Bukvalno još ni nova crpna nije istestirana a oni žure sa pričom o nivelisanju trga...Ja ne znam gde se vama svima žuri. Sačekajte još par godina da završe, pa ćete videti.
Ja mislim da je sve ovo oko pošte privremeno jer će se ta zgrada uskoro ili rušiti ili generalno rekonstruisati.Oво је баш лоше осмишљено. Требали су цео тротоар дуж бивше зграде поште да подигну до нивоа ивичњака, па да иде пад према тргу. Ово је баш ломатање и непрактично за ходање.
Привремено јесте зато што ће се уствари радити цела Савска улица (опет ко зна кад) а згради бивше поште верујем да још нису смислили намену. Али и поред тога, зграда није сметала за смишљену нивелацију тротоара. Сада ће се овде где су закосили да се слива вода од кише. Спратност такође овде нема утицаја.Ja mislim da je sve ovo oko pošte privremeno jer će se ta zgrada uskoro ili rušiti ili generalno rekonstruisati.
Koliko znam, zgrada ima drugačiju spratnost (raspored, odnosno međusobno rastojanje i sl.) u odnosu na original od pre II svetskog rata. U tom smislu na ovu građevinu ne bi mogle da se vrate stare fasade koje su duša čitavog dela. Zato su neophodne korenite promene na zdanju, radi vraćanja u prvobitno stanje.
Kažem zato ne treba dramiti oko ovo malo trotoara oko nje koji bi trebalo da budu u funkciji još nekoliko meseci.
Pa morali su nekako da iznivelišu sa prozorom na kraju, koji nije uzdignut.
Ne, nego se rešava u osnovnoj školi gde te uče kako se prepoznaje sarkazam.Takav prozor se rešava kao i ovi pre njega na fotki.
Ove zgrade u pozadini bi trebali otkupiti neki investitori i u istom stilu dograditi nekolik ospratova, napravitk kompletnu rekonstrukciju fasada i konzervaciju temelja i ostalog te otvoriti neke hotele. Ovako izgleda kao u nekoj kasabi. Prljavo, zapušteno, neuredno.