[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=783719#p783719:umy84vnp je napisao(la):Igor » Sre Okt 14, 2020 8:04 pm[/url]":umy84vnp]Prolazio sam pored Sajma danas i ne vidim nikakav nagoveštaj rušenja ograde koja se trenutno nalazi između dva pravca u Bulevaru vojvode Mišića. Ako je informacija od radnika treba je uzeti sa rezervom. Ovu raskrsnicu je mogće rešiti bez semafora tj samo sa desnim uključenjem i isključenjem, sve ostalo je ludost.
Nisam znao da ce ova informacija da privuce ovakvu paznju i diskusiju, pa da detaljnije objasnim. Radnici koji su ustvari majstori nisu znali, pa su zvali nekog sefa u "civilu". Pitao sam ga jednostavno pitanje "Da li ce na raskrsnici biti kruzni tok?" On je odmah samouvereno odgovorio nece biti kruzni tok, vec semafor. U tom momentu se jos jedan radnik u uniformi ukljucio sa "ma pita te covek hoce li moci odavde levo", a ond jos jedan pita "da i mene zanima hoce li moci odavde levo" (Sto u principu i nas ovde zanima). I onda je taj sef objasnjavao "ma moci ce, sto da nece moci, otude vamo u onu traku itd." bukvalno je tim recima opisivao. Meni bilo neprijatno sto ih pitah. Oni sto su radili, stali su sa poslom da cuju, ovi sto su sedeli na pauzi su ustali takodje, napravih pometnju. Onda su poceli da galame i da pricaju u glas kako ce, kuda ce itd. i cuo sam tog sefa kad kaze "pa semafor, kazem ti, kako nece moci..." objasnjavao je jednom od njih. E sad, kapiram da ti radnici dobiju zadatak da zabetoniraju 20m ivicnjaka i da nemaju pojma sta ce biti narednih 50m, pa da su zato zvali tog sefa. U svemu mi je zanimljivo da je taj prvi ukapirao sta me zanima, a da to nisam ni izgovorio. Ukoliko od Galerije moze samo desno ka Adi, a ka Galeriji samo od Gazele, onda verovatno ni ne treba semafor.
Sto se tice nagovestaja rusenja ograde, ukoliko je budu probijali, to ce sigurno uraditi na kraju i brzo. Nesto kao sto su Savsku "probili" kad su apsolutno sve zavrsili na ulici ka Vilsonovom bulevaru. Tad je bila zavrsena ulica do raskrsnice i stajale su plasticne barijere. Isto sam pitao jednog radnika kad ce da otvore raskrsnicu, a on mi je odgovorio za par dana, dok zavrse presecanje sina i ukljucenje ka Savskom trgu. Pomislio sam da nema sanse. Medjutim, stvarno su to odradili za 2 dana. Verovatno da bi sto manje kocili saobracaj.