodule

S obzirom da sam ulazna platio 150 evra ne planiram da dam skoro duplo više za sobna vrata :)
 
Da mi ima neko preporuku za neku dobru firmu za sobna vrata?...uglavnom svi preporucuju Bosal..slazem se da su najbolji ali rok isporuke i cena su im bas odbojni.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Entero nova pazova meni su radili vrata prije 10 godi od tad sve besprekorno radi nekih 20 vrata ...
 
Zvacu ih bas...inace danas sam bio u Bosalu...ponuda skoro 700e po vratima...isporuka krajem januara. Inace deluju bas profesionalno i ozbiljno u odnosu sa svima malim firmicama sa kojim sam pricao....mada mnogo jaka cena ali verujem da vredi uloziti i ne razmisljati da ce da za**** nesto


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Komsija je prošle ugradio unutrašnja bokal 600 e kom sa nekim kamenom po sredini bez vidljivih šarki a ulazna 1000 e prije par godina i njihove prozore i balkanska vrata...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=728028#p728028:1vj6o0uy je napisao(la):
vucko » Sre Apr 15, 2020 1:09 pm[/url]":1vj6o0uy]Pozdrav, trebam da kupim dvoje sobnih vrata jer su stara koja su od 1965. godine kada je izgrađena zgrada završila karijeru. Gledam neka koja nisu konfekcijska već da su solidnog kvaliteta, da nisu bele boje kao i da imaju zvučnu izolaciju. Budžet je recimo između 12.000 i 20.000 dinara po vratima. Da li neko ima da preporučio nekog prodavca ili proizvođača?
Ovog ti ne bi preporucio. Kupio sam Omegaprofeks vrata farbana poliuretanom. Od troje vrata sva su imala gresku u farbanju krila i jedna je bila greska farbanja lajsne ragastoa. Dezen krila je bio riblje oko i svi dezeni od MDF-a imaju gresku pri glodanju. Nanos farbe toliko je tanak da se do podloge stize skoro noktom ako se ogrebe. Posto sam zahtevao vrata sa ekstrudiranom ivericom kao ispunom, utvrdio sam da su kriva 3-4mm. Vrsta zaprtivne gume sporan posto prouzrokuje skripanje. Sva vrata sam morao da namazem sapunom. Ragastoi se prilikom srafljenja brodske sarke razilaze i stvara se pukotina. Kada reklamirate kao potrude se da rese i onda vam vrate novac i teraju dalje. Sramota da nista ne może da se u ovoj zemlji radi kako treba. Toliko o njihovom kvalitetu, ko voli nek izvoli. Inace cena je bila 25000.
 
Моја искуства: Никако са папирним саћем унутра. Мислим до саће служи само да купцу створи лажни осећај да су врата масивна и дебела, а у ствари то саће је чешће дебље од обе странице сендвича, а кад се натопи влагом крене аа криви врата.
По мени најбоља комбинација је МДФ сендвич, испуњен дрвеним ламелама, које дају додатну чрвстоћу. Шток дрвени (јасен и буква су добри) фарбан у бело. Мође и облога (2 Л профила од мдф-а преко штока), али не мора. Мдф је добар за фарбање и касније одржавање.
Сада се због јефтиноће не праве врата са фалцом који би упали у фалц штока. Сва понуђена врата су нека верзија бродских, без фалца, а фалц је само у штоку.
Иначе, ко има могућности, чисто дрво је најбоље решење, али мора бити квалитетно, без чворова, пукотина, добро осушено, квалитетно заштићено, квалитетним лаковима прелакирано, квалитетно лагеровано. а то је тешко наћи. Чак и дупло-шперована врата (2 спојене шперплоче свака од по око 2цм) која су рађена пре 30 година, сада колико је мени познато, нико не ради.
 
O kojim cenama se radi i o kom proizvođaču? Baš sam gledao jednog proizvođača koji nudi 20 evra više na MDF furnin ili kako se zove kako bi bio ispunjen papirnim saćem koje bi trebalo da daje zvučnu izolaciju.

Kako je vlaga zahvatila vrata, da li se radi o vratima kupatila?
 
Moze li neka preporuka za klizna sobna vrata? Bilo stolar, bilo firma
 
Imam jedno pitanje vezano za vrata. Posedujem plan stana u izgradnji. Uskoro ce se početi sa pregradnim zidovima. Imam mogućnost da tražim neke korekcije, pa zanima sledeće.

Kao što se na slici vidi, levo od vrata je predviđeno da ostane zid širine 60cm (na to ide i malter), tako da sam mislo da se otvor za vrata malo pomeri u desnu stranu kako bi mogao da stane prakar dubine 60cm. Ono što me zanima je koliko otprilike pervajz prelazi preko ovih dimenzija za vrata, tj da li se on uglavnom uklopi sa dimenzijama zidarskog otvora ili pređe malo? Ne bih pomerao otvor više od 5cm da ne bi kasnije imao problema da vrata kače krevet sa druge strane pri otvaranju.
 

Prilozi

  • Screenshot 2021-02-10 at 13.05.55.png
    Screenshot 2021-02-10 at 13.05.55.png
    108 KB · Pregleda: 12.963
Ako neko iz Novog Sada ili okoline ima potrebu za sobnim vratima, obavezno izbegavajte firmu Gatex Lux. Moje iskustvo sa njima: krajnje su neprofesionalni, ne poštuju rokove, kasnili su sa isporukom punih mesec dana (u međuvremenu više puta obećavali kako montažeri stižu "sutra"), i na kraju su samo dostavili vrata, jer nisu bili u stanju da organizuju montažu. Svaki razgovor sa rukovodstvom firme je bio krajnje neprijatan.
 
planiram da menjam sobna vrata, ukupno 7 kom. Ima li neka preporuka, uzeo bih vrata od medijapana farbana poliuretanskom bojom. Ispuna ili karton ili jos bolje iverica.
Nisam pristalica folija iako su nesto jeftinija.
 
Prijatelj je prilikom renoviranja stana ugradio sobna vrata Bosal i kaže da je zadovoljan međutim pogledaj i Entero https://entero.rs/rs
 
Ako neko dodje do kontakta Decor Home Centar ili Decor home centar u Bulevaru Kralja Aleksandra 656 NIKAKO NE KUPUJTE. Iako su vrata odlicna, to je jedna prevarantska firma koja nam vrata nije isporucila 5 meseci, sve su nam pogresno doneli, ne prezaju da i dalje obmanjuju narod. Tek kada sam ih prijavila trzisnoj su mi doneli jedva vrata i lajsne, bez ugradnje. Imaju jednog majstora koji vam unisti stan, sve krivo ugradi i jos vam naplate ugradnju.
 
Bosal je apsolutno uzasan, pretrpani su poslom i za svako izbegavanje. Ako isporuce nesto korektno, imate srece. Ako udjete u reklamaciju, zelim Vam puno srece. Imam odlicna iskustva sa firmom Dijagonal Plus.
 
Mi smo u Beogradu negde prošle godine zamenili sva sobna vrata preko ove firme za koju smo dobili preporuku: https://nikonvrata.com/

Zadovoljni smo rezultatom, montaža odrađena korektno, jedino se sećam da smo takođe mnogo čekali da ih naprave i isporuče - čini mi se nešto oko 30-50 dana, tako nešto.
 
Je l neko ugradjivao vrata Maric? Trenutno se dvoumim izmedju Bosala i njih. Medijapan vrata i kod jednih i kod drugih. Ovo je presek vrata Maric, danas uslikao:
IMG_6769.jpeg
 
Vrh