Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Supruga i ja ovom gradu i Srbiji ostavljamo svakog meseca ozmedju 3500 i 4000 eur raznih poreza, trebalo bi da imamo malo veca pravaM
Majstore,

ljudi koji mesečno plate 200.000 EUR poreza i
ljudi koji mesečno plate 2000 EUR poreza i
ljudi koji mesečno plate 200 EUR poreza

IMAJU ISTA PRAVA u demokratskom društvu.

Znaš zašto?

Zato što postoji gomila ljudi skromnih primanja koja crnči svakog meseca za crkavicu da bi tebi OBEZBEDILI USLOVE da zaradiš novac od kojeg plaćaš toliki porez.
Nisi ti čardak ni na nebu ni na zemlji da serkiš pare... ti si deo sistema, kao i svi ostali. I imaš ista prava kao i svi ostali.

Porez je OBAVEZA. I regulisanje te obaveze ti ne daje više prava u odnosu na druge.

Ovo su elementarne stvari koji svaki građanin mora da zna.
Hajde malo osvrni se na svet oko sebe pre nego počneš da kukaš kako ti je biciklistična staza preuska!
Biće bolje svima, a tebi će sigurno obezbediti da zaradiš još više para i platiš još veći porez svojoj zemlji!

IMG_7480.jpeg
IMG_7458.jpeg
IMG_7448.jpeg
IMG_7494.jpeg
IMG_7505.jpeg
IMG_7509.jpeg
IMG_7527.jpeg
IMG_7462.jpeg

@sergio_spector najbolji snimci BnV na YT, definitivno!
Svaka čast.

Ovo izvlačenje terasa restorana na šetalište je krajnji bezobrazluk i bahatost!
Ma majku vam šalabajzersku, hoćete i u Savu da uđete???? Koliko je dosta? Ima li "dosta"?
Onoliki stolovi ispred Galerije i nije dosta, dodaše još dva reda stolova na šetalištu... st*** bahata!

Majstore,

ljudi koji mesečno plate 200.000 EUR poreza i
ljudi koji mesečno plate 2000 EUR poreza i
ljudi koji mesečno plate 200 EUR poreza

IMAJU ISTA PRAVA u demokratskom društvu.

Znaš zašto?

Zato što postoji gomila ljudi skromnih primanja koja crnči svakog meseca za crkavicu da bi tebi OBEZBEDILI USLOVE da zaradiš novac od kojeg plaćaš toliki porez.
Nisi ti čardak ni na nebu ni na zemlji da serkiš pare... ti si deo sistema, kao i svi ostali. I imaš ista prava kao i svi ostali.

Porez je OBAVEZA. I regulisanje te obaveze ti ne daje više prava u odnosu na druge.

Ovo su elementarne stvari koji svaki građanin mora da zna.
Hajde malo osvrni se na svet oko sebe pre nego počneš da kukaš kako ti je biciklistična staza preuska!
Biće bolje svima, a tebi će sigurno obezbediti da zaradiš još više para i platiš još veći porez svojoj zemlji!
Eh sad.

Više vredi jedan Nikola Tesla nego 50 običnih likova poput mene (da ne upirem prstom u drugog).
Te uravnilovke su nas i dovele u ovakav svinjac. Jbg, vlastetu su nam obezglavili Turci, koji su nas i naterali da živimo po selima u egalitarnim zajednicama i jasno mi je odakle to dolazi. Na to se samo nakalemio komunizam. Pa ipak.

Možda je on to bezveze sročio, ali nemojmo da se zezamo, onaj koji više doprinosi bi trebalo da se više pita.
S druge strane, treba konačno uvesti progresivnu stopu poreza i kod nas, pa da do kraja bude tačno to što on hoće da kaže.

Pritom ovo pišem kao neko ko mrzi bicikl i radije ide peške nego da sedne na bajs, jednostavno me je uvek smaralo iako živim u ravnici.

Više vredi jedan Nikola Tesla nego 50x običnih likova poput mene (da ne upirem prstom u drugog)
A da li bi pustio preko reda Nikolu Teslu u hitnoj pomoći, ako ti je detetu život ugrožen?
Pa ne daj bože nešto se desi, a lekari ti kažu "a brateeee, Tesla više doprinosi, šta da se radi...".
Davno sam prestao da se snebivam na gluposti koje ovde čitam, ali s vremena na vreme me neki od vas opet iznenade.

Možda je on to bezveze sročio, ali nemojmo da se zezamo, onaj koji više doprinosi bi trebalo da se više pita.
Nemojmo da se zezamo, ko će da ti odredi ko više doprinosi?
Da li ovaj majstor što uplati 4000eur poreza mesečno ili lekar koji spasi život nekome?
A šta je sa učiteljem koji obrazuje? Koliko to "vredi" relativno na 4000 EUR uplaćenog poreza koje je uplatio ovaj majstor gore...

Nemojmo da se zezamo, to što zagovaraš klizi u čist fašizam.
Jer čim uveše pravilo da "veći doprinos" vodi "većim pravima", ode sve u tri lepe.

Fascinira stepen neznanja i tupavosti diskutanata na Beobuildu.
Problem ove zemlje su neki njeni građani koji su izgleda uvrteli sebi u glavu da vrede više od drugih, pa im posledično i pripada više.

Poslednja izmena:
A da li bi pustio preko reda Nikolu Teslu u hitnoj pomoći, ako ti je detetu život ugrožen?
Pa ne daj bože nešto se desi, a lekari ti kažu "a brateeee, Tesla više doprinosi, šta da se radi...".
Davno sam prestao da se snebivam na gluposti koje ovde čitam, ali s vremena na vreme me neki od vas opet iznenade.

Nemojmo da se zezamo, ko će da ti odredi ko više doprinosi?
Da li ovaj majstor što uplati 4000eur poreza mesečno ili lekar koji spasi život nekome?
A šta je sa učiteljem koji obrazuje? Koliko to "vredi" relativno na njegovih 4000 EUR uplaćenog poreza...

Nemojmo da se zezamo, to što zagovaraš klizi u čist fašizam.
Jer čim uveše pravilo da "veći doprinos" vodi "većim pravima", ode sve u tri lepe.

Fascinira stepen neznanja i tupavosti diskutanata na Beobuildu.
Problem ove zemlje su neki njeni građani koji su izgleda uvrteli sebi u glavu da vrede više od drugih, pa im posledično i pripada više.
Uf brate, izgoreo si od kompleksa. Predajem se.

Nemoj da odustaješ nego razmisli o tome šta pričaš i gde to vodi.
Nema ovde kompleksa, samo zdrav razum.

Neka osnovna pravila funkcionisanja društva nisu tu jer se nekom diglo da tako bude, nego jer tako ili treba, ili mora, ili su alternative 1000x gore.

Problem je kad se ne razmišlja.
Razmišljaj!

Vrh