Šta je novo?

Savski trg

Samo sto to nije bila srpska drzava. Bas suprotno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705476#p705476:bl4umssd je napisao(la):
Biciklistkinja » 05 Feb 2020 06:12 pm[/url]":bl4umssd]Ako ćemo iskreno naj modernija srpska država je bila posleratna zemlja koja je skinula ukrase sa neovizantijske građevine izgrađene u vreme kada je svet odavno gradio zaista moderne građevine.

Toliko ej tesko da se izusti to SRPSKO-vizantijski pa to ti je. Nije mogla moderna da zazivi svuda jos uvek, ni ovde ni u svetu.

Da je opstala zgrada u originalnom izdanju, ne bih je menjao ni za jednu modernu zgradu iz 1920-ih sagrađenu bilo gde na svetu.

Mene više brine kako će se oni ukopati tih 11 metara i povezati sve magistralne pravce. Postojeća crpna stanica ima kućicu sa ulazom i par servisnih šahtova. Biće zanimljivo videti za kakvo su se rešenje opredelili i kako će se sve uklopiti sa parternim uređenjem.

Jesam li ja dobro razumeo da će stanica metroa da bude "iza" zgrade GŽS?
Ako je tako hoće li zgrada da bude deo stanice metroa?

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

...
0438540eca675242934b597ed339a817.jpg

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Ne mogu da verujem da će ovo parčence šina do SSM ostaviti nesređene pa će ponovo obustavljati ceo tramvajski saobraćaj kada bude vreme za rekonstrukciju, a one su u katastrofalnom stanju. Dok rade ovaj deo trga treba da urade i taj deo Karađorđeve i da se pusti kompletan tramvajski saobraćaj po novim šinama.

Ево пар слика са земље.

Prilozi

• Screenshot_20200206-170848.jpg
    Screenshot_20200206-170848.jpg
    76,3 KB · Pregleda: 3.241
Vec su rok pomjerili za jun to u prevodu citaj septembar ...

Ovde treba zasaditi dosta drveca, da malo pokrije sivilo od zgrada, koje sigurno u skorije vreme nece biti obnovljene, pogotovo ona "Rad"-ova zgrada na uglu Karadjordjeve i Mihaila Bogicevica, koju pokrivaju panoi.

Jesu li normalni ? sto isekose vekovno drvo :shock:
verovatno je bilo i pod nekom zakonskom zastitom a i da nije , tako stara stabla se CUVAJU

Prilozi

• ZS dans.jpeg
    ZS dans.jpeg
    28,1 KB · Pregleda: 2.907
  • zeleznicka stanica.jpeg
    zeleznicka stanica.jpeg
    13,8 KB · Pregleda: 2.907
  • Stari Bgd.jpeg
    Stari Bgd.jpeg
    54 KB · Pregleda: 2.905
Jedan od strahova mi je bio da će podijum biti previsok, ali uživo danas kada sam slikao video sam da je baš kako treba.

Koji je ovo potencijal, jedva čekam kraj radova. Klik za punu veličinu slika.

Prilozi

• SAVSKI TRG CELA.jpg
    SAVSKI TRG CELA.jpg
    93,7 KB · Pregleda: 2.818
  • SAVSKI PLATFORMA.jpg
    SAVSKI PLATFORMA.jpg
    101,7 KB · Pregleda: 2.827
GB026-Stari-Beograd-na-razglednicama-6.jpg

Vidi se nadstrešnica iznad ulaza u dvorsku čekaonicu..sada je izgleda neće rekonstruisati.

Zamisljam facu nekog putnika kroz vreme koji bi iz tog doba dosao u danasnji Beograd.

Treba hitno izraditi projekat za rekonstrukciju pošte i što pre započeti rekonstrukciju i dogradnju hotela petrograd za to već ima projekta.

Poznato nam je da se Beograd na vodi ozbiljno bavi projektima pa ne da sumnjamo da to vazi i za postu. :laugh:

Vrh