Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Па није пу пу далеко било него је сигурно, ту ће сав превоз са савског трга да буде премештен да се обрће

Stvarno je daleko od svega i nedopustivo da se zbog jednog privatnog tržnog centra pati hiljade i hiljade radnika i ljudi.

Juce je asfaltirana u prvi sloj i druga traka Vilsonovog bulevara kod sajma. Kazu radnici da nece biti kruznog toka, nego semafor na raskrsnici sa Bulevarom Vojvode Misica.

Semafor?? Pakao :) Silazak s Gazele ce sad biti problematican, i u udarnim satima moze da se napravi guzva koja bi zapusila i Gazelu unazad... nadam se da preterujem

Bez proširivanja kolovoza na mestu autobuske stanice (kod biletarnice Sajma) sledi na kolaps na tom delu.

Još ako dozvole levo skretanje - ugasili smo ga.

Браво, мамлази!

"Користите Мост на Ади", можда кажу сада...

Ovo rešenje je nedopustivo i radi se skoro pa krišom, bez ikakvog javnog uvida u planove i dalje namere, ko nama vodi grad...

Semafor u BŽM = smrt popa Mila Jovovića = smrt majke Jugovića = smrt Smail age Čengića = trijumf milicionara Vesića!

Samo treba proširiti ove vesti i obavestiti građane južnih delova grada koji zavise, ne samo od linija koje su okretale na Savskom trgu, nego i od svih linija koje prolaze pored Sajma.

Pa kad se skupi par desetina hiljada ljudi ispred Gradske SkupSline, mislim da će se brzo promeniti planovi.

У случају да евентуални протест успе, можда уведу ново напредно СМАРТ ВеРешење: семафор са перманентним жутим трепћућим светлом...

I nove SM(A)RT linije tipa 511L Sremčica-Železnik, 511K Železnik-Čukarička padina, 511G Čukarička padina-Most na Adi, 511A Most na Adi - Gazela

I tako za svaku liniju.

Bez brige i ako uvedu semafor sa levim skretanjem vrlo brzo će ga ukinuti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=783589#p783589:3i8smuy2 je napisao(la):
Bender Rodriguez » 14 Oct 2020 09:53 am[/url]":3i8smuy2]Samo treba proširiti ove vesti i obavestiti građane južnih delova grada koji zavise, ne samo od linija koje su okretale na Savskom trgu, nego i od svih linija koje prolaze pored Sajma.

Pa kad se skupi par desetina hiljada ljudi ispred Gradske SkupSline, mislim da će se brzo promeniti planovi.

ma ce se skupi milion nas.. ko sto smo se skupili borili za to da se sacuva planirana metro veza sa gradom

Za to se nismo skupili ali jesmo onomad kad je Psihotična usna nedeljama krivila narod za kUrona histeriju i htela opet da nas zatvara. I kad se osetio miris roštilja u Predsedništvu, oladio je.

A u kontekstu saobraćaja, skupili su se ljudi onomad pre godinu dana kada su taksi mafijaši tri dana držali ceo jug Okruga Beograd kao taoca, blokirajući ne samo gradske linije sa Savskog trga nego i sve polaske sa BASa i Birčaninove. Pa kad se okupila masa oko njih na Savskom trgu, osetili su ukus narodne pravde. I već sutradan blokade su prestale.

Narod se ovde ne angažuje kad je u pitanju neko veće dobro ili cilj. Ali kada mu neko previše uzme, i još ga pritom verbalno ponižava, za tili čas pregori fitilj.

Na kraju krajeva, i liniju 28 su banditi probali da ukinu, pa su na kraju primorani da je vrate.

bender, ja koliko se secam taksi protest je zavrsen kada su im obecane subvencije za nova vozila.
ova poslednja recenica, o nekom narodu koji ne da na sebe i ne trpi nikakvo ponizavanje, pa cak ni verbalno nije mi jasna uopste... jel mi i dalje pricamo ovde o srbiji i srbima, zemljii i ljudima kojima vladi srpska napredna stranka, ili o nekom narodu koji zaista drzi do sebe?

Taksi mafija radi za državu, to je deo iste partokratije. Ishod divljanja taksista na ulicama se znao od početka. Samo što je Partija čekala i odugovlačila, da naraste haos i buka u narodu, pa da onda oni pred javnošću ulete i reše stvar u Deus Ex stilu.

Ja ne mislim da je slučajnost da su Partijska i Taksi mafija postigle dogovor taman jedan i dva dana pošto su počele da sevaju pesnice po ulicama Beograda. Ima onaj snimak sa Savskog trga, kad dolaze pandurski trutovi u jednom jadnom Pežou, među pobesnelu masu putnika koja bi da ispegla taksi mafijaše. E tad nije bilo tipične pandurske reakcije sa agresijom i naredbama, nego u fazonu ''nemojte, ajte polako, molimo vas, bez nervoze...'' Jer su videli šta može da bude ako se tako nastavi.

Da Partija u Srbiji ima ogromnu moć i članstvo, u to nema sumnje. To je očigledno svuda. Ali nema moć i kontrolu nad svakim Srbinom. Ima ljudi koji ne haju za Partiju i njene vojnike, i kada im je previše sloboda i prava ugroženo, oni reaguju. Ja sam tako reagovao prošle godine kad sam ''ispozdravljao'' taksiste prstićima i lepim rečima, kad sam ih ''upućivao'' ka Predsedništvu (pošto jadničci ne znaju ni svoj sopstveni grad) i sad na proleće u jeku kUrona histerije kad sam išao u večernje šetnje do SkupSline.

A da narodna neposlušnost i protesti mogu da imaju uticaja pokazala je i borba člana @Vučka, koji je sa svojim komšijama sa Zvezdare na nenasilan način uspeo da primora Gradske džukce da vrate liniju koju su oteli narodu. Dakle, takve stvari se i dalje dešavaju u Srbiji. Ne dovoljno često, ali dešavaju se, i moguće su.

ne znam, ocekujem slicnu reakciju juznobeogradjana kao sto je bila reakcija onih sa severa, zapada i istoka grada kada su saznali da umesto potrebne metro veze sa klinickim centrom, prokopom, stadionima.. dobijaju direktan pristup bw galeriji i makisu.

neko od nas dvojice nije u pravu, oooo kako bih voleo da sam to ja

Ja sam se pitao jos mnogo ranije na ovoj temi kako ce tu da naprave ali ste me vi svi oladili da ce biti samo u desno :)
Ni tad mi nije bilo bas najjasnije ali ako je semafor i klasicna raskrsnica onda je to sve jasno.

Zamisli sad ovaj sa Banovog Brda samo skrene levo na semaforu i direktno je u bulevaru kojim moze da ide ka gradu. Ne mora vise da se smara Savskom koja postaje manje prometna ulica. Verovatno ce napraviti tako da je zapravo to skretanje na levo glavna saobracajnica a da je pravo samo ako ides na autoput.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=783639#p783639:2eblvxcw je napisao(la):
razgradjevinar » Сре Окт 14, 2020 1:45 pm[/url]":2eblvxcw]ne znam, ocekujem slicnu reakciju juznobeogradjana kao sto je bila reakcija onih sa severa, zapada i istoka grada kada su saznali da umesto potrebne metro veze sa klinickim centrom, prokopom, stadionima.. dobijaju direktan pristup bw galeriji i makisu.

neko od nas dvojice nije u pravu, oooo kako bih voleo da sam to ja

Моје искрено мишљење је да огромна већина Београђана нема ни најблажу представу како је требала да изгледа оригинална линија метроа, и да исто тако нема представу шта Весић и другари планирају да ураде. За исту ту већину, метро је имагинарна конструкција нешто попут вештице из књиге Браће Грим.

То речено, и ја бих волео да грешиш.

Ја коме год кажем да неће бити метроа до Прокопа и до новог БАСа ишчуђава се.

Prolazio sam pored Sajma danas i ne vidim nikakav nagoveštaj rušenja ograde koja se trenutno nalazi između dva pravca u Bulevaru vojvode Mišića. Ako je informacija od radnika treba je uzeti sa rezervom. Ovu raskrsnicu je mogće rešiti bez semafora tj samo sa desnim uključenjem i isključenjem, sve ostalo je ludost.

I to je tacno.
Kao sto je meni jedan od radnika na Savskom trgu rekao krajem septembra da ce u zgradu stanice biti 100% useljen Muzej Nikole Tesle.

Ja reko: Oh Yes Right No Way !
On rece: A?

Уосталом, свега овога не би било да је СА постао парк, са нешто укусно уклопљених културних садржаја..

Н'о..

_20201014_225636.JPG

_20201014_225712.JPG

Vrh