Koji uspeh je napravljen?Koje ludilo koliki gradjevinski projekat. Na ovom videu se moze videti koliko veliki uspeh je napravljen u Beogradu. Brutalno. Koliko ljudi je samo bilo bez vizije od ljudi koji su pricali da ce biti samo maketa do Mrkonjiceve dve zgrade. Sva sreca da imamo kontinuitet sa ljudima sa vizijom (barem sto se tice ovog mega projekta).
Kao i obicno skreces temu, a skretanje teme je tipicna manipulativna tehnika kada nema argumenta da se odgovori. Tema nije ni budzet, ni koliko je ljudkih resursa angazovano, pa ni da li je lepo ili nije, vec da li je BNV rezultat vizije Sinise Malog i ostalih gore pomenutih. Drzi se teme.Ja samo kažem da kao pojedinac sa 0 dinara sam uradio isto što i 100 njihovih projektanata za xx miliona evra budžeta državnih para.
Pošto znam koliko je tu potrebno truda ne mogu biti nikako impresioniran njihovim radom a još manje rezultatom uzimajući u obzir šta je osmišljeno sa tolikim iznosom novca i količinom ljudskih resursa koji je tu angažovan u projektovanju.
Kao i obicno skreces temu, a skretanje teme je tipicna manipulativna tehnika kada nema argumenta da se odgovori. Tema nije ni budzet, ni koliko je ljudkih resursa angazovano, pa ni da li je lepo ili nije, vec da li je BNV rezultat vizije Sinise Malog i ostalih gore pomenutih. Drzi se teme.
Prilično loše rendere imaju.Pominjem projektovanje jer je to ono sto cini "viziju", da arhitekta/urbanista osmisli ideju kako nesto treba da izgleda.
Ako neki politicar kaze: ovde cemo podici novo naselje! To nije vizija, to je politicka odluka. Ne treba mesati pojmove.
Na primer Nikola Dobrovic je imao viziju za Terazijsku terasu. Nije Tito imao tu viziju, Tito je mogao da donese politicku odluku da se ovo izgradi.
Pogledajte prilog 225927
Isto tako kad Sapic najavljuje izgradnju kruznih tokova to NIJE vizija, to je politicka odluka.
Pogledajte prilog 225928
U ovom konkretnom slucaju to se zove Gangulizacija grada.
To sto on mase rukom tu ispred ove slike ne znaci da je on vizionar. Neko mu je pripremio tu sliku i taj tekst koji on jedva cita i objasnjava.
aaa nee to je politicka odluka arhitekta/urbanista su samo izvrsavali. Dok za sve ostale slucajeve (kada je uspesno) viziju su imali arhitekta i urbanista.Cija vizija je rekonstrukcija zeleznicke stanice u Novom Sadu?