Evo ti onda informacija od mene, pošto na nasip dolazim gotovo svakog popodneva.. ali ne baš svakog, pošto sam izgleda propustio kada su tačno ponovo postavljeni stubići, sli sasvim sigurno da je to bilo u poslednja 3-4 dana...
Da, ranije su tu stajali stubići, stajale su i žardinjere, ali su stubići uklanjani jedan po jedan. Na kraju su ostale samo žardinjere koje su povremeno bile pomerane za prolaz vozila, ali istog dana i vraćane (npr muzičari koji donose opremu).... ali jesu bile vraćane.
Praksa se promenila od kada su počeli da postavljaju ove "Cunamijeve" splavove, njihovi kombiji prolaze tuda kao gradski prevoz.
Izgleda da je nekome prekipelo i da je ovo prijavljeno, a nekome nije bio problem da ponovo postavi stubiće na stara mesta.
To je bilo najverovatnije ovog četvrta/petka.
E, a što se tiče tih kolotraga - ja zaista za sve ove godine nisam primetio da se iko tim putem popeo putničkim automobilom ili kombijem na nasip (popodne, u vreme kada sam obično tu).
Da, slika sa google-a govori jedno, kao da je to "prometna staza". Ne treba verovati slici. Štos je u tome da to i nije tako jednostavno, pošto kao što vidimo, tragovi vode ka parkingu, a na parkingu se obično nalaze -parkirani automobili pa nije tako jednostavno proći "kroz" njih. Tragovi mogu da budu i od vozila "Zelenila" i vatrogasaca. Šta se dešava pre podne - veoma retko ima priliku da se tada nađem na nasipu.
A ako taj, recimo gazda splava ili njegov dobavljač, tuda prolazi pre podne kada je parking skoro prazan, to je onda glupo, zato što po ustnovljenim propisima imaju pravo da pre podne dolaze vozilima do splavova. Ostavljam mogućnost da su ovi divljaci sa "Cunamija" tuda dovozili građu za splavove, ali redovno viđam kako ih čuvari rampi najnormalnije propuštaju.
Ono što mogu da potvrdim je da se mnogi posetioci nasipa peške tuda penju ili spuštaju do parkinga (pa i ja ponekad), tako da je i to jedan od razloga zašto tu gotovo da nema trave i što zemlja izgleda utabana.