[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=458343#p458343:5ti32i4v je napisao(la):
razgradjevinar » Uto Jun 13, 2017 9:12 pm[/url]":5ti32i4v]
sto se tice referenduma smatram da su oni iskljucivo sredstvo da nesposobna ili neodlucna vlast svali teret neke bitne odluke na neuku raju. ne odnosi se samo na trenutnu vlast ovde, ne shvati licno, primera imas sirom sveta u raznim epohama. zna se sta radi vlast u zdravom drustvu. u zdravom drustvu postoji i zdrava podela vlasti u kojoj institucije rade svoj posao, vidim ucen si covek, znas ti to dobro i bez mene.... zna se tamo ko deli odrenje a ko projektuje autoputeve i zida solitere, ne treba im referendum..... elem, jedino gluplje od referenduma je da se dozvoli nekom ludaku ili udruzenoj grupi ludaka da po svom ceifu, pod velom tajni i iza ledja svima, kroji srce jednog grada.
Ok, poštujem tvoje mišljenje da je referendum glup. Primio k znanju. Izrazito se ne slažem, pogotovu za pitanja poput Savskog amfiteatra. Čak je i Đilas skoro priznao da bez organizovanog ulaganja države nema boljitka (a on beše "demokrata"), a eno i Crnogorci objasniše da je narod glup pa se pitanje ulaska u NATO ne treba rešiti referendumom (jer eto njihova institucija zvana parlament funkcioniše). Za to vreme Švajcarci na referendumu odlučuju da li baš svi muškarci moraju da spuste dasku na WC šolji kad završe malu nuždu.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=458343#p458343:5ti32i4v je napisao(la):
razgradjevinar » Uto Jun 13, 2017 9:12 pm[/url]":5ti32i4v]
tvoje je pravo da nekoga ko smatra da je to jako lose i ko nije lenj da se ovde stobom natkucava omalovazavas i nazivas trolom a da civilizovano potkrepljen cinjenicama i javno dostupnim podacima diskutujes sa istomisljenicima o onome o cemu smatars da je bitno
"Natkuckavanje" nije trolovanje. Trolovanje je napad na ličnost, omalovažavanje, provociranje, radi izazivanja emotivne reakcije. Da se izrazim žargonom, "okani" se
mene, a moje stavove slobodno napadaj punom snagom.
astrodule":5ti32i4v je napisao(la):
Neki ljudi na ovoj temi zaista ne shvataju šta znači pravna država.
direktor":5ti32i4v je napisao(la):
Ne astro i jos dugo nece shvatiti i bgh2o i savski nasip i pretjerivanje u sprartnisti objekata i zauzimanje javnih povrsina bastama trotara sve na divlje
razgradjevinar":5ti32i4v je napisao(la):
nije pravna drzava kvantna fizika pa da prosecan covek nesto tu ne moze da shvati, objasnjenje tog fenomena bih potrazio na drugoj strani.
Ovi komentari su zapravo suština zašto se ja izrazito ne slažem sa protivnicima BnV-a. Staviti BnV (pa i njegovo uređenje) i Savski nasip u istu ravan je nedopustivo. Sve u BnV je uređeno zakonom, a Savski nasip je čist kriminal. Savski nasip je "probijen" u vreme DS-a, a samo manji deo je izgrađen za vreme trenutne vlasti. Ali, moja prethodna rečenica je relativizacija krivice - i jedni i drugi treba da odgovaraju zbog toga. To je pravna država. Sadašanja garnitura je, šta god vi mislili o njihovoj "kulturi" i znanju, kopljima ispred prethodne po pitanju formalnih procedura i zakonitosti.
Samo da ponovim da sam ja na ovoj temi već iznosio činjenice koje ostavljaju mogućnost da se neko tu masno ugradio. I zato sam poredio sa bratskom Crnom Gorom, gde bivši nam (i njim) predsednik i gradonačelnik turistički najrazvijenije opštine tavore u zatvoru. Ali sve što su uradili sa državnim i opštinskim pečatom i dalje stoji na snazi. Crna Gora sa vladarom koji vlada 30 godina je za nas pojam pravne države (mada su i oni daleko od pravne države). Kod nas je par direktora Geneksa u zatvoru (i to samo zbog preterane alavosti) i ko još?
na ovoj i drugim temama postoje ljudi koji u ovome vide neku svoju korist i koji su zbog te svoje koristi spremni da zrtvuju sve pa i drzavu ako treba. neko je napaljeni klinac i korist mu je vizija klastera sa kojih ce da pravi ultramega selfi panorame, neko se zadovolji sendvicem, neko fotoaparatom i besplatnim netom, neko nekom funkcijom a nekog jednostavno boli ona stvar, vidi priliku da ucari i nema problem da se usput malo ukalja, itd, itd
Ovaj deo jeste malo trolovanje. Nazivati nekoga sendvičarem (ok, razumem da nisi mene stavio u ovom slučaju u tu kategoriju, već u neku drugu, ali svejedno) i slično nije primeren način diskusije i smanjuje snagu tvojih komentara. Najgore je što to vređa sagovornike.
Slažem se da je botovanje loše, i verujem da toga zaista ima u značajnoj meri. Ali trolovanje botovanja je izrazito kontraproduktivno. Nadam se da će botovi opozicije to shvatiti (i da se ogradim, ne stavljam tebe u tu grupu, već pričam generalno).
pored njih postoje na istim tim temama ljudi koje sve ovo plasi posto u svemu, opravdano ili ne, vide neku stetu i muku za sebe i svoje okruzenje. manji deo se plasi bas za pravnu drzavu (ne i ja, tu se slazem sa cuckovicima, ona davno ne postoji a uspostaviti je sigruno nece horda neukih zombija, to cemo morati da sacekamo jos malo), neko ce izgubiti bic stazu, nekom je platio soros, a neko vidi priliku da smori cuckovice i nema problem da gubi vreme na njih, itd, itd
Na žalost, imam veliko iskustvo sa našom pravnom državom. I da ponovim što sam već ranije pisao, pokušavajući da budem konstruktivan. Jedini način koji ja vidim u uspostavljanju pravne države je edukacija okoline o njihovim pravima. Zasipajte državu ustavnim žalbama kad god vidite da su vaša prava povređena. Na žalost, država se tu ogradila, pa ne možete pisati žalbu u treće ime. Ja već imam 4 nerešene ustavne žalbe (baš protiv "pravne" države, protiv sudstva, protiv advokatskog lobija, i protiv građevinske mafije)... Jednom upravnom tužbom sam već isterao "pravdu". Ne postoji drugi način.