Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

Mi smo obični građani.
Mi NE ODUSTAJEMO!
SAMO JAKO!
Vidimo se u Subotu ;)

OzZEhnq.jpg

https://www.facebook.com/events/1098697566869055/

Па колико сте направили фотки бахато паркираних па сте добили одговор да се не могу писати прекршајне пријаве на основу ваших фотки већ ако полицајац или комуналац сам на лицу места утврди и фотографише возило или БИЦКЛ у прекршају. Лјуди моји па тражите рушење објеката, одбацивање захтева за легализазацију и увођење реда на води а не блокорање пута било окупљањима било препрекама. Жалосно.

Pre par nedelja je na osnovu video snimka običnog građanina uhapšen lik što je prošao na crveno i zamalo zgazio dete na pešačkom.

astrodule":2jiu4w23 je napisao(la):
Policija napisala kaznu za vožnju bicikla po nasipu

https://www.facebook.com/strelicarskikl ... 2469753203

Da se razumemo, pošto nema odgovarajućeg znaka policajac je postupio ispravno. A zašto nema znaka, to je drugo pitanje i nadam se da će to biti dovoljno da se kazna poništi.
Blic je tada objavio vest i fotografiju postavljenog znaka za biciklističku rutu.

Tada sam tražio preko Beokoma da Sekretarijat objavi dokument po kome je postavljen taj znak. Obratite pažnju na poslednji pasus na prvoj strani odgovora Sekretarijata:

6d73155f18a79e91377019577f2c1b63.jpg

ef3a07b79df6fe255b67a6da70d3d019.jpg

Zbog tog pasusa sam tražio i komentar i reakciju GO Novi Beograd i evo dela njihovog odgovora koji će poslati Sekretarijatu:

7f70286808eb6756af3afa7d3a4a49e5.jpg

TT

Vrh. Bespravno izgrađen put....a pored puta bespravno izgrađeni objekti. A ako ovi drugi gradski ubede ove prve opštinske da je to ipak nekategorisani put onda je i rampa bespravna jer o postavljanju signalizacije, rasvete i druge opreme puta odlučuje opština a ne grad. Morah i odluku da čitam. Zašto su vodni gradski inspektori nalagali JVP „Beograd vode“ koja je korisnik cele parcele da postave rampu ako je za davanje saglasnosti i inspekcijski nadzor nadležna opština. Kakva država. Bravo Saobracajna Kamera za pitanja koja postavljaš „nadležnima“. A nažalost u Srbiji pod šljivama još nismo raščivijali ko je zašta nadležan. Ne znamo ko treba da iseče trulo drvo na javnom dobru,i kakva je procedura, ko treba da krpi rupe na blokovskim saobraćajnicama. Rupa je rupa pa dal u centru grada il u nekom bloku. Ja znam da je uvek krpio Beograd put.Ko je zadužen da kosi travu na državnim parcelama a koje nisu, kako zelenilo voli da naglasi, u sistemu održavanja. A kad će da bude i zašto nije u sistemu. Sve je to gradsko građevinsko zemljište. Sve je to Beograd. Čemu služe ta javna komunalna preduzeća? Nek kažu otvoreno nema se para i onda je lakše. A o propisima da i ne pričamo. Pišu se tako da se mogu tumačiti ovako i onako, po potrebi. Mož da bidne a ne mora da znači. Te birokratske zavrzlame i prebacivanje nadležnosti već prelaze svaku meru. E to su problemi koje treba rešavati. Ko je zašta nadležan. Neko je postavio pitanje na čuvenom kaobajagi javnom servisu Studio B zašto je TC „Vero“ u Bloku 24 uzurpirao, obeležio i stavio signalizaciju na parkinzima sa naglaskom da je to samo za njih. Ko je stavio tu signalizaciju i čuvare, po kom osnovu......čija parcela su ti parkinzi. Odgovor gledalac nikad nije dobio. Ko je ofarbao parkinge i stavio znak samo za pijacu u Bloku 70a i po kom osnovu pa još prete "pauk nosi" (pijaca je inače privatna). Ko je nadležan za kontrolu poštovanja tog znaka........Ljudi na Bežanijskoj kosi stavili su ogradu oko stambene zgrade . Po kom osnovu, čija je to parcela, šta je ono što pripada stanarima a šta javna površina . Il svi da krenemo sa rampama, žicama, stubićima. A mi se okupljamo da slikamo vozila koja idu po bespravno izgrađenom putu pored nove Kaluđerice na vodoizvorištu.

Hobotnica dobar post, ali smatram da niko ovde i ne misli da je bespravna gradnja manji problem, šta više, ali pdoterivanjem vozila će biti urađeno pola posla i za rušenje bespravnih vikendica. Dodatno će oslabiti volja "vikendaša" da ih brane pošto potpisujem da njih 80% u životu nije prošetalo nasipom do objekta

@hobotnica

Tek sam počeo da raspetljavam ali zahvaljujući tome što sam počeo da dobijam odgovore.

Naime, ako je ovo nelegalan put, prema tome nekategorisan za GO Novi Beograd, takav put po nasipu, motornim vozilima, mogu da koriste samo JP Beogradvode i to u servisne svrhe.

Tabla o bici ruti je postavljena po osnovu njihove saglasnosti jer su našli da nijedan zakon to ne zabranjuje.

Sa druge strane nekoliko zakona i propisa zabranjuje gradnju stambenih i drugih zidanih objekata u zonama zaštite nasipa i vodoizvorišta.

Čekam još jedan odgovor iz Sekretarijata pa ću videti šta dalje.

Trenutno je, po do sada prispelim odgovorima, odgovornost za Savski nasip na Gradu jer Grad upravlja JP Beogradvode koji su dužni da sprovedu zakonski propisane obaveze.

Izmena:

Ovo za drvo što pominješ:

3 meseca od prijave jednog drveta na javnom parkingu je trebalo da prođe da izađu sve komisije koje su morale da konstatuju da je drvo nestabilno i da može da padne svaki čas ali i da se, pazi sad, ta površina uvrsti u program redovnog održavanja jer za Zelenilo taj javni parking nije postojao.

E, to je bila borba koju ne bih uspeo da završim da nisam angažovao Beokom, Šapića lično i sledstveno podršku komunalne inspekcije GO Novi Beograd.

Prepiska o tome je javna, ima je na Tviteru.

TT

Pa da se prekstimo i levom i desnom što se kaže

POČELO RUŠENJE NA SAVSKOM NASIPU! Bageri krenuli sa uklanjanjem nelegalnih prilaza vikendicama na Novom Beogradu

Andriana Janković | 29. 07. 2016 - 16:40h

Građevinska inspekcija Novog Beograda juče je započela rušenje nelegalnih prilaza vikendica na Savskom nasipu.

96b10a9f71857bf3b1c16f5dd0c2e999.jpeg

Ovde opet moram zadržati dozu pesimizma jer se ruši nešto što nije "predato na legalizaciju" tj, nasuti put.

Mislim da ćemo ipak sačekati dosta dugo sa rušenjem betonskih vikendica i da je ovo samo mazanje očiju :(

Jedan nasuti prilaz je "preoran" a ne uklonjen, deluje mi da bi "neko" mogao lako da ga popravi. Potrebno je dodatno pojačati pritisak ne bi li nadležne službe završile započeto. Iskustvo govori da lako odustaju.

Ministarka rece da ce biti srusena i tomina vikendica nesto joj nevjerujem

Mislim da je rekla da će biti srušeno sve što nije na onom satelitskom snimku od prošle godine, a većina kuća je tu od ranije.

A zašto da mu sruše kuću u bajčetini?

Послато са B1-810 уз помоћ Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=399339#p399339:mj351qu6 je napisao(la):
astrodule » Sat Jul 30, 2016 12:34 pm[/url]":mj351qu6]Mislim da je rekla da će biti srušeno sve što nije na onom satelitskom snimku od prošle godine, a većina kuća je tu od ranije.

Te kuće ne mogu ni da budu legalizovane po zakonu o vodama.
Nema to veze sa satelitskim snimkom.

Saobraćajna Kamera":mz1does4 je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=399339#p399339 je napisao(la):
astrodule » Sat Jul 30, 2016 12:34 pm[/url]":mz1does4]Mislim da je rekla da će biti srušeno sve što nije na onom satelitskom snimku od prošle godine, a većina kuća je tu od ranije.

Te kuće ne mogu ni da budu legalizovane po zakonu o vodama.
Nema to veze sa satelitskim snimkom.
Naravno, ali ni ne mogu biti srušene dok se ne pronađu zagubljeni zahtevi za legalizaciju, a i kad se odbiju, NBGD neće imati para za rušenje, a Republika će da se pravi mutava.
Proći će i njihovo...

Poslato sa telefona

Neko bi mogao da pokrene pitanje osnovanosti zahteva za legalizaciju jer to nije moguće legalizovati pa je i zahtev besmislen.

TT

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=399357#p399357:2trpuo6h je napisao(la):
MilisaV » Sat Jul 30, 2016 3:41 pm[/url]":2trpuo6h]A zašto da mu sruše kuću u bajčetini?

Послато са B1-810 уз помоћ Тапатока

Zato sto je tamo sazidao cardak ni na nebu ni na zemlji. :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=399381#p399381:1nrd5n1h je napisao(la):
direktor » 30 Jul 2016 06:40 pm[/url]":1nrd5n1h]http://www.blic.rs/vesti/beograd/nelegalne-vikendice-sinova-tome-nikolica-bezbedne-do-2046-na-resavanje-zahteva-ceka/6zql5fy

Mislim kad ce vise ti bageri

UGROŽENI I RENI BUNARI

Sanitarni inspektori su sa predstavnicima “Beogradskog vodovoda”, a po prijavi Gradske uprave, izašli na teren zbog “ugrožene zone sanitarne zaštite na levoj obali Save”, U službenoj belešci konstatuje se “da se na navedenoj lokaciji nalazi 16 reni bunara, a da su u njihovoj neposrednoj blizini izgrađeni objekti koji otežavaju prilaz i intervencije na njima, te da su pojedina lica izvršila nasipanje terena i da su zatrpani zatvarači i ispusti na pojedinim bunarima”.

- Ukoliko se ne spreče ovakve aktivnosti, neće biti ugroženi samo vodozahvati, već će biti dovedena u pitanje i zaštita od poplava - zaključili su inspektori.

Šta više treba pa da se proteraju divljaci, da se kuće sruše i ponovo posadi šuma?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=399334#p399334:127icd97 je napisao(la):
direktor » 30 Јул 2016 01:09 pm[/url]":127icd97]Ministarka rece da ce biti srusena i tomina vikendica nesto joj nevjerujem

Да, рекла је:

Šta će biti s predsednikovom vikendicom?
Beograd -- Ministarka u tehničkom mandatu Zorana Mihajlović poručila je da niko neće moći da prevari državu u procesu ozakonjenja objekata, bez obzira na funkciju.
IZVOR: TANJUG PETAK, 29.07.2016. | 16:17
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1160350

Vrh