Čini mi se da su malo unapredili arhitekturu zgrada, ovo je mnogo prijatnije za oko iako opet previsoko.
Malo zapažanje sa moje strane - već mesečak dana skoro svako veče se spustim do BW da prošetamo pas i ja. Najviše se vrtim između Sole, Libera i Skale, parkić je lepo uređen, možda jedini prostor sa velikim travnjakom na BnV otkako su kod Magnolije krenuli sa pripremama za vrtić. Zgrade deluju relativno skladno jer ima dosta prostora između i dizajn i kombinacija boja su makar meni lepi, minus demit fasada koja od početka izgleda kao da će da se sruši. LED osvetljenje plus loše izvedena fasada baš loše izgleda.
Elem moj utisak, a i zašto i idem tamo da prošetam, jeste da je ceo taj potez kao grad duhova, i preko dana i preko noći. Možda je 15-20% stanova useljeno, isto toliko i lokala. Restorani Kakadu, TT bistro i neki Rich Garden su konstantno prazni, Kakadu još nekako, ali ova druga dva su konstantno prazni a cene paprene. Takođe i lokal ferdinand Knedli je prazan. Zašto ovo pišem - pa i na ovom renderu vidim gomilu restorana i lokala, i pitam se da li je uopšte moguće ostvariti toliki promet ljudi da cene rente budu isplative. Sole, Libera i Skala su završene pre oko 2 godine, i prosto mi je neverovatno koliko malo ljudi cirkuliše u udarnim terminima (jutro vikendom, petak uveče, vikend uveče). Ne znam da li su precenili potrebu za poslovnim prostorima a i broj ljudi koji su spremni da plate kapućino 600 dinara. Moguće da računaju da kad se usele svi stanovi da će biti dovoljno ljudi da zadovolje potrebe zakupaca, ali se opet postavlja pitanje zašto su te zgrade pretežno prazne čak i nakon 2 godine od završetka. Pogotovo što su se ove zgrade prodavale po relativno nižim cenama kad se uporedi sa ostatkom BnV. Možda su Maj i Jun takvi da nema ljudi, mada sam ja navikao da je tad najviše ljudi napolju.