Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

RS11286_455770701-scr.jpg
 
Mora se odati priznanje Vucicu i ekipi za trolovanje. Izgradio naselje i zgrade ekvivalentne kineskom predgradju gde zivi radnicka klasa i ubedio deb... da su elita ako tu zive hahahahahahaa.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852527#p852527:37bj493u je napisao(la):
Beki » Нед Мај 23, 2021 1:19 pm[/url]":37bj493u]Mora se odati priznanje Vucicu i ekipi za trolovanje. Izgradio naselje i zgrade ekvivalentne kineskom predgradju gde zivi radnicka klasa i ubedio deb... da su elita ako tu zive hahahahahahaa.
Као неко ко је био у Кини, могу недвосмислено да ти кажем да причаш којештарије. :)
 
Postovani Moderator(i) BEOBUILD Foruma...

ovo zaista vise nije normalno. Ovo nije politicki forum i ne sme da bude. Korisnici vodite vasu bitku politike na politickim foromima, i da ima ih dosta. Smara me i mrzi me vise da pogledam ovu stranu jer osim budale nema nista konstruktivno. Svi su pametniji od drugih i svi nametaju drugima njihov pogled svega.

Odvratno je kako ste depresivan narod i trazite vama pomoci ako vam je ceo zivot Dilas i Vucic... Moderatora bi molio da pokaze inicijativu i zabrani ovakve borbe koje nemaju nista sa ovim forumu. Ukus je uvek drugaciji i to je dobro, politika takode. Svako ima svoj stav i to je dobro, ali da se neko zbog toga vreda ili podsmejava nema smisla.

Ja bi te ljude koji ne razumu ovaj forum obmanuo ako nastave izbrisao. jer iskreno nema smisla ovo je ludilo.

pozdrav
 
Beki":29fh13km je napisao(la):
Mora se odati priznanje Vucicu i ekipi za trolovanje. Izgradio naselje i zgrade ekvivalentne kineskom predgradju gde zivi radnicka klasa i ubedio deb... da su elita ako tu zive hahahahahahaa.
Ја који сам живео и радио у Кини три године, особу која овако нешто изјави могу да сматрам потпуно неупућеном особом и особом која је политички острашћена и неука…


Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852560#p852560:3uom3d37 je napisao(la):
Dzigi Bau » 23 May 2021 02:52 pm[/url]":3uom3d37]
87ddac3ebc872e409085454097cd4dff.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako izuzmemo nemile dogadjaje ovakvu bakljadu nismo još imali u gradu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852527#p852527:1dpiwu0o je napisao(la):
Beki » 23 May 2021 12:19[/url]":1dpiwu0o]Mora se odati priznanje Vucicu i ekipi za trolovanje. Izgradio naselje i zgrade ekvivalentne kineskom predgradju gde zivi radnicka klasa i ubedio deb... da su elita ako tu zive hahahahahahaa.

ово је више турско штанцовано насеље на ободу Бурсе или Измира, та нека "бацам дркицу на запад и развијене земље али нисам дерацинован имбецил да дозволим неко идиоту да ми зида зградурине у облику буба, бактерија и укосих вируса као они" прича, онако класика нит тамо нит овамо

Овако нешто бих направио на Бајдини изнад Миријева. Морало би мало пола Београда да се изфантомише зарад конекција и инфраструктуре, али таман ето изговора да се та гига фавела избрише с лица Земље и престане да нам загађује ментални простор :D

Алтернативна локација: дићи Душановац, Маринкову Бару и Сиву Стену у ваздух и ту лепо. Е ту би тек легло.
 
U stvari fora je u tome sto smo previse ocekivali od ovog projekta. Ocekivali smo previse zahvaljujuci onim inicijalnim renderima koji su imali savrhu da "probiju led" i koji su u odnosu na ovo u stvarnosti preslikani objekti sa zapada. Dobijamo socijalnu verziju toga. Meni licno sve sto se gradi u prvoj liniji duz reke je sasvim ok, znaci residensi, w hotel, terase, kula. Metropolitan ce imati ok fasadu. Znaci to ce vaditi prosek. Sve ostalo sto neko rece Kinesko-Sev. Korejsko predgradje toliko bezlicno, sivo i ko jaje jajetu, ni u najavi jos nesto poput kule naprimer ili nesto popud w hotela ali primerenijeg oblika i dizajna. Kako vreme prolazi sve je manje entuzijasta koji su verovali u ovo jer je ovo promasaj veka i u urbanistickom i u estetskom pogledu.
 
Управо.

Овде бих декнуо нешто типа четвороспратнице у Блоку 45, једно 5 солитера од 10 до 15 спратова, крштене зграде за факултете које их немају, доста зеленила и то је то. Естетски би било мање више исто, али урбанистички много боље. Можда бих и декнуо као наставак булевара Зорана Ђинђића, за метро или трамвај.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852552#p852552:pu2o46ps je napisao(la):
bullwye » Ned Maj 23, 2021 3:35 pm[/url]":pu2o46ps]Postovani Moderator(i) BEOBUILD Foruma...

ovo zaista vise nije normalno. Ovo nije politicki forum i ne sme da bude. Korisnici vodite vasu bitku politike na politickim foromima, i da ima ih dosta. Smara me i mrzi me vise da pogledam ovu stranu jer osim budale nema nista konstruktivno. Svi su pametniji od drugih i svi nametaju drugima njihov pogled svega.

Odvratno je kako ste depresivan narod i trazite vama pomoci ako vam je ceo zivot Dilas i Vucic... Moderatora bi molio da pokaze inicijativu i zabrani ovakve borbe koje nemaju nista sa ovim forumu. Ukus je uvek drugaciji i to je dobro, politika takode. Svako ima svoj stav i to je dobro, ali da se neko zbog toga vreda ili podsmejava nema smisla.

Ja bi te ljude koji ne razumu ovaj forum obmanuo ako nastave izbrisao. jer iskreno nema smisla ovo je ludilo.

pozdrav
Tako je nećemo o politici nema smisla.

Izvor: Nova.rs

Skriveni troškovi države za projekat Beograd na vodi
1620139365-Tan2021-5-4_16431917_2-1536x1024.jpg

Država do danas nije obelodanila koliko je građane Srbije tačno koštao projekat Beograd na vodi, kolika su ulaganja arapskog partnera a kolika Srbije. O tome javnost saznaje posredno i povremeno, na osnovu troškova koji su nastali upravo zbog realizacije projekta Beograd na vodi. Poslednji takav projekat u nizu je uređenje zelene površine buduće autobuske i železničke stanice za koje je iz budžetskih rezervi odlukom Vlade izdvojeno čak 1,8 milijardi dinara, odnosno oko 15 miliona evra.

Izmeštanje Železničke i autobuske stanice u centru Beograda, rašćišćavanje i rekonstrukcija zgrade stare stanice – sve to su građani Srbije platili kako bi se napravio prostor za izgradnju Beograda na vodi.

I to je samo deo troškova. Odgovor na pitanje koliko je ukupno potrošeno na raščišćavanje i infrastrukturu za ovaj projekat, država i grad Beograd do danas nisu dali.

Poslednji u nizu troškova kojima se može ući u trag odnosi se na uređivanje zelenih površina buduće autobuske i železničke stanice. Odlukom Vlade, objavljenoj u Službenom glasniku, iz tekućih budžetskih rezervi biće izdvojeno za te namene 1,8 milijardi dinara.

Država samo za eksproprijaciju potrošila 50 miliona evra

Zvanično, za eksproprijaciju objekata i zemljišta koji se nalaze na prostoru Beograda na vodi iz državnog budžeta izdvojeno je više od 50 miliona evra. I to je podatak koji je medijima dostavilo Državno prvobranilaštvo. Dodatne informacije javnost je dobila zahvaljujući izveštaju Državne revizorske institucije, ali ni sa tim spisak troškova nije kompletiran.

Kako je objavio Insajder, samo za kompaniju BAS, koja zbog projekta Beograd na vodi seli autobusku stanicu na Novi Beograd, krajem 2018. izdvojeno je skoro 11 miliona evra.

U Izveštaju DRI za 2018. navedeno je da je za eksproprijaciju zgrade Eurosalona izdvojeno oko 16,2 miliona evra.

Za zgradu Simpa, u iste svrhe, izdvojila oko 12 miliona evra, dok je objekat slovenačke kompanije “Iskra” plaćen oko sedam miliona evra.

Plaćana je i restauracija zgrade stare Železničke stanice u Beogradu koja je izmeštena u Prokop. Posao vredan dva miliona evra dodeljen je firmi koto berz tendera, u pregovaračkom postupku. To znači da nije bilo konkurencije zahvaljujući kojoj se dolazi do najpovoljnije cene.

I za ovaj projekat je novac obezbeđen iz sredstava budžetskih rezervi, oko 2,8 miliona evra.

Kada se sve sabere, troškovi eksporprijacije, restauracije i uređenje zelenih površina, dođe se do iznosa od gotovo 70 miliona evra.

Rušenje u Savamali

Ugovor o gradnji projekta „Beograd na vodi“, zaključen na osnovu međudržavnog sporazuma Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, potpisan je pre šest godine, a javnost još nije upoznata koliko je tačno novca građana Srbije do danas uloženo u ovaj projekat.

Prema ugovoru najmanje 50 odsto projekta mora da se završi u narednih 20 godina, a komplet za 30 godina.

Arapska firma Igl Hils ima obavezu da uloži 150 miliona evra i obezbedi kredit u istom iznosu, a Srbija da izgradi infrastrukturu, raščisti teren i uloži zemljište od 100 hektara.

Za projekat Beograd na vodi vezana je jedna od najvećih afera aktuelne vlasti – bespravno rušenje u Savamali. Za to do danas niko nije odgovarao, osim policajaca Gorana Stamenkovića koji je u maju 2018. godine priznao krivicu za nesavestan rad jer se policija nije odazvala na pozive ugroženih građana.

https://nova.rs/vesti/politika/skriveni ... d-na-vodi/
 
Cekaj ko je previse ocekivao od ovog projekta?

Pa vecina je ocekivala ili da se nece graditi, ili da ce par zgrada da se uradi, trzni centar itd.

Nivo entuzijazma i uspjeha projekta ce biti broj prodanih stanova i broj ljudi na obali. To sto se nekome ne svidja ova ili ona boja fasade je glupost koja nema nikakvog znacaja.
 
Meni je fascinantno da se non stop pominje to rusenje u Savamali. Mislim ko moze da ti srusi legalan i uknjizren objekat? Osim ako su to nelegalni objekti pa se samo napravi problem kao u sakura temi gde je covek napravio sebi baraku i odbija da ode cak i po ceni novog stana koji bi dobio na koriscenje 99 godina. Ne, on zahteva da stan bude njegovo vlasnistvo. Pod kojim pravom? Pa ajmo onda svi da napravimo po neku baraku na atraktivnom zemljistu i da tvrdimo da je to nase i dobijemo po stan. Mislim u svakoj temi pa i ovoj neko bi nesto da rusi, a kada se rusi onda protestvujemo zbog rusenja. Verujem srusilo bi se svakako verovatno samo nisu hteli da cekaju sudski proces :)
 
Воли србадија да се буни, кмечи и жали.

Око свега овога рушење у Савамали ми најмање смета, јер је било ружно и одвратно и ништа од вредности није изгубљено.
 
^^^Pitao bih te ja li bi tako pričao da su tebe u sred noći maskirani likovi vezali i rušili privatnu imovinu, pa neka je ta imovina i obična šupa. Ili da je ne daj Bože neko tvoj preminuo nakon što su ga isti ti lokovi zlostavljali, kao što se desilo u Hercegovačkoj.
 
Ciju privatnu imovinu? Gde pise da je to njihovo? Znaci ajmo svi po jednu supu na kalemegdanu i da trazimo da nam daju makar stan ili dva. Srusila se i ona plazma zgrada, i to je bilo necije pa opet ljudi slavise kad se srusila. Eno ljudi u Sakuri ne mogu instalacije da provuku zbog "necije supe". Da se ja pitam srusio bih je sutra pa nek napravi supu u padinjaku.
 
SRBO":34dydd2d je napisao(la):
Воли србадија да се буни, кмечи и жали.

Око свега овога рушење у Савамали ми најмање смета, јер је било ружно и одвратно и ништа од вредности није изгубљено.
Ni slučajno, Savamala je jako veliki skandal. Nije bitno da li su te zgrade bile da dozvolom ili ne. Nije ih srušio ni grad ni građevinska inspekcija.

Jedan broj objekata je i bio stariji od GUP i PDR.

U izbornoj doći se pojavljuje neidentifikovana ekipa sa opremom i privatnim obezbeđenjem u fantomkama. Bez naloga i objašnjenja se ruše objekti. Prolaznici se rasteruju i zastrašuju, neki zadržavaju i oduzimanju im se telefoni. Beogradska policije ignoriše pozive uplašenih građana. Čiča koji je bio noćni čuvar jednog od objekata završava u bolnici i nakon par dana premine iz nepoznatih razloga.

Sam Vođa, pritisnut od medija koji tada još postoje u vremenu pre nego što je postao apsolutni diktator, svog trenutnog ministra finansija naziva "kompletnim idiotom".
 
Pa zna se da je država rušila, ko će drugi. Nije sigurno rušio arapski investitor ili neki investitor iz novog sada. Samo su malo ubrzali sudsku odluku :) Sećam se jedne barake ispod mostarske petlje u pravcu sajma, sve okolo srušeno i zemlja na sve strane samo on stavio bodljikavu zicu oko barake :) Ko zna koliko je ta baraka bila stara... Na zalost(ili na srecu) nije se zadržala dugo.

Skandal u pravnom smislu da, skandal u smislu vrednosti i značaja ne. Samo neko treba odgovarati za tu smrt čuvara.
 
Данас сам видео са Газеле да раде нешто око старе ложионице, УЛТ се мотао око бивше окретнице локомотива. Преврнули су оних пар олупина вагона што су остале ту.
 
То што се десило је "мало" више од скандала у правном смислу...Ако неко ко је изабран на изборима да штити уставни поредак нареди полицији да не реагује на позиве грађана када их маскирани разбојници малтретирају, везују, обарају на земљу...док без и једног папира н.н. лица руше нешто у центру града...
Онда је то огољена чињеница да земљом влада мафија коју баш брига за законе...поготово када им ти закони не одговарају... у том случају се користи фантомка, бејзбол палица...алгоритам грубе силе..
 
Koliko mi je samo odvratan taj spin - to su bile samo ruzne bespravne barake. Jel ste vi svesni koliko je drzavnih i gradskih sluzbi zloupotrebljeno da bi se srusile dve nebitne barakice? Policija nije izasla da intervenise na pozive da maskirana grupa rusi u gradu i drzi ljude kao taoce. Tuzilastvo i predsednik drzave stite odgovorne. Pravna drzava urusena zbog dve barake. Ne mogu ni da zamislim sta su tek u stanju da urade za vece stvari.
 
I da su bile bespravne mora da postoji neki nalog (zakonski potkovan) da se to poruši.

Očigledno neki vole da ne bude sve po zakonu, mada je to duboko ukorenjeno u naše biće jer svi imaju nekoga da im nešto odradi preko veze. E pa zato smo i tu gde jesmo.

Mada, šta je pišem jednom trolu, sve je to već ispisano milion puta, ali živimo u dobu kada laž postaje istina kada se više puta ponovlja i zato moramo da po stoti put objašnjavamo nekome kao da se priča detetu.
 
Ljudi verovatno ne reaguju jer su to bile bespravne barake. Sramotan je nacin na koji se to desilo ali to ne znaci da se ne bi desilo kasnije i ne, to nije opravdanje ali neka vrsta realnosti. Jos uvek se mafija u Srbiji pa dobijemo to sto dobijemo, vlast koja zloupotrebljava polozaj, nelegale barake koje ljudi brane i nelegalne graditelje koji misle da imaju neka prava jer su nesto nelegalno izgradili. Kao onaj brat investitora sto hoce da se baci sa zgrade jer je gradio bez dozvole i sada hoce da ruse. Opet kazem, samo u ovoj temi ima "rusitelja bnv" koliko hoces, ali smeta to isto rusenje bespravnih baraki.

@astro
pa sto pises trolu, ne znam? Ispricano milion puta jeste i milion puta se opet spominje. Ja sam se nadovezao na "rusitelje bnv" kojima smetaju srusene nelegalne barake. Srecom ti radis sve legalno, odgovorno i nemas nista nelegalno pa mozes da nam objasnis kako treba i kako ne treba :sesir:
 
Оног тренутка када наоружани криминалци уз подршку власти, у пола ноћи, узимају правду у своје руке и раде шта хоће без правних последица ти више немаш правну државу већ криминални клан. Ако је теби у реду да се уништи целоукупно правосуђе земље зарад рушења две бараке то је твој проблем, нама је важније да живимо у нормалној земљи где се илегалне бараке руше од стране надлежних институција након пуноснажних одлука одговарајућих институција.

Да мало у школама учимо више о новијим историјским догађајима попут Кристалне ноћи а мање о старогрчким биткама овакве дискусије се не би дешавале.
 
Vrh