bboris7":1a5to8lk je napisao(la):
Pa nije bas da nismo pratili na casu .
Po tvojoj izjavi na nekoj od prethodih strana , da je najgori scenario rusenje ovih zgrada , vidim da nemamo iste poglede na te stvari , na zakone , na legalizacije itd. Po tebi , ako neko napravi objekat na autoputu i zavrsi to dok ne dodje inspektor , bolje je za drustvo , da se autoput malo izmesti . Karikiram , ali to na kraju dodje na to ...
Po tebi je clanak u novinama pouzdana informacija , pa bi trebalo jos kada procitas takvo nesto , reci , a po to mora tako , izaslo u novinama. Ne treba nikako razmisliti sta se stvarno desava i sta je najbolje resenje ...
Ajde da zamislimo sledeci scenario . Investitor ( prevarant ) u dogovoru sa vlasnicima ili vlasnikom ovde dve firme ( iza zgrade i pored zgrade ) napravi zgradu . Useli 10 porodica , mozda iz oglasa , a mozda i iz svojih licnih poznanstava , sve da bi se pritisak javnostu u slucaju nekog nepredvidjenog rusenja , ovih privatnih firmi , prebacio na zgradu sa porodicama . Ljudi kupuju stanove posle 2011 , jer tada investitor dobija dozvolu ( sto je posebna prica ) , a o mostu se uveliko prica pocetkom 2010
Zakljucak :
Svi znaju za most . Posebno investitor i opstinar koji daje neku dozvolu , ali i ljudi koji kupuju .
Zasto neko ne kaze koliko su placeni ti stanovi.
I na kraju , ako ovde na forumu , nas par desetina , koji su ajmo reci i obrazovani i u struci itd . ne mogu da daju svoj stav , pa makar u ovoj formi , sta da ocekujemo od svih onih koji ne znaju ,nisu obrazovani , ne razumeju ili prosto nemaju mogucnost da sve ovo sagledaju na pravi nacin. Jel da oni ucestvuju u formiranju javnog menja...
Рушење зграда јесте био најгори могући сценарио, а ја сам рекао/написао „само да не буде оно најгоре, да их руше као што је најављено (између редова)". А јесте неко у почетку то најављивао.
Извини, али нигде нисам написао, а ни помислио па ни између редова, „да је боље да неко направи објекат на аутопуту и заврши то док не дође инспектор, боље за друштво .....“ !!!!!! А да си га баш искарикирао, јеси, али нема везе. Велики сам поборник реда и закона, уосталом и пре учлањења на Беобилд форум сам пријављивао разноразне нелегалне објекте и неправилности.
Наравно да не мора да буде тако како је написано у новинама, само сам пренео (цитирао део) шта је новинар Новости написао у чланку. Њему су то сигурно званично рекли на самом градилишту сами извођачи, а нешто сигурно, и незванично, и станари. Уосталом то што сам и цитирао из тог чланка и јесте поуздано обавештење јер ће бити баш тако.
Знаш и сам да ми на форуму често преносимо чланке из већине дневних новина по разноразним темама, а лично Новости, а посебно Политику, сматрам доста поузданим штампаним гласилима. То ће ти потврдити и Пантограф који иначе ради у Новостима и доста је објективан, без обзира што ради ту.
Сценарио: Још нико није објавио-рекао ко је инвеститор-преварант за те три стамбене зграде, па ето ни сами станари. Инвеститор јесте преварио бившу градску власт, јер на овом простору је предвиђена само комерцијална зона, а не стамбена. Како и шта се десило да након добијене дозволе за комецијалне објекте сагради стамбене зграде, то не знам, али ето муљач је успео и да их озакони, мада папири за легализацију носе ознаку комерцијалне зоне, а не стамбене. Опет наводим Новости као извор
:
http://www.novosti.rs/вести/београд.491.html:508687-Београд-Преко-мејла-сазнали-да-станују-нелегално
Наравно да се знало да ће ту да прође саобраћајница Т6, зато је и остављен онај празан простор за њу између објеката. Пословна зграда где је „Ауто Нена Стил“ (овлашћени продавац и сервисер Пежо и Чери аутомобила) је ту одавно још док је продавао само резервне делове, а зграда је саграђена мислим почетком или средином деведесетих и наравно и тада се знало да ће туда проћи саобраћајница. Скоро се у друго крило зграде, до оних стамбених, уселило предузеће „Субару Србија“ (заступник Субаруа), а били су у оном објекту где је и ТЦ Аман.
Овако је било:
Закључак: градња саобраћајнице тече даље, као и живот, а станаре ће бити максимално заштићени од буке и омогућити им све оно што је обећано. Лично сам уверен да ће бити тако, а уосталом време ће показати. Не браним никога, тако је моје мишљење везано за ово.
Наравно да су станари ти који су највише изгубили у овом случају, кроз пад вредности њихових некретнина, али и то ће показати време. Можда им баш и ова саобраћајница у будућности донесе и неке повољности, никад се не зна.
Мислим да ће им овакав тип букобрана поставити поред њихових зграда. Сликао сам у августу, а слика показује силазну рампу из правца Суботице код Темеринске петље на аутопуту код тржног центра Мега Рода. Ове букобране поставља једна фирма из Чачка.
И овде су куће из насеља Клиса тик уз силазну рампу, а то се најбоље види на гугл „поглед са улице“
правац од Новог Сада
https://www.google.rs/maps/@45.3040162, ... !2e0?hl=sr
правац из Темерина
https://www.google.rs/maps/@45.3054295, ... !2e0?hl=sr