Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Па пустили су да пропадне објекат. Месецима је ту камповала десеточлана породица секундараца и скидала све од метала што је могла.
 
Da jesu. Treba biti realan i pravilno razumevati stvari. Nisu oni to namerno pustili da bi nesto unistili nego iz neznanja, neorganizovanosti, nedostatka sredstava, neazurnosti i slicno.
 
Da su uloge zamenjene, SNS bi bio prvi koji bi po medijima i javnosti lajao da je posredi teorija zavere da se Ložionica perfidno uništi i počisti.
 
Ne laju zato sto jeste kiks. Kiks je do neazurnih radnika u planiranju, organizaciji i izvodjacima radova.
 
Па пустили су да пропадне објекат. Месецима је ту камповала десеточлана породица секундараца и скидала све од метала што је могла.
Da ne pominjemo policiju koja se nalazi PREKOPUTA a koja je dopustila da iseku i odnesu muzejske lokomotive koje su tu stajale. Isto kao što policija misteriozno nije reagovala kad se rušilo u Savamali. Teorije zavere malo sutra, bojim se.
 
U većini slučajeva naša vladajuća i sa njom povezana ekonomska "elita" nema dovoljno intelektualnog kapaciteta da osmisli iole kompleksniji poduhvat koji posle ovde mnogi zovu "zaverom". Ima izuzetaka naravno, ne bi oni bili tu gde su da ne postoji iza njih kohezivni faktor sa određenim kapacitetima. Moje mišljenje je da u ovom slučaju, a i mnogim drugim, razlog propadanja je jednostavno neorganizovanost, apatija i generalno bol u predelu prepona kod službi koje bi trebale da ovako nešto spreče.
 
U većini slučajeva naša vladajuća i sa njom povezana ekonomska "elita" nema dovoljno intelektualnog kapaciteta da osmisli iole kompleksniji poduhvat koji posle ovde mnogi zovu "zaverom". Ima izuzetaka naravno, ne bi oni bili tu gde su da ne postoji iza njih kohezivni faktor sa određenim kapacitetima. Moje mišljenje je da u ovom slučaju, a i mnogim drugim, razlog propadanja je jednostavno neorganizovanost, apatija i generalno bol u predelu prepona kod službi koje bi trebale da ovako nešto spreče.
Mislim da je rec "zavera" upotrebio dezurni barjaktar pomenute "elite", svesno ili nesvesno implicirajuci da oni imaju neke intelektualne kapacitete. A da se nesto namerno ostavi da propadne da bi se posle lakse dobile dozvole za rusenje ne zahteva bas nikakve intelektualne kapacitete i, nazalost, vrlo je cest scenario u Beogradu.
 
bnv.jpg
 
Nema Nove godine - nema gužve. Snimljeno danas (subota) oko 13h.
4b1c6042b28d2f2d7ef1eb5e0e2070e4.jpg
9712e8810690973f202a3c046a332cac.jpg


Sent from my SM-S906B using Tapatalk
Ovi semafori su za pešake izuzetno nezgodni, tačnije nemaju nikakvu sinhronizaciju..

Tako su se na ovim ostrvima za vreme Zimske bajke stvarale velike gužve, pređeš pola ulice i uglaviš na ostrvu za sledeći semafor i tako u krug...

Meni se desilo da sam nakon šetnje Promenadom krenuo ka Galeriji, predomislivši se, htedoh da uhvatim EKO2, koji staje u blizini raskrsnice...
Pošto ne mogu direktno da pređem na drugu strane ulice, morao sam da kružim, to kruženje i nije toliki problem da semafori rade kako treba, ali doslovno sam hodao ostrvo po ostvro i sve je trajalo valjanih 15 minuta, a možda i više (usput sam propustio i jedan EKO2 autobus tokom cele te operacije)..

Ovo i nije neki bogzna koji problem i može se lako rešiti, možda ne zbog mog primera, ali makar zbog posetilaca tih festivala koji oni planiraju da održavaju na toj lokaciji...:unsure:
 
Indeed, siguran sam da će Beograd na vodi ostati pošteđen naknadnih nakaradnih nadogradnji kao što su ostala druga moderna planska naselja građena u Beogradu.

Npr Banjica:
kuca-na-krovu-2-830x553.jpg

Novi Beograd...
1318001_23172556-10154879560312624-8810949137689674943-n2_share.jpg

Mirijevo...
DOwktkpTURBXy8yMWQ2YmRlZThiMjg2YWRlZjJmYWFlODcyOGVjZmY4Zi5qcGeRkwLNBRQA



Posebno uliva sigurnost činjenica da u Beogradu na vodi uglavnom žive estraderi, krimosi, kontroverzni biznismeni, državni i partijski funkcioneri, strane izbeglice/begunci i slični profili ljudi. Koji su inače, svi odreda poznati po tome što su diciplinovani i civilizovani, što imaju umerene apetite i kontrolisane temperamente. I uopšte nisu navikli da sve u životu bude po njihovom. Te kada se prvom stanaru BnV za koju godinu rodi želja da nešto naknadno zbudži na krovu ili na terasi, siguran sam da će to rešiti tako što će sazvati svih ostalih 300 stanara svoje zgrade i onda će civilizovano i demokratski doneti odluku o tome ko će šta da nadograđuje, odnosno šta se neće nadograđivati. Da, apsolutno mogu da zamislim takav scenario. Dara Bubamara koja se na sednici skupštine stanara konsultuje sa Ćazimom da li mu ne smeta da iznad njegove terase napravi ekstra sobu a svemu tome posreduje Miloš Vazura. Dap, definitivno ne vidim ništa što bi moglo da pođe po zlu u takvim situacijama i takvim kolektivima... 😊
 
Poslednja izmena:
Све је до контроле. БнВ од почетка има професионално управљање зграда док су самоуправљачки стамбењаци препуштени вољи станара.
 
Raspašće se i to kad tad, kada Prvi reketi Srbije izgrade BnV do kraja i pokupe sve kajmake i zarade i rasprodaju sve što imaju (mislim, od stanova predviđenih za prodaju).

A onda će se ubrzo nakon toga naći prve Dare Bubamare, Miloši Vazure ili Ćazimi, koji će poželeti da rade nešto na svoju ruku, jer ''oni smatraju da tako treba, a oni su uvek u pravu''. I onda će da dođe do sudara galaktičkih ega i narcizama, nakon čega će već prepune i zakrčene srpske sudnice postati još zakrčenije raznim tužbama i parnicama. Živi bili pa videli.

Pre ćeš šakala da pripitomiš i naučiš da živi u kolektivu, nego što ćeš većinu tamošnjih stanara i vlasnika. Pogotovu u jednom tako velikom kolektivu kao kulčine u BnV sa po 50 stanova.

Takođe će biti veselo kada se izgradi (IZGRADI!™) ostatak BnV pa se napuni dodatnim sadržajem i ljudima, pa kada počnu da se prave prvi stalni (višesatni) džepovi i gužve. I onda prosečna Dara Bubamara ili prosečni Miloš Vazura umisli da za njega/nju ne treba da važi semafor i signalizacija, pa počne da izlazi na raskrsnicu kako mu se ćefne. Pa kad se ''coke'' Bentli i Porše, će da pršte delići i šljokice na sve strane. No dobro, bar će mehaničari imati posla. Bitno je da se ekonomija obrće, što bi rekli. :D A i da se Beograd izgradi™. :D
 
Poslednja izmena:
Teško da će biti nadogradnje na BnV jer je to državni projekat i sve mora da bude ulickano tj vidi se da izdvajaju ozbiljna sredstva za održavanje. To je kao brza pruga i Soko, mora sve da funkcioniše besprekorno i svaki nedostatak se sanira dase ne bi kvario ugled.

Nema jedna Dara Bubamara kao pojedinac mogućnost da naruši bilo šta, ona je jedna jedinka medju 17000 koji će tamo da žive tako da koliko god neko bio popularan neće mu se izaći u susret da nadogradi pregradi ili napravi bilo koju izmenu.
 
:ROFLMAO: Divim se tvom optimizmu. Pogotovu ovome sa Sokolom, što misliš da će to doveka da ''bude kako treba jer država stoji iza toga''. :ROFLMAO:

Biće neko vreme, i ja sam verujem u to. A da ce da bude tako doveka - u to vec ne verujem.
 
Poslednja izmena:
A sto bi uopste nadogradili onolike zgradurine?
One su vec nadogradjene same po sebi.
 
Vrh