evo jutrošnje informacije glede crpne stanice, nove i stare:
Stara je još u funkciji, radi jutros punom parom, na gradilištu je mladić s pikamerom, vozač kamiona i pomoćni radnik, mladić nije napunio dvadeset godina, kaže da je majstor za pikamer, razbija beton ko od šale, kaže da se ruši samo oko stare crpne satnice, rušenje stare crpne satnice nije još na redu. Dakle, stara crpna stanica treba da se rasklopi, postrojenja su tamo ozbiljna, ukoliko ne žele da se postrojenje zatrpa u zemlji, onda se mora rasklopiti, najmanje 50 do 75 dana moja je procena, ukoliko bi započeli rasklapanje i iznošenje pumpi i ostalog postrojenja danas. Nakon čega bi sledilo rušenje iste i građevisnki radovi na saobraćajnicama.
Nova crpna stanica, nije uključena, postrojenja su montirana, čini mi se bar 5 meseci im je trebalo da montiraju, silazio sam unutar stanice još od maja, radi se postavljanje košuljice, opet tri radnika, od kojih jedan prati svoj FB na mobilnom, druga dvojica ravnaju izlivenu košuljicu na donjem nivou, pa kad zavrtše donji nivo onda će da rade košuljicu na galeriji, dakle najmanje 25 dana do kompletiranja građevinskih radova na novoj crpnoj stanici.
Moja je procena da se Savski trg može otvoriti u punom profilu za saobraćaj, za 1.maj 2022.g, to je realno, ukoliko ne iskrsnu dodatni problemi, da li je moguće da se izvrši pritisak na izvođača, da Vučko naredi da se mora otvoriti uoči izbora, u ovoj zemlji i takav scenario je moguć ali malo verovatan. Primam opklade da neće pre 1.maja biti otvoren Trg u punom saobraćajnom profilu.
Sledi foto reportaža iz nove crpne stanice, to je dobra vest, deluje odlično, dakle pre ili kasnije će se staviti u funkciju, pre ili kasnije će ipak da proradi. Za foto reportažu izbaca mi da su fotke prevelike, moram da zamolim dete da mi umanji veličinu fajla, ja sam iz prošlog veka, ovo ne umem sam da uradim, kasnije u toku dana slede fotke iz nove crpne stanice