mihajloboric87
Advanced
- Učlanjen(a)
- 24.02.2021.
- Pohvaljen
- 4.898
Prostor iza GŽS nije mogao biti bolji za formiranje kruga, a oni su uspeli i to da naruše ovim zgradama iza stanice...
Ja ne znam kako se vise niste sami sebi zgadili od silnog kritikovanja BnV? Zar bas toliko lose zivite?
Ako vam toliko smeta BnV preskocite temu. Stalno isto pisete.
Тешко је правити се да толико насеље у средини град са којим има јако мало везе није на том месту.Ja ne znam kako se vise niste sami sebi zgadili od silnog kritikovanja BnV? Zar bas toliko lose zivite?
Шта ћу кад је тај пројекат променио живот у граду и визуре.Ja ne znam kako se vise niste sami sebi zgadili od silnog kritikovanja BnV? Zar bas toliko lose zivite?
Није, визура је покварена, живот је погоршан. Није се град спустио већ новоградња. То је морало све боље да се уради. Прво саобраћај који је упропашћен на свим нивоима.I vizuru i zivot je promenio na bolje.
Beograd se zahvaljujuci BnV spustio na reku. Ranija vizura je bila 5x gora nego sada. Ne kazem da je danasnja savrsena ali je svakako mnogo bolja nego ranije.
Iako se apsolutno slažem da ne treba konstantno kritikovati, ukupno gledano BNV jeste unazadio Beograd.... Али ми је искрено невероватно да неко мисли да је пројекат БНВ укупно гледано уназадио Београд.
Ovo je apsolutno tačno, Savski trg je trenutno prazan, ali kad se okolina sredi, fino će se popuniti. Bilo bi zabrinjavajuće da je sad već pun. Prethodna popunjenost je bila posledica saobraćajnog čvorišta, te je ljude tu samo muka terala da budu, a ne lepota prostora.Такође, много се прича о томе како је Савски Трг празан. Празан је зато што у њему и око њега и даље нема доста садржаја. Када се отвори Историјски музеј, затим зграда на месту бивше поште, затим нови хотели, мало даље Ложионица, Водоторањ, па онда Музеј Николе Тесле, нова пијаца, видиковац
Balkan je veliki, "naj" kvalifikacije su po pravilu subjektivne ako se ne mogu brojevima potkrepiti.и све остало ово ће свакако бити најуређенији и најлепши нови крај града барем на Балкану.
Vizura grada sa reke je bila nikakva, posledica apsolutnog i višedecenijskog nemara Beograđana. Problem su sve ostale vizure, iz grada, odakle većina ljudi i gleda. Umesto da se pruža pogled sad zid blokira sve, a naročito reku.Неки људи стално причају о визурама и спуштању града на реке. БНВ је и допринео спуштању града на реке, и побољшао је визуре града. БНВ није никакав тумор у граду,
Opet "naj"...већ вероватно његов најуређенији, а можда у будућности и најлепши део.
Da, a čim se stanovi rasprodaju, isto čeka i BNV, jer zašto bi on bio izuzetak?Ово наравно није оправдање за бројне лоше ствари везане за друге делове града, којих сам итекако свестан и увек их спомињем (неодржавање, графити, распале фасаде, просјаци, коцкарнице на сваком ћошку, некажњавања бахатости...)
Ovo je opet apsolutno tačno, stvari treba (pokušati) gledati objektivno što ljudi često ne rade. Ali u ovom slučaju objektivno posmatrajući i sveukupno, BNV ne donosi pozitivan doprinos gradu.Мислим да само треба са мање острашћености да гледамо ствари, да позитивне ствари похвалимо, лоше да критикујемо и тако ћемо имати и већи кредибилитет и више ће нам неко други веровати. Као што није све добро (далеко од тога), апсолутно није ни све лоше.
Па добро, пошто свако врти своју већ 100 пута испричану причу, да додам и ја нешто. Потпуно ми је у реду да неко каже да је нешто могло боље, да није сваке зграда лепа, да има разних спорних питања... Али ми је искрено невероватно да неко мисли да је пројекат БНВ укупно гледано уназадио Београд. Такође, много се прича о томе како је Савски Трг празан. Празан је зато што у њему и око њега и даље нема доста садржаја. Када се отвори Историјски музеј, затим зграда на месту бивше поште, затим нови хотели, мало даље Ложионица, Водоторањ, па онда Музеј Николе Тесле, нова пијаца, видиковац и све остало ово ће свакако бити најуређенији и најлепши нови крај града барем на Балкану. Неки људи стално причају о визурама и спуштању града на реке. БНВ је и допринео спуштању града на реке, и побољшао је визуре града. БНВ није никакав тумор у граду, већ вероватно његов најуређенији, а можда у будућности и најлепши део.
Ово наравно није оправдање за бројне лоше ствари везане за друге делове града, којих сам итекако свестан и увек их спомињем (неодржавање, графити, распале фасаде, просјаци, коцкарнице на сваком ћошку, некажњавања бахатости...) Мислим да само треба са мање острашћености да гледамо ствари, да позитивне ствари похвалимо, лоше да критикујемо и тако ћемо имати и већи кредибилитет и више ће нам неко други веровати. Као што није све добро (далеко од тога), апсолутно није ни све лоше.
Није меродавно поређење, треба наћи слику по дану исто тако увећану на неки блок у Бнв, нпр. фасаде Метрополитена, Висте и близанаца.
Ово је један угао који види мање грађана, из парка Републике Српске. Са друге стране, где год погледаш избија кула Белгрејд, и гледано ка реци из виших делова града види се само зид монотоних једноличних зграда. Све скупа градске визуре су уназађене. Бродови и магацини су минорни ту. Са реке Саве више није видљива топографија града и његова слојевитост.