Šta je novo?

Silva Vidikovac [ Stambeni kompleks | 40 254 m²]

Za neke stanove od 50m2 je cena bila i 3000e. Malo bzv ako imate novac da se raspitujee na forumu. Zakazete sastanak i odete pa vam mozda ponude i popust ako imate kes.

Za neke stanove od 50m2 je cena bila i 3000e. Malo bzv ako imate novac da se raspitujee na forumu. Zakazete sastanak i odete pa vam mozda ponude i popust ako imate kes.
Zato sto to zavisi od spratnosti i orijentacije. U principu ti stanovi ka spoljasnjem delu kompleksa sa boljim pogledom i vecom privatnoscu svakako imaju i visu cenu po m2.

Taj ko misli da ce stanovi da pojeftine...neka razmisle da li je za njihovog zivota pojeftinila struja ili infostan ikada .I ja sam trazio stan da kupim i sokirao sam se sa cenama na vidikovcu . To je ispalo na kraju najoptimalnije posle tromesecne potrage za novogradnjom i komfornim stanom(centralno grejanje po potrosnji...lift...agregat u zgradi,spratnost).Dok sam trazio cena je skocila za tri meseca 200e po kvadratu sto je i normalno kako izlaze iz zemlje. I taj majstor koji zida i njemu je skocila struja...voda...Sve je uvezano kao creva pa i on trazi vecu platu ko prosvetari. I svima rastu inputi. Bar znam da je investitor izuzetno ozbiljan sa ozbiljnom reputacijom nije neka garaza d.o.o zato sam i platio malo vise za taj kraj ali bar znam da ce da zavrse.Sto duze cekate to ce vam biti sve skuplje i skuplje.

Poslednja izmena:
Silva je okej za vece stanove (porodicne) i lokacija je skroz okej za porodicu
Medjutim za ove manje, ima boljih (a ne preterano skupljih) prilika na atraktivnijim lokacijama

Taj ko misli da ce stanovi da pojeftine...neka razmisle da li je za njihovog zivota pojeftinila struja ili infostan ikada .I ja sam trazio stan da kupim i sokirao sam se sa cenama na vidikovcu . To je ispalo na kraju najoptimalnije posle tromesecne potrage za novogradnjom i komfornim stanom(centralno grejanje po potrosnji...lift...agregat u zgradi,spratnost).Dok sam trazio cena je skocila za tri meseca 200e po kvadratu sto je i normalno kako izlaze iz zemlje. I taj majstor koji zida i njemu je skocila struja...voda...Sve je uvezano kao creva pa i on trazi vecu platu ko prosvetari. I svima rastu inputi. Bar znam da je investitor izuzetno ozbiljan sa ozbiljnom reputacijom nije neka garaza d.o.o zato sam i platio malo vise za taj kraj ali bar znam da ce da zavrse.Sto duze cekate to ce vam biti sve skuplje i skuplje.
Da li se pominje moguća cena održavanja s obzirom da je će biti portir?

Kada sam isao na razgovor receno mi je 1€ po m2.

Da li se pominje moguća cena održavanja s obzirom da je će biti portir?
Iskreno stvarno ne znam ...nisam ni razmisljao....kada puknes preko 150k...1e ili 2e ti deluje stvarno sitno i nebitno u tom trenutku kada kupujes...da mora da se plati mora i treba...a da treba da te bas oderu i ne treba znaju i oni da ce biti pobuna onda.

Koliko kapiram ovaj 'kompleks' će imati obezbeđenje/portira 24/7?
I jel grejanje sa kalolimetrima ili ide po principu podstanice pa se deli po svakom stanu po kvm?
Na onim slikama deluje mi malo blizu ovi projekti pored, mada je moguće da uživo ima dovoljno razmaka (šteta bi bilo u tom kraju ne forsirati zelenilo, lepo bi bilo kada bi zasadili drveće)

^^^ postoje i podstanice i kalorimetri. Jedno ne isključuje drugo.

Silva je okej za vece stanove (porodicne) i lokacija je skroz okej za porodicu
Medjutim za ove manje, ima boljih (a ne preterano skupljih) prilika na atraktivnijim lokacijama
Isto mislim. Mene je odbila prilicno visoka cena za stanove koji zaista vrede po strukturi, orijentaciji i spratnosti. Ali kome mikrolokacija odgovara za zivot, projekat obecava.

Uzimajući u obzir investitora trebalo bi da ovaj projekat bude bude dobar i kvalitetan. Cene i u ovom kraju polako rastu.
Pretpostavljam da su skuplji stanovi koji nemaju dvorišnu orijentaciju...

Uzimajući u obzir investitora trebalo bi da ovaj projekat bude bude dobar i kvalitetan. Cene i u ovom kraju polako rastu.
Pretpostavljam da su skuplji stanovi koji nemaju dvorišnu orijentaciju...
Da, najjeftiniji su nizi spratovi ka unutrasnjosti kompleksa, koji imaju i najmanje svetlosti. Po meni najbolji su stanovi sa pogledom na Avalu.

Brat se dosta zagrejao, on je skakao od NBG-a i onako skroz slučajno smo bili na Vidikovcu (tj bili smo na Ceraku kod poznanika) i onda se zamislio.
Cene većih stanova su korektne (oko 2.6k sa pdv-om na srednjim sratovima /spoljni) - ako je investitor ozbiljan u svom poslu kao što se priča. Sada su vam cene oko 2.5k u Sunnyville-u (a ozbiljnost im je opšte poznata)

Meni je ovo skroz okej kraj, sa dosta sadržaja u blizini i Košutnjak pre svega. Za porodice jedan od top3 delova grada, po meni
E sad, jbg Bg je postao veliki grad - znači dosta vremena će se provodoti u saobraćaju 😊 (ali je bar obilaznica blizu - ako neko radi prema Surčinu, Pećincima)

Ako je grejanje sa kalorimetrima, mislim da će biti bliže kupovini - jer se zagrejao za stan od oko 100kvm

Koliko kapiram ovaj 'kompleks' će imati obezbeđenje/portira 24/7?
I jel grejanje sa kalolimetrima ili ide po principu podstanice pa se deli po svakom stanu po kvm?
Na onim slikama deluje mi malo blizu ovi projekti pored, mada je moguće da uživo ima dovoljno razmaka (šteta bi bilo u tom kraju ne forsirati zelenilo, lepo bi bilo kada bi zasadili drveće)
Između Silve i zgrade Forze (Top hill) biće još jedna zgrada... Znam da nije praksa da to investitori govore jer im ne ide baš u prilog ali plan je da u toku sledeće godine nažalost i tu krene izgradnja.

Uu jbt, onda je upitno - cela ta strane ce biti zaklonjena, premalo mi je tu mesta

Ali znajući kako se kod nas zida, nekako i očekivano

Evo ovako da probamo da razjasnimo šta se i gde gradi.

Pošto već godinu plus dana živim u novogradnji u ovom “Šoder naselju”

Izvinjavam se unapred na ovom skrinšotu, rađen je brzinski sa telefona.

Silva i Buena Vista su obeleženi i imenovani.

Plačevi obeleženi a ne imenovani su vlasništvo manjih investitora, zna se i koji su ali mislim sa nije bitno za ovu temu.

Gradiće se ovde još par godine, od incijalne ideje da se naselje nazove Vidik - ostaće samo ideja.

Čitavo naselje će pre ličiti na Hong Kong sa nešto nižom spratnošću - kada se jedne godine sve završi.
Prašina, blato, komšije koje parkiraju vozila gde stignu, 3 od naredne godine aktivna gradilišta sa samo jednim improvizovanim prilazom koja će eksploatisati kamioni, radne mašine i mi koji tu već živimo.

Davili smo se i u ambroziji prethodno i ovo leto.

Sve je to valjda normalno, to su trendovi. Jel tako?

Pokušali smo da se obratimo opštini i gradu, bukvalno su nam se podsmevali.

Razumeo bih da se preko svega ovoga “pređe” da je kvadrat npr 800€, ali sa ovim cenama ostaje samo ovaj emodži kao zaključak. 🤡
IMG_9247.png

Po ovome između Silve i Top Hill-a neće biti zgrade
Ukoliko je tako, onda je dobro - jer je tu veoma tesno za još jednu full size zgradu (osim ako Forza ne izgradi još jednu lamelu)

Buena Vista će biti sa leve strane, gledano od Lidl-a

Da, između Top Hill zgrade i Silve je takođe interna saobraćajnica budućeg naselja.

Daj bože da ne bude ali nama je investitor rekao da će tu biti zgrada ne baš gabarita kao top hill ali će sigurno biti, i da se planira da u toku sledeće godine krene izgradnja. E sada ko će graditi to stvarno ne znam.

Evo i plana saobraćajnica, jedino ako se nešto u međuvremenu nije promenilo.

Gde se vidi saobraćajnica izmedju Silve i Top Hill?

Nema je, ne nalazim je ni na GIS sistemu grada (direkcije).. Izgleda je je @Žopete u pravu, izmedju Top hill-a i Silve ima jedna uska (a dugacka parcela 2103/9) koja se vodi na nekoliko vlasnika (izlgeda naslednici). U gornjem delu je sirine nekih 35m, dok je u donjem delu nekih 25m. Imajuci u vidu da zgrada (valjda) mora da bude udaljena minimum 3m od ivice parcele, to nas dovodi do toga da ne moze biti sira od 20m u ovom uzem delu, koji gleda ka Avali/Rakovici
Verujem da ce smisliti nekog Frankestajna - mada je pozicija idealna za uredjenje nekog zelenila i sadrzaja

Verovatno zbunjuje - jer tu parcelu koriste i Forza (dok su zavrsavali Top Hill) i sada Merin za Silvu - ali i meni ovako deluje skroz nerealno da se nagura jos jedna zgrada kao sto je Top Hil tu izmedju Silve i trenutne Top Hill lamele (mada znajuci nas, ne bi me cudilo da stave zgradu od 20metara sirine :D

Vrh