Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Pogled na kulu sa setalista

1000014854.jpg

Pogled na reku

1000014853.jpg

Hodnik apartmana u BNV

1000014841.jpg

Dnevna

1000014843.jpg

Spavaca

1000014845.jpg

Kuhinja

1000014847.jpg

Ocigledno neki problem sa vratima, valjda su to resili

1000014852.jpg

😂

Имали су 90 хектара и скоро неограничену слободу да испројектују саобраћај новог насеља. Шта се следеће десило ће вам натерати сузе на очи
Imali su tajni ugovor, usluge Velje - nevolje i ucenjivanje policajaca da ne rade svoj posao, dakle manevarski prostor, širi od zakona i uradili su tačno ono, što su hteli, na radost građana i malograđana.

Svi guraju da uđu u podzemnu garažu i stvaraju čep a većina ne zna za garažu pored Gazele koja je vazda prazna,izložili se na šatto popuste crni petak

Ja sam išao u Jamie's Italian :) - ne idem u TC tokom tih popusta... Svuda po tržnim centrima je haos zbog Black Friday-a. Nije Galerija izuzetak po tom pitanju. Iako je gužva tu oko Galerije, opušteno sam našao parking mesto kod onog malog kružnog toga blizu restorana. Sada bi neko rekao "Probaj tako da nađeš lako parking po Novom Beogradu", ali ne bavimo se takvim glupostima...

Svi hoce u Beograd na vodi. Nisu ljudi blesavi da ne znaju sta valja. Za koju godinu ce se otimati svi da budu dole.
У Београд на води или у Галерију?
Ипак, сад имамо на делу доказ како је цео пројекат Београд на води осмишљен аматерски из угла урбанизма и саобраћаја, зар не?

Pre neki dan mi neko sa Beobuilda kaže kako u okviru BNV-a neće biti saobraćajnih problema (mislim da je gospodin sa leptir mašnom). :) Nadam se da je bio sarkastičan.
Kao što rekoh, saobraćajnice se projektuju u skladu sa potrebama. Ovde nije urađeno saobraćajno planiranje, niti se neko stručan bavio kapacitetom saobraćajnica. Saobraćajna studija i planiranje se vrše pre same izgradnje objekata. Ovo su crtale neke arapske arhitekte koje su se dobro zezale. Jedna ili dve saobraćajne traka u smeru u ovolikom naselju? Možda u Holandiji gde bi pičili bajsom, ali u Srbiji gde svako gleda da guzu metne u udobne sedište... Takođe, Savska je trajno uništena, to će biti veliki problem za BG. Teška priča.

Насеље је направљено да им се свиђа на сателитском снимку, снимцима дронова и сликама по Иг. То је био главни критеријум, Дубаи кич естетика.
Саобраћајнице су провучене без икаквог смисла и логике. Токови кретања су неприродни.

Насеље је направљено да им се свиђа на сателитском снимку, снимцима дронова и сликама по Иг. То је био главни критеријум, Дубаи кич естетика.
Саобраћајнице су провучене без икаквог смисла и логике. Токови кретања су неприродни.
Bravo. Imaj na umu da se ceo projekat menjao 6 puta. Zgrade nisu iste kao na prvom renderu. Najbitnije je nabiti što više zgrada na malom prostoru, da profit bude što veći. To treba izučavati na fakultetima, što će vam reći i AV. :cool:

Jedna ili dve saobraćajne traka u smeru u ovolikom naselju?
Да има више не знам куда би завршавале. Са свих страна је уско грло. Карађорђева, Бранков мост, Немањина, неколико уличица ка Кнеза Милоша, правац ка Сајму и Газели.
Нека не иде ко не мора. Да не радим у Савској, тај крај ме не би видео.

Vrh