stf » 05 Jul 2017 07:10 am[/url]":8ot4ml5g]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=463366#p463366:8ot4ml5g je napisao(la):
GOJE » 04 Јул 2017 12:23 pm[/url]":8ot4ml5g]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=463359#p463359:8ot4ml5g je napisao(la):
stf » 04 Jul 2017 12:12 pm[/url]":8ot4ml5g]U redu je Goje,razumeo sam ja to,ali mi i dalje nije najjasnije za čim to Beograd treba da plače, budući da ima koliko hoćeš javnih prostora poput tog iz Bratislave ... Samo treba zategnuti redovno održavanje zelenila na kejevima na Dorćolu, bloku 18, NBG-u, Zemunu i Bratislava može da plače ...
Bratislava može da se poredi sa blokom 18 recimo, to da, ali ne i sa Promenadom jer je ona obala drugačijeg koncepta.
Za parama koje su uložene u ovakvu promenadu treba kolektivno da plačemo....
Meni se taj koncept uske gole stazice nikako ne sviđa. A o ogradi da ne pričamo.
Дошао си до суштине. ТЕБИ се не свиђа. Као што ћу рећи Зуми, и теби ћу. АКо се ТЕБИ не свиђа, не значи да не треба да постоји јер постоји једнак број људи којима се такав концепт свиђа а овај из Братиславе не. Постоје различити људи, са различитим афинитетима и потребама и треба град да поседује јавне просторе за све људе и све афинитете. Не само за једну популацију која очито сматра да је изнад оне друге и да треба да има приоритет.
Лично сматрам да променада у овом облику треба да постоји. Зависно од расположења не желим увек да проводим слободно време у истом јавном простору. Некад одем на НБГ кеј, некад на Дорћол, некад на Променаду. Као што људи некад оду на Аду Циганлију а неки други викенд на Авалу, или пак Калемегдан ... зависи шта када зажеле ... Некада се узме годишњи и оде у Будву, а некада се оде на Златибор. Надам се да разумете шта желим да кажем.
Поново вас питам ... зашто би Београд требао да има још два километра обале идентичног концепта као што је грађен у време СФРЈ? Зар их нема већ сасвим довољно? Поређење променаде из Братиславе и БнВ-а је као поредити концепте булевара Зорана Ђинђића и Кнез Михаилову ... ниђе везе ...
... стално се повлачи неки "јавни интерес" а заправо се перфидно провлачи лични интерес као јавни што је врхунац безобразлука појединаца. А да се закључити и да је распрострањено мишљење како је јавни интерес у квантитету а не квалитету.