Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Jedan token da bude 10 dinara, a besplatno mogu samo oni sa 1400 postova i više za pisanje na temi. :)

Umem i ja 10.000 gluposti da lupim nije problem. Čak štaviše veorvatno sam dosta i lupao ali mnogi mi daleko beže. Verovatno se drže one Hegelove: kvantitet u jednoj količini počinje da menja kvalitet. Ali kome još treba kvalitet?

Imao sam i ja jednu sliku ovde kako ovi iz "Ne davimo Bg" nose Baju Patka/patku, kako li se već pravilo kaže, sa sve zlatom na postolju al je obrisana kao politički nepodobna. Smeš da kritikuješ Bg na Vodi ali ne smeš "Ne davimo Beograd". Pa ko može da kritikuje ta divna pravedna stvorenja? Ovi iz njuz Neta sigurno ne jer im treba više herca da bi se šalili na njihov račun, a toga im trenutno nedostaje... Zato i postaju medikritet. Nažalost.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395043#p395043:324fpqog je napisao(la):
Earthmoving » 29 Jun 2016 04:31 pm[/url]":324fpqog]Umem i ja 10.000 gluposti da lupim nije problem.

Znamo da umes

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395003#p395003:o6ed6jtu je napisao(la):
direktor » Sre Jun 29, 2016 2:25 pm[/url]":o6ed6jtu]Moze a da token za ulazak bude minimim 1400 postova sta misli o tome

Kartmen to napuca za dva tri dana

Dobro druže, svaka čast što si stavio ogledalo, valjda će to već naći neki smisao kad već smisao ne može da nađe njega, ali nemoj odma o sebi u prvom licu množine. Sačekaj lepo da ti Njuz net prenese još koju sliku pa onda kreni direktno u treće lice množine.

Jesi pisao sa pogresnog naloga ili sta? Nemoj tako otvoreno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395069#p395069:13lntjpf je napisao(la):
ftj » 29 Jun 2016 09:22 pm[/url]":13lntjpf]Jesi pisao sa pogresnog naloga ili sta? Nemoj tako otvoreno.

Pa zamisli samo: juče si Šešeljev radikal, danas si napredni evropejac, a sutra ko zna šta već... kako vetar dune.
I onda angažuješ neke mučenike da za tebe pišu po informativnim portalima i forumima i da isprate guposti koje pričaš: od Dinkića treba u zatvor - pa ga uzme za savetnika, pa organizatora racije i rušenja u Sava Mali nazoveš "kompletnim idiotom" pa posle kažeš da je za to odgovoran tvojnajbliži saradnik, ali da je to uradio iz dobre namere...

Pa ko može da isprati tu šizofreniju izraženu eksponencijalno? :laugh:

Ajd ako su plaćenici. Al zamisli košmara da su to obični ljudi koji zaista tako misle. I to ne neobrazovani ljudi. Već obrazovaniji od onih sa druge strane... Kažem košmar a vi mi ne verujete... I zato - čuvajte botove i trolove, pazite se običnih ljudi.

Izvor: Beobuild.rs

U planu je uređenje priobalne zone, od Brankovog mosta do Beton hale
160629-Karadjordjeva-kej-03b.jpg

Jedno od važnijih turističkih čvorišta u Beogradu je savsko pristanište kod Brankovog mosta, glavna kapija za veliki broj gostiju koji sa proputovanja u grad pristižu turističkim brodovima. Iz tog razloga pripremljen je plan uređenja čitave priobalne zone, od Brankovog mosta do Beton hale, uključujući i rekonstrukciju Karađorđeve ulice u dužini od 500 metara. Plan uređenja ove obale urađen je po konceptu poznatog arhitekte Borisa Podreke, koji trenutno učestvuje i na projektu uređenja i proširena pešačkih zona u centru grada.

Ova rekonstrukcija na odmeren način tretira prostor i bez velikih zahvata donosi neka vrlo važna funkcionalna poboljšanja. Planirana je temeljna rekonstrukcija dela Karadjorđeve ulice od Brankovog mosta do Kalemegdana, uz popločavanje kolovoza, prosiršenje torotara, premeštanje šina na sredinu kolovoza i uređenje oronulih fasada duž ulice. Kao važno funkcionalno unapređenje ističemo proširene trotoare, koji će pored udobnosti pešaka doprineti boljem iskorišćenju komercijalnih potencijala u prizemlju objekata. Lep doprinos ovoj ambijentalnoj celini biće lepezasto ređana kaldrma na kolovozu, a granitni trotoari dobiće drvored celom dužinom leve strane...

Celu vest kao i prikaze plana mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/rekonstrukcija-kara% ... p2629.html
Kradjordjeva-kej-uredjenje-01.jpg

Kradjordjeva-kej-uredjenje-07.jpg

Celu vest kao i prikaze plana mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/rekonstrukcija-kara% ... p2629.html

Raduje me ova vest!

Dati primeri javnih površina su inspirativni i obećavajući a materijali su vrhunski.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Kakav je smisao konkursa za blok 18?
Smokvin list da se pokrije nepostojanje konkursa za BnV?
Da se maše parčetom papira koje je neostvarivo ali zato nezanimljivo?
Da se priča kako su javni servisi predviđeni samo sa druge obale?
Da se ponovo priča o pešačkom mostu koji je pre par meseci obrisan iz BnV?
Da se pokaže kako smo imali sreće sa BnV jer eto za blok 18 nema nikog zainteresovanog a na BnV ćemo da privučemo 3 milijarde evra i zaposlimo 200.000 radnika?

Smisao konkursa za blok 18 je bio da se smiri struka tipa: "sta se zalite, evo vam konkurs" a da prvonagradjeno resenje bude tolika bruka da mogu da kazu "eto vidite sta se dobije kada se organizuje konkurs, nema od toga vajde, kakve smo mi srece sto nam je Beograd na Vodi pao sa marsa"

Наравно. А по пецању ретарда да резонују на тај начин, види се ко је на овом форуму бот.

Koje su ovde teorije zavere ja sam u neverici :) organizovali konkurs kojim se hvale kako bi pokazali da je novi beograd bolji , ili prosto necete da prihvatite cinjenicu da su nasi arhitekti bedni do zla boga , i da im stvarno ne treba dozvoljavati da bilo sta osmisljavaju :) , nije dzabe da vecina veoma projekata koji su realizovani u Sfrj i Kraljevini su upravo od ljudi koji nisu iz ove zemlje :) tako treba i nastaviti jer ovo u bloku 18. je sramota da sramnije ne moze biti, kontam da se organizovao konkurs da bi se slicno i dogodilo i sa suprotne obale, srecom pa su bili svesni koliko su nam arhitekti zaostali u svakom smislu, a kako i ne s obzirom na njihovu aroganciju da su bog zna sta , a ustvari su jad i beda koji su ostali u Socijalistickoj Jugi , pa kad im se da zadatak da isprojektuju nesto "moderno" oni samo se jos vise osramote jer misle da je ovo moderno :)

a ovo za Italijane nemam reci :) zaboravili na Berluskonija i njegove megalomanije :) i na cinjenicu da im je drzava izgradjena na mafiji od Medicija pa na dalje :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395189#p395189:3ag7bans je napisao(la):
zidar » Jun 30th, 2016, 6:36 pm[/url]":3ag7bans]Smisao konkursa za blok 18 je bio da se smiri struka tipa: "sta se zalite, evo vam konkurs" a da prvonagradjeno resenje bude tolika bruka da mogu da kazu "eto vidite sta se dobije kada se organizuje konkurs, nema od toga vajde, kakve smo mi srece sto nam je Beograd na Vodi pao sa marsa"
A zar se struka nije obrukala? Samo 18 radova je bilo na konkursu od toga izuzmi jedan tvoj kao dobru salu ali i kao propustenu priliku da pismeni arhitekta prikaze nesto vise. Ok mozda nisi imao vremena nije to mali posao i postujem ali nam struka nije dorasla posto se davi u sopstvenoj sujeti i cesto neznanju.

Да извинеш али рок и награде су биле такве да се ни један озбиљан архитекта, биро још мање, није могао пријавити на конкурс и одрадити пристојан пројекат а да не буде у дебелом минусу све и да освоји прву награду.

Sta se to desava sa svim nasim gradskim arhitektama?

Dejan Vasovic - Znam ga od pre, covek velikog formata i inteligencije, ali na kraju sveden u sraf u politickoj propagandi, predstavljajuci projekte za koje je i sam znao da nikada nece videti svetlo dana...

Milutin Folic - Moguce da je u sustini plemenit i dobronameran covek (uz to i strastveni biciklista), ali skoro svi gradski konkursi u njegovom vremenu rezultirali su neverovatno ruznim resenjima (recimo, pasarela Pobednik-Beton hala, sada Blok 18)

Zar ne moze gradski arhitekta da nadje trunku samostalnosti i dostojanstva u sebi, pa da bude predstavnik gradjana, a ne vlasti, i da slobodno moze da prica i o onome sta ne valja u BNV?

Svojom pasivnoscu i snishodljivoscu pretvorio se u jednog malog coveka, u zrnce peska...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395215#p395215:20l4n24u je napisao(la):
Delija » 30 Jun 2016 07:56 pm[/url]":20l4n24u]Да извинеш али рок и награде су биле такве да се ни један озбиљан архитекта, биро још мање, није могао пријавити на конкурс и одрадити пристојан пројекат а да не буде у дебелом минусу све и да освоји прву награду.

O cemu ti pricas?
kakav debeli minus?
Treba ti jedan laptop za konkurs i nista vise.

Informativni stand:

160601-Sava-Promenada-19.jpg

Ovde se jasno vidi zona u kojoj ce gradjani konzumirati informacije:

Fotografija8660.jpg

Prostor za odlaganje stetnih informacija:

file.php

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395222#p395222:3t719zd7 je napisao(la):
spatiotecte » Jun 30th, 2016, 9:11 pm[/url]":3t719zd7]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395215#p395215:3t719zd7 je napisao(la):
Delija » 30 Jun 2016 07:56 pm[/url]":3t719zd7]Да извинеш али рок и награде су биле такве да се ни један озбиљан архитекта, биро још мање, није могао пријавити на конкурс и одрадити пристојан пројекат а да не буде у дебелом минусу све и да освоји прву награду.

O cemu ti pricas?
kakav debeli minus?
Treba ti jedan laptop za konkurs i nista vise.
Verovatno misli na skupo vreme nasih vrsnih arhitekata koji nam tako cesto daruju isto tako vrhunska arhitektonska dela koja "krase" Beograd u proteklih 25 god.

Da sam u prilici meni bi bila cast da ucestvujem na konkursu za tako veliku centralnu gradsku zonu uz mogucnost da kroz neki dalji razvoj ideje ostavim urbanisticko arhitektonski pecat u gradu koji volim.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395241#p395241:3s2rtzea je napisao(la):
Igor » 30 Jun 2016 08:56 pm[/url]":3s2rtzea]
Da sam u prilici meni bi bila cast da ucestvujem na konkursu za tako veliku centralnu gradsku zonu uz mogucnost da kroz neki dalji razvoj ideje ostavim urbanisticko arhitektonski pecat u gradu koji volim.

To je ultimate stadium jednog arhitekte.

Pa spacio sto te sprecilo da ucestvujes sta laptop zaglavio ili nisi imao inspiracije ili vremena ili sta

Vrh