Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Beograd nema ni 10 bazena, Minhen ih ima 30-ak(chat gpt ograda). Vizija bi bila da je neko zamislio i napravio 3 bazena, sto bi covek od npr. bivseg vaterpoliste ministra franje ili sada gradonacelnika gangule i ocekivao

Sve se svelo na obecavanje bazena po Mladenovcu, Grockoj i Barajevu, a od konkretnih akcija nula

1000048516.jpg

Sa zvanicnog sajta.

Beograd nema ni 10 bazena, Minhen ih ima 30-ak(chat gpt ograda). Vizija bi bila da je neko zamislio i napravio 3 bazena, sto bi covek od npr. bivseg vaterpoliste ministra franje ili sada gradonacelnika gangule i ocekivao

Sve se svelo na obecavanje bazena po Mladenovcu, Grockoj i Barajevu, a od konkretnih akcija nula
Mladenovac i Obrenovac i Lazarevac imaju zatvorene bazene...
Hteo je da pravi pa su preusmerili pare ...

Nije ovo tacno. Ne znam sta brojis ali
1. Danteba, 2. Michaelibad 3. Naturbad Maria Einsiedel 4. Prinzregentenbad 5. Schyrenbad 6. Ungererbad 7 Westbad
1. Tašmajdan, 2. Olimp, Voždovac, 3. 11. april, 4. Novi Beograd, 5. 25. maj, 6. Obrenovac, 7. Mladenovac, 8. Lazarevac

Mihnen sira okolina grada - 6M
Bograd sira okolina grada - 1.681M

Ako sam neki bazen izostavio molim te da me ispravis

1. Danteba, 2. Michaelibad 3. Naturbad Maria Einsiedel 4. Prinzregentenbad 5. Schyrenbad 6. Ungererbad 7 Westbad
1. Tašmajdan, 2. Olimp, Voždovac, 3. 11. april, 4. Novi Beograd, 5. 25. maj, 6. Obrenovac, 7. Mladenovac, 8. Lazarevac

Sto se Beograda tice, neophodno je postaviti odredjene parametre. Najlogicnije mi je da za "Bazen" neophodni parametri budu velicina i krov, tj. mora biti olimpijski bazen (L=50m) i mora biti natkriven, u suprotnom je neupotrebljiv vecim delom godine.

Beograd ima 5 takvih bazena:
1) Tasmajdan, Palilula
2) Banjica, Vozdovac
3) Kosutnjak, Rakovica
4) 11 April, Novi Beograd
5) 25 Maj, Stari Grad

Olimp nema natkriven bazen cak ni sa balonom kao Kosutnjak, pa ga ne bi trebalo racunati. Bazen u Pinkiju nije olimpijski iako je natkriven, a stanje je takvo da nikome ne preporucujem boravak tamo, izgleda kao Banglades a ne Zemun.
Obrenovac, Mladenovac i Lazarevac nisu gradske opstine Beograda pa ih ne racunam.

Za Minhen pojma nemam niti me interesuje :)

Evo ispraviću te ja. Minhen ima 9 bazena (izvor gradsko komunalno u Minhenu). A i paušalno poređenje stanovništva je krivljenje slike, administrativna teritorija grada Minhena je manja nego okrug grada BG te naselja sateliti oko Minhena imaju isto svoje bazene koji nisu ubrojani u Minhensku statistiku. Korelacija sa BG bi bila ko da Batajnica ima svoj bazen.

Još nešto metropolregion, to ušta nabrajaš 6 miliona stanovnika je cela južna polovina Bavarske. Ono što ovde važi kao intraurbana regionalna zona je “Planungsregion München“ koji ima oko 2,9 miliona stanovnika. A tu ima daleko iznad 9 bazena.

Evo moj okrug gde živim ima 90k stanovnika i 9 bazena od kojih su 4 zatvorena.

Obrenovac, Mladenovac i Lazarevac nisu gradske opstine Beograda pa ih ne racunam.

Za Minhen pojma nemam niti me interesuje :)
Е јак си ми ти Жућа Рачунџија:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:. Хтео ти или не, званично јесу градске општине , не зато што би становници тих општина желели већ зато што Београд воли паре из Лазаревца и Обреновца...

Е јак си ми ти Жућа Рачунџија:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:. Хтео ти или не, званично јесу градске општине , не зато што би становници тих општина желели већ зато што Београд воли паре из Лазаревца и Обреновца...
Od jula 2019. kada je usvojen novi Statut Beograda, nije vise tako.

U gradske, po novom Statutu grada, spadaju Stari grad, Vračar, Palilula, Zvezdara, Voždovac, Čukarica, Novi Beograd, Savski venac, Rakovica i Zemun koji ukupno zauzimaju skoro 1.030 kilometara kvadratnih i imaju 1.273.651 stanovnika.

Na drugoj strani su prigradske opštine u koje spadaju Surčin, Mladenovac, Lazarevac, Obrenovac, Sopot, Barajevo i Grocka. One se nalaze na površini od 2.126 kilometara kvadratnih i imaju 357.473 stanovnika.

Evo ispraviću te ja. Minhen ima 9 bazena (izvor gradsko komunalno u Minhenu). A i paušalno poređenje stanovništva je krivljenje slike, administrativna teritorija grada Minhena je manja nego okrug grada BG te naselja sateliti oko Minhena imaju isto svoje bazene koji nisu ubrojani u Minhensku statistiku. Korelacija sa BG bi bila ko da Batajnica ima svoj bazen.

Još nešto metropolregion, to ušta nabrajaš 6 miliona stanovnika je cela južna polovina Bavarske. Ono što ovde važi kao intraurbana regionalna zona je “Planungsregion München“ koji ima oko 2,9 miliona stanovnika. A tu ima daleko iznad 9 bazena.

Evo moj okrug gde živim ima 90k stanovnika i 9 bazena od kojih su 4 zatvorena.
Molim lepo.

Kao neko ko se natrenirao i naplivao po svim bazenima sto u Beogradu, sto po Srbiji, znam iz prve ruke da bazena nema dovoljno i da je stanje katastrofalno

Na kraju krajeva, jbt, cak su i Vesic i Sapic i Sarcevic, pa i Kuljaca apsolvirali cinjenicu da Beograd nema dovoljno bazena, samo vradovic kome je Olimp na Vozdovcu zna da je situacija sjajna

90k stanovnika, 9 bazena, 4 zatvorena. Zamislite da Novi Beograd ima 18 bazena i 6 zatvorenih, eto, to je ekvivalent koji necemo dostici jos iha haj

Na kraju krajeva, pricam o viziji

Ovo nije vizija:

Vec lazinjanje na kvadrat

Cuj, 11. April pokriva Cukaricu zbog Mosta na Adi :ROFLMAO:

Poslednja izmena:
Brawo @sutraw!!!! ;-)

Nego

Molim lepo.

Kao neko ko se natrenirao i naplivao po svim bazenima sto u Beogradu, sto po Srbiji, znam iz prve ruke da bazena nema dovoljno i da je stanje katastrofalno

Na kraju krajeva, jbt, cak su i Vesic i Sapic i Sarcevic, pa i Kuljaca apsolvirali cinjenicu da Beograd nema dovoljno bazena, samo vradovic kome je Olimp na Vozdovcu zna da je situacija sjajna
Mozes li mi pokazati gde je to vradovic rekao da je situacija sjajna? Ako mi pokazes, ja se unapred izvinjavam, ako ne pokazes znaci da lazes da je on to rekao.

ja bih se osecao sjajno da nas bilo koji ozbiljan lik/strucnjak poredi sa Minhenom u bilo kom pogledu, ali kad vidim da vradovic - 3/4 odamh odbacim ko glupost, 1/5 je spinovana obmana a ostalo je tacno (ispravno je napisao ime grada)

Vrh