Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Mislio sam na novo gradnju, Kada pustiš video, baš sam ga stavio gde je novogradnja :) Novogradnja u Ukrajini je sve po +- 30ak spratova

kyiv.png

Da se nadamo da im neće pamet pasti da ovakve zgrade prave

Radikalski planovi za Beograd prevazilaze okvire nekompetencije i gluposti.
Raste nesto organski odvratno, organski ruzno.
Kao da samo Zlo kao apstraktan pojam dobija svoj arhitektonski oblik.

Ja cu ti prevesti. Odlican je vibe a svakako nevidjeno nesto do sada. Ne moze da veruje da je neko uspeo ovako nesto da izgradi.

Ono sto je smor ispadose i Rumuni manji hejteri od nasih koji se mrdnuli nisu iz Srbije :(
Da se smoris.
Pošto oni ne mogu da veruju, ja bih baš voleo da ti poverujem, pa bih te molio da mi nađeš neke komparativne primere ovakve savremene arhitekture i urbanizma izgrađene u poslednjih nekoliko godina, da mi bude jasno koje su to svetske zemlje i koji su to svetski gradovi koji toliko kaskaju za nama, a posebno ko su ti koji su za ovih gotovo 10 godina ove senzacije i neverice od postavljanja najnovijih svetskih trendova nevešto probali da iskopiraju unikatnost ovog nedokučivog stila.

Pa izvini kako da ti nadjem kad su svi ostali jedno razdoblje iza nas. Kao kada bi rekao da ti nadjem nekoga ko je izmislio struju pre nas!?? Nebuloza.

Ali imaju neki pokusaji ali niko nema bas tako dobro. Katar, Dubai pa evo i Majami je dosta fotogenican ali su oni bas …..

@vradovic
Za koji deo BnV pričaš pošto u BnV ima 2 izrazito različite vrste urbanizma pa me zanima na koju se odnosi tvoj komentar.

Meni se svidja sve kompletno a pogotovo taj lifestyle gde je sve sredjeno. Naročito Galerija i zgrade u prvom redu do reke. Stanovi iznutra bi mogli za nijansu da budu kvalitetniji.

Ok a koji urbanizam od ta 2 ti se više svidja? Prosto je toliko razlicito da je nemoguće da bilo kome ostavi isti utisak.

Meni se svidja ceo projekat. Nemam nesto da mi se ne svidja. Voleo bi mnogo brze da rade, da sruse most, da sruse vise tu autobusku stanicu, da srede gazelu, da sruse sajam ali sto se tice ovoga do sada odlican 5.

Licno volim penthouse ili visoke zgrade. Volim da je cena odrzavanja zgrade visoka. Volim da ima bazen i jos neke zanimacje po zgradi. Drago mi je da ima recepcija svuda sto odaje utisak sigurnosti.
Ako me pitas za arhitekturu zgrada iskreno sve mi se zgrade svidjaju. Ako bi morao da biram jednu u mom stilu je Terraces (nisam tu kupio). Mozda ce Rivijera da bude bas dobra. Da sam ogrnicen sa budzetom rado bi razmatrao i Vistu i ne bi se zalio.

Pa izvini kako da ti nadjem kad su svi ostali jedno razdoblje iza nas. Kao kada bi rekao da ti nadjem nekoga ko je izmislio struju pre nas!?? Nebuloza.

Ali imaju neki pokusaji ali niko nema bas tako dobro. Katar, Dubai pa evo i Majami je dosta fotogenican ali su oni bas …..
:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Ja tebe bas ne mogu da hejtujem, kakav si ti car jedan ozbiljan :ROFLMAO:

БнВ

У делу старе обалоутврде према Бранковом мосту постављају брушени терацо розикасте боје на рампе и најнижи, водоравни део:

Испод Куле су почели да постављају плоче, с друкчијим размаком и рапавије текстуре, на потпорне зидове:

Кренули су с припремним радовима за постављање полукружног дела шеталишта изнад воде:

По врућини:

Темељи зграда Ривијера и Перла:

Poslednja izmena:
Pošto sam proveo duže vremena U Kijevu, mogu reći da sve ove zgrade liče na novogradnju u Kijevu ili verovatno i u Moskvi.
Ovakav tip zgrada se mogu videti svugde. Evo neki primer
oof-old-man.gif

Ovo je zabolelo sve istaknute SNSovce ovde. 😁
Pogledajte prilog 167810
Da se nadamo da im neće pamet pasti da ovakve zgrade prave
A pa ovo ti je ideal i vlažan san mnogih na forumu. Čak i onih koji nisu SNS.

Ali imaju neki pokusaji ali niko nema bas tako dobro. Katar, Dubai pa evo i Majami je dosta fotogenican ali su oni bas …..0
"Svi ostali" i "neki pokušaji" mi ne govori ama baš ništa... Molim te za konkretnu komparativnu analizu kako bih uspeo da razumem.

Vrh