[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=447472#p447472:yd6oztcq je napisao(la):
KartmenBG » 20 Apr 2017 10:26 pm[/url]":yd6oztcq]Odudaralo bi i da su izgradjene petospratnice sem ako ne bi imitirale neku staru arhitekturu, a ni ja ne bi prihvatio niske staklene zgrade na tom potezu jer ovaj grad to ne zasluzuje , ovo je grandiozno sto treba da urade i savrseno se uklapa po mom misljenju u neki Buduci Beograd koji se dize iz pepela ponizenja i besperspektivnosti i potrebno je da ovo bude projekat koji ce staviti Beogradu krunu na glavu , Beogradjanka je ta koja negira svojom visinom svoju okolinu a i Hotel slavija i zgrada ineksa i zgrada politike , sve one svojom visinom negiraju postojecu urbanu matricu i ne moze ni najbolji aneks na svetu njih da uklopi u deo grada , sad druga stvar je to sto jeste prelepo delo Beogradjanka ali nije za taj deo grada, drugo Beograd na vodi ima u prvoj fazi pravi svoju urbanu matricu koja je od glavnog bulevara pa do save a izmedju glavnog bulevara i savske pokusava da se odradi postepeno uklapanje sa postojecim sa postojecim urbanim tkivom, bilo bi cak i dosadan nastavak gradskog tkiva do reke sa zgradama do 6,7 spratova i one bi takodje zaklanjale pogled na grad, a opet taj deo nije ni za park s obzirom na kolicinu parkova u urbanom delu Beograda, dakle ovo je po meni jedino sto je moglo da se realizuje, a da bude upecatljivo i dobroje, s tim da su se izuzetno zeznuli sa uklapanjem sa sava malom tj gabariti W hotela koji prosto ce i da bude jedan veliki zid u slucaju da nesto ne ucine da zgrada bude malo razigranija od predlozenog resenja u obliku cirilicnog slova G , ali drago mi je sto ce na frontu do reke biti gradjevine koje nisu sa uglovima sve od po 90 stepeni i dosadne, vec imaju neki lep oblik nisu kutije upitanju a opet mogli smo male staklene kutije da dobijemo na frontu reke jer je tako najjeftinije .ovako bar nesto neuobicajeno se radi na obali reke (ove velicine) sto se inace ne radi bar ne u ovom delu sveta. dakle bar malo skuplja prica je upitanju a to ovaj deo grada i zasluzuje i pravi novu perspektivu naseg grada od usamljene ucmale i nebitne balkanske kasabe koja da se razumemo ne izgleda ni malo atraktivno sa reke sem deo od brankovog mosta do kalisa(mada je i to diskutabilno, sve ostalo je krajnje neugledno koliko god se mi lozili " a jedini veliki glavni na brdima", pa da, al neplanski radjeno na brdima sa divljim nadgradnjama i odvratnom ahritekturom 90-tih koja je takodje negirala taj deo grada arhitektonski i visinski. na zalost tako je mozemo do sutra da pricamo da jer smo takav narod bilo kakav korak napred mi osudjujemo, ni u najludjim snovima nisam verovao da kad je krenuo ovaj projekat da ce se iko usuditi da ga osudjuje, mislio sam da ce to biti krajnje nepristojno ali ispade da ima dosta nepristojnih ljudi, srecom oni su elita pa se i ne pitaju nista, ispade da je narod u Srbiji pametniji od elite sto je jedinstveni svetski paradoks.