Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=425628#p425628:3gxgweve je napisao(la):
milos.tro » Čet Dec 29, 2016 3:55 pm[/url]":3gxgweve]
file.php
Baš lepo. Moglo bi neko od gradskih ostrva da se izgradi u ovakvom srednjovekovnom bajka-Disneyland stilu sa dvorcima, kamenim kućama, zgradama, tornjevima, hotelčićima i slično. Malo egzotike za nas i naše posetioce.
 
Ma, kamo sreće da su ceo Beograd na vodi izgradili na Velikom ratnom ostrvu.
Bili bismo pošteđeni svih kontroverzi, od poklanjanja gradskog građevinskog zemljišta, vizura, silovanja Beograda... Dubailendu samom za sebe apsolutno se ništa ne bi imalo prigovoriti kada bi bio nezavistan i odvojen od ostalog gradskog tkiva... 40 spratova? 80 spratova? Ma sve što hoćete, samo udri, a Beograd da ostave na miru.
 
Otkako je raskrčen ovaj deo obale oko starog savskog mosta, sad po zimi masovno se skupljaju galebovi na reci, u onom delu ispod Savalove gde je izliv fekalne kanalizacije...
 
Ili izlazak na Dunav. Obala Dunava uopšte nije iskorišćena dovoljno u odnosu na ostale evropske gradove.

VRO zaslužuje nešto bolje od BNV :)
 
Pa nakon priče sa Savskim amfiteatrom svakako nam ne gine novi Beograd na vodi na dunavskoj obali. Tu tek čeka prostor veličine nekoliko savskih amfiteatara gde bi moglo da se gradi sve i svašta a da ne devastira gradske vizure i siluete. Sa dunavske strane nema apsolutno ništa da se štiti, osim pogleda niz Francusku ulicu.
E sad, problemčić je u tome što je kompletno zemljište luke Beograd zaštićeno od tajkunske izgradnje za džabe odredbama o konverziji građevinskog zemljišta, a nema dodatnog državnog zemljišta raspoloživog za poklanjanje.

U periodu posle 2020. godine nije nemoguće da dođe do dilova neke nove vlasti sa Bekom & Miškovićem, čime bi se dunavska strana otključala za izgradnju a Beograd na vodi bi time automatski bio stavljen pod ručnu, jer bi izgubio monopol na Dubailand pored centra grada. I bilo bi vrlo poželjno da se tako nešto desi pre nego što zgradama preko 50 metara visine upropaste Savski amfiteatar za vjeki vjekov.
Jedini problem sa dunavskom stranom je kako ugasiti Luku Beograd a da ne nastane šteta po poreske obveznike i nacionalni interes, kao u slučaju Savskog amfiteatra gde je zemljište ŽIT-a, autobuskih i železničkih stanica dato bukvalno ni za šta.
 
Moguce je to sto kazes,...da bi se mogao postici dogovor izmedju Beka i vlasti i "otkljucati" prostor luke za izgradnju. Inace ne vidim drugi razlog za najavljenu izgradnju nove luke na Dunavu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=425775#p425775:18c3fkc3 je napisao(la):
stanislaw » Fri Dec 30, 2016 4:25 pm[/url]":18c3fkc3]Otkako je raskrčen ovaj deo obale oko starog savskog mosta, sad po zimi masovno se skupljaju galebovi na reci, u onom delu ispod Savalove gde je izliv fekalne kanalizacije...

Izgleda da su im više smetale udzerice od kanalizacije :mrgreen:
 
VRO zaslužuje zoo vrt, onaj most, i pešačku zonu, s tim da se sve obavije u zelenilo tako da spola VRO izgleda relativno slično kao što je danas. Čak bi moglo i da se poveća zelenilo (dakle trava i drveće i na krovove).
I jedan osvrt pride, onaj specijalni deo ka kališu da se sačuva takav kakav je zbog tih vrsta koje se tamo razmnožavaju ili šta već. tako bi vro dobilo u potpunosti na značaju što kao "pluća beograda" što kao atrakcija.
plus bi služilo nečemu sa tim mostom, otvorilo bi dorćol, ceo jedan deo borče i nbg bi na udarnom mestu (bul nikola tesla) dobio još jednu odušku, rasteretilo bi i brankov.

Izvinjavam se za offtipic.
 
Super. Iz PC Usce, sa isih spratova ce se jos uvek videti nesto od onoga sto smo nazivali beograd, pre dolaska 'spasilaca'...
Ovom gradu, drzavi i naciji stalno stizu 'spasioci' koji pisaju po kompletnoj (ma kakva bila) proslosti ovog grada i prave novo koje siluje postojece.
Nije ovo prvi put, a nije ni jedina oblast u kojoj se pokusava gumicom obrisati sve sto je bilo, i nametnuti svoje, novo, kao apsolutnu istinu, pravdu i napredak ...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=425874#p425874:2xa8ai2h je napisao(la):
laki72 » 31 Dec 2016 02:13 am[/url]":2xa8ai2h]Super. Iz PC Usce, sa isih spratova ce se jos uvek videti nesto od onoga sto smo nazivali beograd, pre dolaska 'spasilaca'...
Ovom gradu, drzavi i naciji stalno stizu 'spasioci' koji pisaju po kompletnoj (ma kakva bila) proslosti ovog grada i prave novo koje siluje postojece.
Nije ovo prvi put, a nije ni jedina oblast u kojoj se pokusava gumicom obrisati sve sto je bilo, i nametnuti svoje, novo, kao apsolutnu istinu, pravdu i napredak ...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
Pa ovakav pogled si i do sada imao samo sa te visine,a sa vrha ,,mikrofona" ce biti jos bolji :D .
 
–Ове године почињу главни радови на највећем тржном центру у региону, као и „Кули Београд” и „Висти”, која је нови стамбени објекат у „Београду на води”. Паралелно са градњом зграда, радиће се на јавним просторима и на инфраструктури, асфалтирању улица и на обалоутврди. Настављају се радови на две стамбене куле где се већ стигло до 11 спрата. Завршетак радова првих објеката очекујемо у 2018.години, али 2017 година ће бити година најинтезивнијих радова у Савском амфитеатру – најавио је градоначелник.*
 
Najzad su otvorili prolaz, ali ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=425971#p425971:blql2fbn je napisao(la):
milos.tro » 01 Jan 2017 04:14 pm[/url]":blql2fbn]današnje fotke:
file.php

file.php
... ovo je veoma opasno. Hajde što je neobezbeđeni pružni prelaz, nažalost nije jedini. Ali ovaj je sasvim nepregledan. Levo je visoki reklamni paravan, desno je drveće, a sa obe strane su velike saksije sa niskom ukrasnim biljkama. A svega metar iza toga je aktivni kolosek. Ovo je opasno čak i za odrasle zbog skoro nepostojećeg vremena reakcije od trenutka kada je voz uopšte moguće videti, ali deci je trčanje prirodan način kretanja. A za njih je to samo delić sekunda. I ne samo to. Svakome ko zna psihologiju dece je jasno da će ona potrčati da bi STALI i čučnuli na sred šina zbog ovih zanimljivih drvenih opiljaka, prosto zato što su različiti od svega unaokolo, što ih je moguće uzeti u ruku i razgledati.

Na kraju je ispalo da nema ni obećanog denivelisanog pešačkog prelaza, ni pružne rampe za prelaz u nivou, pa čak ni običnog audio upozorenja. Ovo poslednje me naročito nervira zbog skoro beznačajnih troškova i organizacionih problema. Koliko bi bilo skupo sa obe strane postaviti senzor nailaska voza i klasično zvono kakvo je ranije postojalo na svakom pružnom prelazu sa rampom u Jugoslaviji? Bar to. Posle toga sve radi automatski, nije potrebno nikakvo održavanje i nijedan čovek oko toga više nema posla. Pa bi kompozicije bar čuli ako su već prelaz napravili tako da ih je moguće videti samo kad ste već pod točkovima. Ali ovako ... ovo bi svaki normalni inspektor zabranio.
 
Pošto je nova godina, da malo neposrednije i emotivnije dočaram razne faze mnogih budućih doživljaja na jednom ovakvom prelazu preko pruge... :lol:

IMG_6406_resize.jpg

IMG_6407_resize.jpg

IMG_6407c_resize.jpg

IMG_6407c1_resize.jpg


Ako ikada budete uživo videli ovaj poslednji prizor ... puno sreće.
 
jedno su bar pogodili, ovo je pravo mesto za novogodisnje tezge, ne trg.

opusti se zuma, popij malo za reprizu i zaboravi bar danas na bnv :) srecna svima nova godina
 
Da pojasnim na fotki
na ovoj lokaciji se nalazi čovek iz obezbedjenja:
 
Obezbeđenje pešačkog prelaza preko pruge!?

Sad ne znam da li da im iskreno čestitam na obazrivosti ili da se smejem. A kako bi bilo da za početak jednostavno uklone jedan ili dva reklamna panela, tako da se pruga bar vidi pre nego što neko zgazi na nju? A da ne pričam da se zna kako se pravi bezbedan pružni prelaz, pa ako su ga već planirali, mogli su i da ga naprave kako treba. A ne da umesto toga postave posebnog "vodiča za prelaz preko pruge" ili "čoveka rampu", u zavisnosti od toga šta mu je tačno opis posla.
 
Mogu da mislim koliko bi se zuma i slični radovali da neko pogine na tom pružnom prelazu. Ali, to se sigurno neća desiti. Saobraćaj tom prugom je izuzetno malog intenziteta.
 
Pa sad, Dedinje, nema baš puno pruga u Srbiji sa dva teretna voza ili više, svakog dana. Dakle, iako malog intenziteta, ovo je jedna od važnijih pruga u našoj ekonomski upropaštenoj Srbiji, gde se država bavi izgradnjom luksuznih stanova dok se privreda raspada, a za povlaštene investitore se donose povlašteni zakoni i uredbe, umesto da se sistem uredi tako da svi mogu bolje da fukcionišu.

Ne čudi me da su postavili požarnog ovde kraj pruge, jer da nisu i da neko ne daj bože strada, bio bi kriv naravno onaj ko je takav neobezbeđeni "pružni prelaz" napravio, a ne neko ko ovde na forumu piše kako je nebezbedno. Pitam se šta se dešava sa ovim prelazom u vreme kada nema požarnog, sklonili su one ograde koje su zatvarale prolaz... Ili je poenta da će požarni uvek biti prisutan onda kada bi voz mogao da prođe?
 
Kazem ja pod hitno graditi most Vinca Pancevo ovo je smejurija sa prugom.
 
Vinča - Pančevo? Može, ali nije nacionalni prioritet. Nacionalni prioritet je tajkunska stanogradnja. Jer smo tako u mogućnosti.
 
Vrh