Šta je novo?

Servisi za dostavu: Glovo, Wolt, Donesi

FB_IMG_1731161011786.jpg

@Noki Da li imaš zdravstveno i staž preko agencije?
Ako napraviš svoju preduzetničku firmu i plaćaš redovno obaveze državi (pretpostavljam oko 15k rsd mesečno) ide i staž i socijalno/zdravstveno...

@Mel Nemaš ništa sem osiguranja od povrede pretrpljene dok radiš.

Agenciji ide 12000 mesečno... a koliko moraš minimalno da uplaćuješ doprinose kao preduzetnik ne znam tačno... ali plaćaš i neki paušalni porez na zaradu?

Ipak to nije str8 forward način da kreneš da radiš dostave, jer moraš stupiti u kontakt sa woltom direktno. Ja sam ih pitao par puta na mail baš oko toga dobio sam manje više AI generisane odgovore, bez značaja.

U prinicpu te onda gledaju kao njihovog posrednika bez obzira što sam radiš za sebe a ti možeš angažovati i druge baš kao što agencije rade.

Ljudi da se ne bi cimali otvarali firme, plaćali kako doprinose, tako i porez najčešće pristaju na taj ustaljeni način da rade preko aganecije... i prekinu kad žele bez ikakvih obaveza.

Oво је занимљив детаљ
Глово ће сада бити натеран да запосленима плаћа доприносе и то рекроактивно од 2021. године, тако да шпанској држави већ сада дугује 267 милиона евра неуплаћених доприноса за социјално осигурање, не рачунајући трошкове административних санкција, додала је Диаз.

Da li neko ima iskustva kao kurir (biciklista) na teritoriji Sapca?
Nalazim se u ozbiljnim finansijskim problemima, a usled nedovoljno visokog stepena obrazovanja (sto je jedna od prepreka), nisam u mogucnosti da konkurisem za pozicije na kojima bih zeleo da budem.
Bolujem od teskog oblika OCD-ja. Kognitivna bihevioristicka terapija, nije dala zeljene rezultate. Trenutno medikamentozna terapija, iz razloga koje ne bih da iznosim, nije moguca. Na veliku zalost, imam samo osnovno obrazovanje, iako sam iz prvoga puta prosao test inteligencije Mense Srbije sa rezultatom visim od 150 po Katelovoj skali (sd24).
Ukoliko biste bili ljubazni da mi pomognete sa vise informacija o nacinu rada i zaradi, bio bih vam zahvalan.

Dragi @Poetica

Ako te OCD ne sprečava da čitas postove unazad primetićeš da je dosta toga već napisano o načinu rada, zaradi... Baš puno informacija, doduše ne u Šapcu ali NS i za poređenje Beograd su spominjani često...

Ako ti se razgovara detaljnije o OCD-u javi se putem poruke, imam i sam OCD al nije ni blizu parališući, mada je izuzetno komplikovan za objasnit 😉 osobama koje to nemaju...

A imam i još puno toga pored OCD 🙂

A možeš detaljnije i na nekoj temi i na forumu... Ovde te niko ne zna. 🙂 Mene zaista od ovakve družine 😌 ništa nije sramota. O svemu pričam otvoreno, a šta će reći par konzervi koji nisu ni Ally Mc Beal ili Treći Kamen od Sunca ili Vil i Grejs gledali kao mali - me ne zanima.

S obzirom da se moj OCD menjao i da sam uspevao da racionalizujem i promenim pravila u glavi, kako bih bio opušteniji i prevazišao nelagodnost koja se javlja usled neispunjenog iracionalnog pravila, nije s goreg da razmeniš iskustva sa nekim dok ne dođe čarobna pilula na red.

Ovde ljudi obavezno izuvaju goste pre gaženja tepiha i sami na tavanu gaje svoje šampinjone, jer je sve kontaminirano što drugi rade... Ne jedu po restoranima jer "kuvar može da im pljune..." Šizofreničari, paranoičari, you name it, ovde ga ima...

Ja opet imam svoje neke uvrnute varijante potpuno drugačije i takođe donekle iracionalne. Tako da slobodno, otvori se 🍷

Zbog slozenosti stanja u kom se nalazim, kompulzivnih misli koje za posledicu imaju disregulaciju emocija, izbegavam kontinuitet razgovora o OCD-ju.
Zaista ti se zahvaljujem na razumevanju i podrsci.

Apropo pozicije dostavljaca, parcijalno sam (zbog stanja) uspeo da procitam prethodne postove. Koncept mi je u potpunosti jasan. Jedino sto me sputava jeste iskustvo sa agencijama.
Da li je Rush delivery dobar izbor posrednika? Takodje, koliko (okvirno) iznose provizije?

Hvala.

Ja sam išao preko agencije koje se zove Ruta nn i imaju kancelariju u Ustaničkoj, u onom starom tržnom centru... 6k je bila provizija na 15 dana si toliko dugovao njima... Oni jesu uplatili to što sam zaradio uz moje jedno malo podsećanje. Za agenciju koju navodiš nemam nikakav info.

Moje iskustvo je da mora jako mnogo da se radi, neprekidno, da bi se išta zaradilo, a nije ni čudo da su u BG gloveri mahom ekonomski migranti jer naši se baš ne otimaju o taj posao i brzo odustaju... Woltaši su češće naši al ugl sezonski odrade ljudi, retko ko se tu zadržava...

Da li se u slucaju osmocasovnog rada, moze ocekivati zarada u visini od 75. hiljada dinara kada je rec o biciklistima?
Wolt mi je primarna opcija. Hvala na prosledjenom imenu agencije kao i ostalim informacijama.

Nema na čemu... Mislim da se ne može tako jednostavno reći. Jedan momak je letos pravio video onaj Acika iz NS (postavljeno je bilo na forumu) i videlo se jasno iz priloženog da neki dani mogu biti gori a neki bolji, velike varijacije u zaradi... Sad su uveli neke "garantovane sate" koje sam spominjao, nešto poput radnog vremena, ali kako se to novčano vrednuje i koje su sve cake vezane za tu novu opciju bi morao da ti kaže neko ko sad radi za Wolt, jer toga letos nije bilo...

Garantovani sati su verovatno nešto poput fiksnog iznosa koji dobijaš ako si upaljen na app i ne odbijaš porudžbine koje ti daju... Pretpostavljam da je to takva neka opcija... Unapred odrediš vreme rada/satnicu i računaju na tebe, ako to ispostuješ ne snosiš sav rizik manjka porudžbina. Jer te ranije niko nije plaćao za tzv. pripravnost, tj. vreme provedeno na aplikaciji...

Međutim, ako sam novu opciju dobro rastumačio, tu postoji mogućnost da namerno stojiš u manje prometnim delovima grada, gde inače nema čestih porudžbina i izigraš sistem tako što si upaljen negde na obodima dostavne zone, dobiješ neke pare na konto zagarantovanih sata, a ne radiš ništa...

Možda aplikacija sada favorizuje one na garantovanim satima pa i ako si na ivici dostavne zone ti daju poružbinu pa ti vozi... ili moraš da si i na određenoj lokaciji, to ne znam...

U svakom slučaju zvuči kao dobra opcija za da budeš kod kuće uključen (plaćaju te nešto) i kreneš čim ti daju porudžbinu...

Nekada na obodima dostavne zone si mogao da budeš upaljen i 4 sata i ništa... Zato svi dostavljači vise ispred meka ili kod mallova ili u ulicama gde ima dosta restorana tzv. hotspotovi.

Eto to ti je neko moje razmišljanje o toj novoj opciji, a sve drugo staro sam već toliko pisao, da se ne ponavljam oko toga 🙂

Vreme je najvazniji resurs. Zato ti jos jednom hvala, kako na iscrpnom odgovoru, tako i na svim informacijama. Postujem to.

Zelim ti prijatan ostatak dana i svako dobro.

Hvala brate. Nadam se da ćeš se izboriti sa finansijskim poteškoćama. Svako dobro.

Moglo je i u smehoteku al možda bolje ovde 😊

Smešno mi je i presimpatično. Sad i ako mu opravdano neko svirne ispada gej 😁 kako se samo dosetio... 😆

Screenshot_20241221-021056_Gallery.jpg

A vidim da su krenuli i sankama da raznose 😄

Još kaže:

Screenshot_20241220-002928_Glovo.jpg

Screenshot_20241220-003138_Glovo.jpg

Zaje*******avaju napaćene Uzbekistance. Još samo fali kao maskote da im daju deda mrazove kapice i odela.

Joj kapitalizme 🙃 zlo i naopako. Znam da sam rekao da ih neću angažovati žao mi da ih gledam kako se muče, al moram ponekad, zima je da se non stop izlazi, al častim ih i dalje, uvek...

Jesi ih pitao kakve su plate u Bishkeku, kako im se uopste isplati ovde, jel spavaju njih 10 u vrecama?

Pitao sam jednog odakle je, nisam dalje razgovarao sa njima.. Mislim da nemaju izbora, šta bi drugo radili..

Ali vidi se da volt ne ubacuje migrante u kontigentima, nego tek po koji stranac, dok u glovo-u mahom rade migranti

Vrh