Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Navedeni brendovi nisu tkzv”high street” vec upravo suprotno.To su mali tkzv”boutique”brendovi i takvi mikro brendovi definitivno zasluzuju prostor ali ne u Beogradu na Vodi.Takvim brendovima vise prilici prostor Vracara,Dorcola i donjih delova Zvezdare gde praznih lokala ima pregrst.Ono sto je zaista potrebno Beogradu na Vodi je tkzv”Farmers Market”tj trznica zatvorenog tipa gde bi domaci proizvodjaci hrane mogli da prodaju svoje proizvode.Naravno,takva trznica bi morala da ispunjava visoke standarde i kvalitet robe.Time bi Beograd na Vodi dobio novi kvalitet zivota i ucinio bi taj prostor humanijim i atraktivnijim za zivot kako samim stanovnicima tog dela tako i posetiocima.Inace sam kupac stana u Beogradu na Vodi u zgradi Eterna sa pogledom na produzetak Savskog Parka.

Navedeni brendovi nisu tkzv”high street” vec upravo suprotno.To su mali tkzv”boutique”brendovi i takvi mikro brendovi definitivno zasluzuju prostor ali ne u Beogradu na Vodi.Takvim brendovima vise prilici prostor Vracara,Dorcola i donjih delova Zvezdare gde praznih lokala ima pregrst.Ono sto je zaista potrebno Beogradu na Vodi je tkzv”Farmers Market”tj trznica zatvorenog tipa gde bi domaci proizvodjaci hrane mogli da prodaju svoje proizvode.Naravno,takva trznica bi morala da ispunjava visoke standarde i kvalitet robe.Time bi Beograd na Vodi dobio novi kvalitet zivota i ucinio bi taj prostor humanijim i atraktivnijim za zivot kako samim stanovnicima tog dela tako i posetiocima.Inace sam kupac stana u Beogradu na Vodi u zgradi Eterna sa pogledom na produzetak Savskog Parka.
Mislim da ima farmers market odrzava se na onom platou izmedju Brankovog i Starog mosta

Овако нешто нема нигде. Мислим да ће цео свет доћи овде да слика селфи. Замислите тек за ЕХПО, лудило. Ред ће бити до Галерије.

Iskreno, razmisljao sam i ja o tome. Ne znam da li su se setili da uvedu neko obezbedjenje, jer zbog tolike guzve, ko zna koliko se ljudi moze udaviti, dovoljno je malo neko da te gurne i upadnes u hladnu vodu.

penjanje na vrh kule ce kreirati mnogo veci red. Mislim da ce biti vise guzve neg red za Zlatiborsku gondolu. Kada se zavrse Kula, Rivijera, Perla, Vida, Viktorija taj deo grada postaje epicentar ludila. “za dve najvise tri godine” ima da iskidamo.

penjanje na vrh kule ce kreirati mnogo veci red. Mislim da ce biti vise guzve neg red za Zlatiborsku gondolu. Kada se zavrse Kula, Rivijera, Perla, Vida, Viktorija taj deo grada postaje epicentar ludila. “za dve najvise tri godine” ima da iskidamo.

Kula i mostic su male mace u odnosu na spa centar pored Rivijere. Promenada je na zalost ispala uska, ali sta da se radi, ni najbolji optimisti nisu mogli predvideti milione turista.

Mostic fazon 3. godine nista 8 i onda za 5 dana montiran ceo 😂 Neka, konacno i njega da su aktivirali.

Незгодни су обала и дно ту. Муљевити и стрми. Мислим да је дубина на метар од обале већ око 10 до 15 метара.

Današnje fotografije selfi mostića :)

selfi-mostic-bnv-avg2023-01.jpg
selfi-mostic-bnv-avg2023-02.jpg
selfi-mostic-bnv-avg2023-03.jpg
selfi-mostic-bnv-avg2023-04.jpg
selfi-mostic-bnv-avg2023-05.jpg

Može li neki građevinski inženjer da pojasni kako ovo čudo može da stoji bez ikakvih potpora - osim ako se ne gradi iz jednog ogromnog komada koji ide duboko u zemlju na obali, što prema ovim slikama očigledno nije slučaj?

Изгледа јесте, иза поште. Али ми изгледа као да ће бити само десно скретање.
Pogledajte prilog 171475
Pa čekaj sad, zbunio si me, na temi o mostu si malopre rekao ''to je to''. Šta je onda konačna odluka, da će biti još ta jedna ulica pored Pošte?

Mada ova ulica uz Poštu je toliko loše projektovana i dizajnirana da mu na kraju dođe kao i da je nema...

Pa cemu su pravili tolike biciklisticke staze i toliki trud da se zeleno osveste gradjani. Valjda ce koristiti vise bicikle + metro :)

Погрешио сам на теми о мосту. Мада ни ова улица негде у продужетку Рисанске неће ићи скроз до Вилсоновог булевара већ само до улице коју ће провући паралелно са Савском.

Свака част. :) Како си задовољан везама остатка града бициклом?

A pouzdano znaš da se svi ti bajsevi koriste za odlaske na posao... kako?
Pošto to ti tvrdiš valjda, da će ovakvi sa slike iznad ići bajsevima i metroom svuda, pa i na posao, a ne samo u rekreaciju...?

Ja mogu da zamislim jedno par procenata stanara Beograda na vodi kako idu na posao biciklom ili metroom. Većina neće izbijati iz automobila.

Погрешио сам на теми о мосту. Мада ни ова улица негде у продужетку Рисанске неће ићи скроз до Вилсоновог булевара већ само до улице коју ће провући паралелно са Савском.
AKO tako ispadne, to će onda stvarno biti žešće slepilo i promašaj.
Sve se nekako nadam da će na kraju da se predomisle i da naprave ''direktnu'' ulicu od Hercegovačke, kroz VV, pa sve do Savske odnosno Risanske.

Свака част. :) Како си задовољан везама остатка града бициклом?
Od BNV do Ade i krug oko Ade i do Marine Dorcol i nazad. Nikad dalje nisam isao (iskreno). :)
Prelepa je voznja iskreno mnogi gradovi bi gace skinuli da imaju tako nesto.
A pouzdano znaš da se svi ti bajsevi koriste za odlaske na posao... kako?

Pošto to ti tvrdiš valjda, da će ovakvi sa slike iznad ići bajsevima i metroom svuda, pa i na posao, a ne samo u rekreaciju...?
Nisam siguran koliko u opste ljudi iz BNV ide negde daleko na neki posao :) Verovatno da da neki % ali uglavnom je to u lokalu.

Ali umesto da pohvalite Beograd na vodi doo i grad Beograd sto su konacno poceli da prave neke biciklisticke staze pa makar i u BNV vi odmah u napad.

Sto se tice metroa dobro je da ce ga biti i da je ukrstanje na Savskom trgu i ja evo ako ga docekam sigurno cu ga koristiti. Jedino mi je razocaranje sto se treca linija tu ne ukrsta i i sto ne ide do Aerodroma direktno.

Vrh