Šta je novo?

Savski trg

Хм, па сад, ево Весић баш воли калдрму, ставио је на трг, ставио је и на овај трг дуж трамвајских баштица, одушевио се старом калдрмом испод асфалта у суседној улици Милована Миловановића... :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=796928#p796928:3fni0iut je napisao(la):
mikelo90 » Чет Нов 26, 2020 9:05 pm[/url]":3fni0iut]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=796797#p796797:3fni0iut je napisao(la):
DraganSt » Čet Nov 26, 2020 3:01 pm[/url]":3fni0iut] Srbija nezaustavljivo ide napred poslednjih godina

Ekonomski tigar. Prosto nas sramota koliko nam dobro ide.

Srbija nezaustavljivo srlja napred...

Malo me taj trend podseća na raspirivanje bratstva-jedinstva u bivšoj državi...

Kod nas ne postoji nikakva sredina majke mi, samo ekstremi. Opozicione novine i programi ga apsolutno mrze. Sam izgled spomenika je diskutablian, ali reći da ima “vrednost starog gvoždja” je jednostavno bezobrazluk i vuče korene više iz (da se ne lažemo zaslužene) mržnje prema SNS-u i gradskoj upravi nego bilo kakvom estetskom sudu. Dok naravno na suprotnoj strani imamo tabloide i medije koje drži vlast. Za njih je to najlepši spomenik ikad napravljen i ne može nijedan drugi na svetu ni da mu prismrdi. Poenta priče, se*e mi se od obe strane zato što su politički ostrašćene, a sam spomenik iako ima svoje mane je remek delo svetskog vajara koji, uistinu, bi izgledao možda bolje na drugom mestu ili drugačijih garabita.

Нова, Н1 и опозиција су ту само да СНС дивљаштво има контра тег. Тачно што кажеш, из крајности у крајност.

Малдини је вероватно озлојеђен што није прихваћено његово решење. Грозно ми је што свој поглед на уметност (савременост и остало) представља као једини исправан. Његова идеја је занимљива али не би никада заживела у ширем народу, коме је споменик патријарху Павла превише иновативан а не његов ватрени облик као споменик Стефану Немањи. :kafa:

Слажем се да је у питању велико дело руске културе и уметности али што је то битно? Остаје друштву Србије и наш је пројекат. Успутног новинара-коментатора не бих коментарисао.

U postojećoj medijskoj sceni,

u kojoj su SVE televizije sa NACIONALNOM frekvencijom, koje informišu nekoliko miliona gledalaca uglavnom od 35 - 65 godina,
u kojoj svi tabloidi Kurir, Alo, Srpski Telegraf, Informer koji pokrivaju isto toliko čitalaca promovišu identičnu matricu da je samo jedan čovek najpametniji, da samo on govori istinu, da svi koji se usprotive bivaju uništeni kroz ove medije, a da je opozicija ono što oni definišu kao neprijatelja, onda je ovih nekoliko kablovskih medija i nedeljnika ništa. Prašina. Malo se uzburkaju neke teme, ali to ništa ne dopire do publike koju pokrivaju ovi na vlasti. Tako da je ovo još i sjajno kad bar negde ima da se vidi i čuje malo drugačijeg mišljenja, makar se sa njim i ne slagali. Tužno je što se opet i to koristi kao izmišljeni neprijatelj za nepregledne monologe. Odoh izvan teme, haha

https://nova.rs/nova-rs-emisije/kako-je-spomenik-stefanu-nemanji-mogao-da-izgleda-foto/

“Spomenik Stefanu Nemanji su od početka pratile kontroverze. Prva lokacija je bila ispred Generalštaba, tada sam ja ukazivao da je to neprimerena lokacija i na neki način su poslušali reč struke i premestili na Savski trg. Bio je pokušaj da bez konkursa naprave spomenik, iza toga je napravljen pozvani konkurs na koji su pozvani Rus, Kinez, Slovenac, Italijan, ali ne i Srbin. Ali konkurs je bio otvorenog karaktera i ja sam odlučio da učestvujem. Uslovi su bili neverovatno definisani, definisana je poza Stefana Nemanje, desna ruka je držala krst, leva knjigu, trebalo je da bude odeven u određenu odeždu, da nosi krunu… Ja sam to prenebregao i napravio idejno rešenje spomenika koje je prilagođeno savremenom trenutku i savremenoj umetnosti”, istakao je Slobodan Maldini.

nemanja3-1024x573.png

Ok :shock:

Ovo mi dodje kao kad investitor kaže arhitekti kakvu zgradu hoće sve sa lavovima, kovanim gvoždjem i ornamentikom i hoće "samo da mu se nacrta i stavi potpis" na sve to.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=797075#p797075:2ku59ohx je napisao(la):
Runner » 27 Nov 2020 10:48 am[/url]":2ku59ohx]https://nova.rs/nova-rs-emisije/kako-je-spomenik-stefanu-nemanji-mogao-da-izgleda-foto/

“Spomenik Stefanu Nemanji su od početka pratile kontroverze. Prva lokacija je bila ispred Generalštaba, tada sam ja ukazivao da je to neprimerena lokacija i na neki način su poslušali reč struke i premestili na Savski trg. Bio je pokušaj da bez konkursa naprave spomenik, iza toga je napravljen pozvani konkurs na koji su pozvani Rus, Kinez, Slovenac, Italijan, ali ne i Srbin. Ali konkurs je bio otvorenog karaktera i ja sam odlučio da učestvujem. Uslovi su bili neverovatno definisani, definisana je poza Stefana Nemanje, desna ruka je držala krst, leva knjigu, trebalo je da bude odeven u određenu odeždu, da nosi krunu… Ja sam to prenebregao i napravio idejno rešenje spomenika koje je prilagođeno savremenom trenutku i savremenoj umetnosti”, istakao je Slobodan Maldini.

nemanja3-1024x573.png

Ok :shock:

Iz jedne krajnosti u drugu.
Stefan Nemanja inspirisan - pastom... :D

Shit.jpg

Evo, u to ime, da priložim i ja svoj predlog i umetničku viziju inspirisanu ovim fantastičnim apstraktnim nedokučivim i inkomprehensibilnim aktom:
Spirala Sranja.jpg

Kao istaknuti i proslavljeni svetski umetnik, ja odgovorno tvrdim da je ova moja vizija je očigledno mnogo bolja i vrednija nego ova gomila govžđurije koja se uprvo montira na Savskom trgu. :kafa: Ko to ne shvata, on samo pokazuje neukost u umetnosti i estetici. :kafa:

Eeeee čoveče, na šta je spala moderna umetnost... :roll: :bash:

Da ima pravde i pameti, ti i onaj hohštapler što od Srpskog orla napravi papagaja biste doživotno čistili smeće oko autoputeva i reka! :kafa: Sram da bude i vas što smišljate takve bljuvotine i one koji vam daju pažnju. A o skrnjavljenju grba da ne govorim, za to mnogi treba da robijaju! Bruka i sramota.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=797075#p797075:1hu1kck9 je napisao(la):
Runner » Pet Nov 27, 2020 7:48 pm[/url]":1hu1kck9]... Bio je pokušaj da bez konkursa naprave spomenik, iza toga je napravljen pozvani konkurs na koji su pozvani Rus, Kinez, Slovenac, Italijan, ali ne i Srbin. Ali konkurs je bio otvorenog karaktera i ja sam odlučio da učestvujem. Uslovi su bili neverovatno definisani, definisana je poza Stefana Nemanje, desna ruka je držala krst, leva knjigu, trebalo je da bude odeven u određenu odeždu, da nosi krunu…

Svi se prave blesavi i odmah trucaju o velicini Stefana Nemanje, zaslugama i nedovoljnosti obelezja po Srbiji. Kad iole pomenes pogresnu estetiku onda se uskopiste da Rukavisnjikova predstave kao Mikelandjela, a u sustini samo su nasli coveka koji ima dovoljno veliku livnicu da im izradi Frankenstajna kojeg su sami smislili. I evo to je to.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=797109#p797109:2r03g6cu je napisao(la):
Bender Rodriguez » 27 Nov 2020 01:12 pm[/url]":2r03g6cu]

Evo, u to ime, da priložim i ja svoj predlog i umetničku viziju inspirisanu ovim fantastičnim apstraktnim nedokučivim i inkomprehensibilnim aktom:

Kao istaknuti i proslavljeni svetski umetnik, ja odgovorno tvrdim da je ova moja vizija je očigledno mnogo bolja i vrednija nego ova gomila govžđurije koja se uprvo montira na Savskom trgu. :kafa: Ko to ne shvata, on samo pokazuje neukost u umetnosti i estetici. :kafa:

Eeeee čoveče, na šta je spala moderna umetnost... :roll: :bash:

Da ima pravde i pameti, ti i onaj hohštapler što od Srpskog orla napravi papagaja biste doživotno čistili smeće oko autoputeva i reka! :kafa: Sram da bude i vas što smišljate takve bljuvotine i one koji vam daju pažnju. A o skrnjavljenju grba da ne govorim, za to mnogi treba da robijaju! Bruka i sramota.
file.php

file.php

Dozvoli da ti razradim ideju

3905083-condom-red-isolated-on-a-white-background.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=797109#p797109:36wkjjqm je napisao(la):
Bender Rodriguez » Fri Nov 27, 2020 1:12 pm[/url]":36wkjjqm]
file.php

Умро сам :lool:

Mozda je Maldini samo bio malo ironican, znajuci unapred da nece pobediti na konkursu :laugh:

Зидарева виљушка је имала далеко више смисла од овога, шта год то било

Србин виљушком боц, хехе 8)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=797144#p797144:22ykazkf je napisao(la):
Drakche » Pet Nov 27, 2020 1:18 pm[/url]":22ykazkf]Mozda je Maldini samo bio malo ironican, znajuci unapred da nece pobediti na konkursu :laugh:
Padalo mi je to na pamet i uvidjam "skriveno znacenje" iza ovog crvenog oblika. Ali prvo, smatram da ako gospodin Maldini ima problem sa Vucicem i sa spomenikom, da moze to da pokaze na bolji i efektivniji nacin. Pogotovu u ovo vreme kad je umetnost vec dovoljno srozana i politizovana.

A drugo, to mu opet ne daje pravo da ovakav spomenik naziva beskorisnom gomilom gvozdja.

Zidarev predlog sam video jos odavno. Ali ono je namerno i ocigledno satiricno. I Zidar nije isao na TV da prica kako je ovaj spomenik metalni otpad.

Moram da se slozim. Bukvalno kao Pink i Deformer, samo okrenuti u kontra smeru.

Isto vazi i za ove sto obitavaju oko njih i sto im dolaze u goste i intervjue. Da Maldini ili Turajlicka vide ovakav spomenik u nekoj zapadnoj zemlji, rekli bi kako je to prelepo i za ponos. A kad vide to ovde odma se groze i kukaju. Samo zato sto SNS stoji iza toga.

Dobro, nek stoji. Sta me briga. Ako je lepo i ako je boljitak u odnosu na pre, neka ga. Za 6 meseci kad se zavrsi i posto se navikenm na njega, necu vise ni razmisljati o njemu. A bice mi prijatnije na ovakvom Savskom trgu nego onom sto je nekad bio. I to je to sto se mene tice.

Pa ne bih bas da relativizujem i polarizujem situaciju na takav nacin. Na N1 se jos moze cuti neka rec kritike nekorumpiranih licnosti sa osnovnim osecajem za pristojnost i toleranciju, dok su televizije sa "naci frekvencijom" prava nocna mora na nezbroj nacina.

Vrh