А по чему је та кућа значајма да би је поново градили на другом месту…Ja bih Špansku kuću pre obnovio tamo na kraju niza levo, iza Geozavoda, a ostatak ovih objekata iza Španske kuće uz reku srušio i tako otvorio pogled sa reke na front levo u Braće Krsmanović, koji je reprezentativniji, orijentisan ka reci i samo ga treba srediti.
Pogledajte prilog 255438
sad skoro sam bio u rivieri, pogodio neki poslić na 21. spratu čini mi se i oduševljen sam, stvarno klasa iznad svih drugih zgrada u bw u kojima sam bio. i cene su interesantne, i kvadratura na poslednjim spratovima takođe - samo za baš ali baš imućne! i njima ostaje nesmetan pogled na reku jer su uz samu reku.Ide pesacka ulica izmedju. Meni se svidja kako planiraju taj blok, posebno park u sredini.
Od svih zgrada u BnV najlepse su BW Riviera i BW Dolce.
Osta ovo ruglo sa šupamaNa jednom delu neće biti trotoara nego će morati da se pređe na šetalište.
Pogledajte prilog 255642Pogledajte prilog 255643Pogledajte prilog 255644Pogledajte prilog 255645Pogledajte prilog 255646
Није проблем корење, него не само што дрвеће неће заливати, него је сомина која је садила требало да погледа увис и да их помери метар даље и бар би добијале кишницу. Иначе садњу увек надгледа “стручњак” из зеленила. Овако ће само да се осуше.Koliko je pametno saditi drvece ispod mosta? Da li korenje moze da utice na temelje mosta? Bolje da su stavili u saksije.
Pogledajte prilog 255720
Svo drveće i sadnice imaju odradjen sistem navodnjavanja u čitavom projekvu tako da to nije nikakav problem. Koren drveta je daleko od stubova.Odabrana je vrsta pogodna za senku. I te kako postoje i neinvazivne vrste koje mogu da rastu i u ,,suvoj,, i u dubokoj senci. Mi smo u zoni 7 krećemo se ka zoni 7b i 8a tako da je izbor biljaka i drveća ogroman i za gotovo svaki kutak sem potpunog mraka može da se nadje pogodna i neinvazivna vrsta koja može da opstane.Drvo neće dostići nivo mosta, pogotovo ne u dubokoj senci.Ja lično bih ga pomerio desno ka ulici. Oko rastinja u BG na vodi ne trebate da se brinete jer ga ne radi gradsko zelenilo niti se o njemu brine gradsko zelenilo. Ulažu se milioni u sadnju zrelog i kvalitetnog rastinja i tim koji radi na tome je za sada pokazao da zna šta radi.Momenat kada treba da paničite je ako se održavanje prebaci u ruke gradskog zelenila. Jer oni nemaju ni znanja ni sredstava da se brinu o ovakvoj vrsti pejzažnog uredjenja.Jedina šteta je što zelenila nema više...Није проблем корење, него не само што дрвеће неће заливати, него је сомина која је садила требало да погледа увис и да их помери метар даље и бар би добијале кишницу. Иначе садњу увек надгледа “стручњак” из зеленила. Овако ће само да се осуше.
Ako se zasadi kako treba ne utice na temelje mosta.....odakle ti ta ideja?Koliko je pametno saditi drvece ispod mosta? Da li korenje moze da utice na temelje mosta? Bolje da su stavili u saksije.
Pogledajte prilog 255720
Drive-in Bucko, taman da vozači ne moraju dugo da blokiraju saobraćaj saMoжеш овде да направиш драјв ин киоск са пљеџама…