[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=446468#p446468:1yydaqbu je napisao(la):
Delija » Sub Apr 15, 2017 2:44 pm[/url]":1yydaqbu]Ово је мислим прва зграда која ми наноси бол док је гледам. Гледајући ову шизофрену фасаду осећам велику нелагоду и зачетак анксиозности. Не могу да је гледам дуже од 5 секунди. Поред овога мучени Навигатор делује као бенседин.
Да су ставили обичне једнобојне панеле зграда би изгледала драстичнно боље. Можда и најбоља у том низу аустријских пословних крмача у овом несрећном булевару.
Zamisli da živiš prekoputa i svako jutro kada ustaneš to je prvo što ugledaš kroz prozor :bash: Razmišljam se ili da prebacim krevet u trpezariju ili da sabotiram sve roletne u stanu. I ja sam se nadao da će nakon radničkih baraka, balona za fudbal, gomile prizemljuša, improvizovanog buvljaka i tone smeća, napokon osvanuti nešto pristojno, međutim...
Ovaj objekat (ako tako mogu da ga nazovem) ima nekoliko "teških faulova" od kojih su ovi paneli što većina kritikuje najblaži. Čak se usudim reći i zanimljivi su. Užas koji bode oči je izlaz na krov na zgradi B, koja liči na najgoru nadogradnju !!! Ukoliko pak nije mogla biti u negdje u sredini (tehnički) već na samom ćošku, onda su makar mogli da i nju oblože panelima, pratilo bi makar liniju, pritom ista ne postoji na renderu a ne bim uvećalo troškove dramatično. Kosi krov iste = No comment.
Druga stvar koja je katastrofalna su prozori, tačnije ramovi. nagađam da je namjera projektanata bila da se naglase vertikalne linije, ali staviti onako debele ramove, je užas živi. Da li to još neko negdje stavlja od kraja proše decenije, da mi je znati ? Da li su svjesni koliko su dnevne svjetlosti time izgubili ? Kao da im nije dosta što su u konstrukciji noseći stubovi bili na svaka 3m. Bitno je da se na sajtu hvale kako im je komfor "openable window". Uz ovo da dodam i spoljašnje roletne (slične imate na zgradi SIEMENS-a i Belgrade Office Park). Na zgradi ove spratnosti mi je to dno dna.
Na kraju (mada kraja zgražavanju nema), nije mi jasno da su zatvorili cijelu vertikalu koja gleda na ulicu Milutina Milankovića. OK. Ne gradi se restoran s pogledom već poslovna zgrada, i zaposleni, recimo, ne bi trebali da bleje kroz prozor već da rade, ali taj deo mogao ostati otvoren za kancelarije menadžera, direktora, sale za sastanke... sve to bi iznutra izgledalo daleko reprezentativnije kako zakupcima tako i klijentima koji dodju na sastanke i mogli bi cijenu zakupa podići koji EUR više, prije izdati u zakup itd. itd.