Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=420900#p420900:8rgh2f6m je napisao(la):
Max15 » 02 Dec 2016 10:18 pm[/url]":8rgh2f6m]
Gde su sada svi oni koji tvrde da nigde u Evropi nema da se grade visoke zgrade uz stari grad? :kafa:
Liverpool na vodi

Teško možeš uzeti engleske gradove kao reper za evropski urbanizam...
Ako izuzmemo delove sveta u kojima ne postoji smisao za javni interes (Azija, Afrika, pa i USA), zanimljivo je da nam listi evropskih gradova sa stambenim soliterima u gradskom jezgru na obali, preostaju samo mesta koja su van EU: Moskva, engleski gradovi (Brexit), Oslo (koji je takođe van EU i posebna priča).

Imamo ovaj primer Bratislave, podunavskog grada po mnogo čemu sličnog Beogradu, u kojem je projekat sličnih gabarita po bukvalno svakom mogućem parametru uspešniji nego u slučaju BNV. Jedini parametar po kojem BNV "pobeđuje" je ovo što je izneo vradovic, a to je skupoća imobilijara kojim je opremljena obala. A koliko će to trajati, videćemo.

Iako ima puno slicnosti izmedju Bratislave i Beograda malo je neprimereno uporediti grad malo veci od Novog Sada sa Beogradom od 2 miliona stanovnika.

Takođe mislim da je Bratislava palanka u odnosu na Beograd jer su dozvolili da im izgrade novi most na kome se pešeaci nalaze ispod drumskog saobraćaja. Onda sve štetne materija iz automobila padaju na pešake, takođe oštećuje most prilikom čišćenja od snega. Sve to govori da ih je neko zeznuo (da ne kažem prevario) kada im je dao ideju za takav most gde su pešaci ispod drumskog saobraćaja. Zato smo mi iskusno uradili Most na Adi u jednom nivou jer već imamo iskustva postojeća dva do tada Brankov most i most "Gazela" gde znamo šta znači loše održavanje i mega dimenzije.

Taj viseci most u bratislavi koji deluje futuristicki je izgradjen sedamdesetih.

Zar taj most nije izgrađen posle 1990 godine pa na ovamo?

Da shvatam. Dakle mi smo imali sreće što nismo imali novca za metro u to vreme i za taj trend dvospratnih mostova.

Trenutno je najvažnija novost sa gradilišta da se prilično odmaklo u radu na centralnoj magistrali budućeg Savskog amfiteatra označenoj kao SAO1. Teško je reći da li nameravaju da je odmah po završetku kvalitetno povežu sa ulicama izvan projekta, gradnjom predviđenih raskrsnica i kružnih tokova, ili će te veze dugo biti samo improvizovane, dok će SAO1 imati isključivo ulogu interne saobraćajnice na gradiliištu. Ovo prvo bi moglo da pomogne rasterećenju saobraćaja sve dok BNV ne počne da u većoj meri otvara završene zgrade i dovlači nove ljude i njihov dodatni saobraćaj. Mada bi se u tom slučaju otvorilo pitanje pružnih prelaza.

To trenutno izgleda otprilike ovako. "Otprlike" zato što je prilično nezgodno sagledati trasu pod ovako malim uglom, lošim svetlom i velikim kontrastom. Zbog toga sam probao da dam što više uglova, pa se nadam da je ipak dovoljno jasno.

Ovo je mesto gde će se SAO1 ulivati u ulicu koja vodi sa Starog savskog mosta.

IMG_0694_resize.jpg

Počeli su da postvljaju reklamne panele, a njihova betonska postolja su već tu. Ne mogu ni da zamislim koliko košta par kilometara ovih reklama i verovatno neizbežnih zastava. To polako počinje da liči na neku bolest.

IMG_0695_resize.jpg

Krš u prvom planu je uklonjen.

IMG_0722_resize.jpg

Ovde će biti budući kružni tok.

IMG_0725_resize.jpg

Pesak, betonski blokovi i metalni okviri reklama.

IMG_0726_resize.jpg

Na moju veliku žalost jedan (i jedini) ogroman, divno razvijeni platan je ostao sa druge strane. Možda će moći i da ostane ako je ovde još uvek samo trotoar? Mada mi to ne izgleda previše verovatno.

IMG_0727_resize.jpg

Na budućem putu. Podloga od tucanika.

IMG_0732a_resize.jpg

SAO1 krivuda i ima oblik latiničnog slova S. Krivina se gubi u daljini prema Savskoj ulici. Popreko, u prvom planu, je put kojim u stanicu dolaze autobusi.

IMG_0699_resize.jpg

IMG_0700_resize.jpg

IMG_0703_resize.jpg

IMG_0720_resize.jpg

IMG_0733_resize.jpg

Ali kako će put preći prugu? To je pitanje.

IMG_0762_resize.jpg

Betonski blokovi koji markiraju dalju ivicu SAO1 se nastavljaju sa druge strane pruge koja je jedina preostala veza za kompozicije nafte koje na tako divan način sada već krivudaju kroz čitav grad, idući iz Pančeva, pa preko mosta, obalom Dunava, oko Kalemegdana, pa tik uz Savsku i Bulevar Vojvode Mišića ka Topčideru, i onda nazad do Save i ogromnog skladišta u sred Beograda. Zatim iz njega nazad, pa onda na sve strane. U svakom slučaju, sada će nafta prelaziti i jedan magistralni put. Nadajmo se privremeno. Ali ...

IMG_0740_resize.jpg

Sad pogled u na drugu stranu, ka mostu. Vidite levu i desnu ivicu SAO1.

IMG_0747_resize.jpg

IMG_0754_resize.jpg

IMG_0768_resize.jpg

Nije mi baš jasno kako misle da ovde naprave kružni tok? Kao što vidite, SAO1 izlazi na zemljani nasip koji vodi sa mosta, a on se još uvek nije spustio na nivo okolnog zemljišta. Ili će uspon na most biti bitno strmiji, ili je u pitanju to što se teren možda i ovde nasipa, a put ipak skreće u više u desno nego što pokazuju ovi blokovi? Mada to baš ne deluje ubedljivo. Videćemo.

IMG_0767_resize.jpg

Desna ivica SAO1 i nesrećno drvo ...

IMG_0750_resize.jpg

.. jedan veoma lep, pravilno razvijen i star platan.

IMG_0771_resize.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=420947#p420947:2nxya88v je napisao(la):
stanislaw » Sat Dec 03, 2016 10:27 am[/url]":2nxya88v]A koje godine ćete da otvorite šetalište od Gazele koje ste zatvorili?
Moš misliti, "najbolje izgleda naša promenada"... Valjda zato što je jedina na svetu koja je izvedena u dužini od 500 metara, a onda udara u poster od pet metara visine na kojem je odštampan ostatak... Tu smo stvarno lideri u svetu, to nema nigde osim u crtanim filmovima.
:lool:

Betonski blokovi koji markiraju dalju ivicu SAO1 se nastavljaju sa druge strane pruge koja je sada jedina preostala veza za kompozicije nafte koje na tako divan način sada već krivudaju kroz čitav grad, idući iz Pančeva, pa preko mosta, obalom Dunava, oko Kalemegdana, pa tik uz Savsku i Bulevar Vojvode Mišića ka Topčideru, i onda nazad do Save i ogromnog skladišta u sred Beograda. Zatim iz njega nazad, pa onda na sve strane. U svakom slučaju, sada će nafta prelaziti i jedan magistralni put. Nadajmo se privremeno. Ali ...
:violina:

Imam i ja za tebe jedan smajli. Em nam je smešan (za sada), em je poučan, pošto pokazuje kako izgleda kad se govore dva različita jezika.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=j8WLYzA0lCs[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=nDW4mEzjarY[/youtube]

Evo jos jednog video snimka specijalno za beobuild!! :)
Neverovatno kako su napravili ovaj projekat ima da ispadne bolje nego Monte Karlo na kraju. Ludilo!

Jeste vala kontrarijanci, nikako da vam udovoljimo, em oćete pešačke staze od 9.2566m, em oćete pišačke lokacije, em oćete biciklističke staze od 2.34098m, em vam smeta što smo vam privremeno uskratili pešačenje koje inače poduzimate jednom u pet godina, em vam smeta kad koristimo marketiniške trikove (panoe) u skladu sa standardima koji se očekuju u svetu 3. decembra 2016 godine, vi ste samo protiv... jedino što ne možemo da vam obezbedimo psihologe jer Arapi neće da "foot the bill" za njih.

Ljubav pobedjuje Zumo iako se sve kreće nezaustavljivo napred. Bada bum. xxx

Mogu da se ne slažem po nekim pitanjima sa Zumom, ali uvek mogu da priznam
da Zuma voli kameru, i kamera Zumu. Uvek odlične fotografije Zuma. :kk:

Nego, kanda su požurili malo sa svim ovim radovima, neko bi rekao ubacili u
petu.

Vradoviću, ovaj filmić, jel to kupcima stanova daju tako da obiđu gradilište,
plusić i za tvoj snimak. :)

Zuma, jedno pitanje, kada si bio, jel bilo dosta policije, ovih danas sam ih viđao
u tom delu baš mnogo, verovatno zbog imigranata.

zaposlio sam se da mesam malter :)

Ko posle ovoga bude poredio neke traljave projekte iz Bratislave ili gde vec sa ovim je ili lud ili placen. Definitivno ovo izgleda zesce mocno mogu da vam kazem iz prve ruke. Imam dosta toga vise od ovoga ali nije za forum. Prosao sam sve zivo i stvarno ovo je projekat da cela zemlja bude ponosna sa njime. Bice ovde zilion turista za par godina

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=421044#p421044:344mhsb5 je napisao(la):
JarJarBinks » 03 Dec 2016 10:16 pm[/url]":344mhsb5]
Ljubav pobedjuje Zumo iako se sve kreće nezaustavljivo napred. Bada bum. xxx
Ah, da, ljubav pobeđuje. Vrhunski izraz ljubavi je očigledno uzeti vidik svima ostalima da bi se dao jednoj polovini stanara u nekoliko privatnih zgrada, pa se zatim hvaliti kako je vidik neverovatno lep.

vradovic bravo za video. :sesir:
Ako uspes probaj malo da se raspitas o planovima za W hotel.

Hotel W pocinje sledece god sa gradnjom. Bice zanimljivo videti kada krene Kula Belgrade sledece godine da izlazi van zemlje. To zajedno sa Mall Belgrade ce biti najjaci projekat koji je Srbija videla. Koliko znam testiranje sipova je uspesno proslo i sve ide po planu. Sledece godine ce biti vrhunac gradnje i tad ce ovaj projekat imati mnogo veci ekonomski uticaj na Beograd. Nadam se da ih vreme sledece godine posluzi kao i ove :pob:

--------
zuma
Advanced
Pohvaljen: 3934
Pohvalio: 20
---------------------
Voleo bih da admini izvade tih 20 pohvala da vidimo koje su to legende hejtera kada su dobili zuminu pohvalu!!

vradovicu ti si najjaci lik (za) kog znam kad se zberu svi ljudi, na internetu i uzivo. hvala ti na snimcima i slikama i informacijama, imas plusic, ali komentari su ono sto te cini apsolutno nepobedivim xd

tek na vradovicevom klipu se zaista vidi zasto je zivot na reci toliko cenjen i zasto je buducnost amfiteatra jako bitna za bg. licno bih bw residences progutao, zanimljive su zgrade iako su zbijene uz obalu, ali ova vista je wtf na previse nivoa

sa ovim poslednjim komentarom za zumu se slazem potpuno

Vradoviću, ako je testiranje šipova prošlo po planu za kulu beograd, čemu zastoj.

vradovic":1z54bt75 je napisao(la):
Hotel W pocinje sledece god sa gradnjom. Bice zanimljivo videti kada krene Kula Belgrade sledece godine da izlazi van zemlje. To zajedno sa Mall Belgrade ce biti najjaci projekat koji je Srbija videla...

Ovakvih izjava se ne stidi samo kompletna bu****, ili mentalno obolela osoba.
Za jednog koji cesto tako lupeta se vec duze sumnja da mi treba strucna pomoc.
Kakav li je tvoj slucaj, vradovic-u?
Lidilo ili nesto drugo? ;)

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=421044#p421044:2abdxk3m je napisao(la):
JarJarBinks » 03 Dec 2016 10:16 pm[/url]":2abdxk3m]Jeste vala kontrarijanci, nikako da vam udovoljimo, em oćete pešačke staze od 9.2566m, em oćete pišačke lokacije, em oćete biciklističke staze od 2.34098m, em vam smeta što smo vam privremeno uskratili pešačenje koje inače poduzimate jednom u pet godina, em vam smeta kad koristimo marketiniške trikove (panoe) u skladu sa standardima koji se očekuju u svetu 3. decembra 2016 godine, vi ste samo protiv...

Poruka u prvom licu? Jako volim kada se sagovornici legitimišu, a ovo je konačno praktično direktno priznanje da učesnik foruma radi u marketingu BNV-a. Lepo, samo nek bude notirano.

Osetio se prozvanim za marketinšku foru sa dovršenim šetalištem odštampanim na reklamnom panou, kaže da je to standard u današnje vreme 3. decembra 2016. godine, kao da fora nije poznata iz crtaća starih preko 50 godina. Jeste, protiv smo što su postojeće šetalište i biciklistička staza bespravno zamenjeni kolor posterom i što to može da traje godinama.

Vrh