spatiotecte » Pon Jun 27, 2016 10:30 pm[/url]":3co0y6my]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=394562#p394562:3co0y6my je napisao(la):
Пантограф » 27 Jun 2016 10:13 pm[/url]":3co0y6my]@spatiotecte
Нико те не дискредитује "зато што си Француз", не изврћи. Au contraire, управо си ти, из мени непознатих побуда, покушао да дискредитујеш људе на основу измишљене чињенице (тј. оне о којој немаш реалних сазнања) да примају некакве "паре са Запада".
Оно што те сасвим, али сасвим дискредитује, то је твоје становиште у случају Београда на води. Да поређамо чињенице:
А) Ти си архитекта;
Б) Ти тврдиш да Мастер план Београда на води није добар;
В) Тврдиш, даље, да зграде уз обалу, најзначајнији објекти у целом пројекту, "личе на приморске хотеле", дакле, да ни оне не ваљају;
Г) Критикујеш, и то јетко и отровно, оне који критикују пројекат са чијим се основама, како следи из Б) и В) - не слажеш.
То је несхватљива и логички неодржива платформа. Извини, али не бих да улазим у разлоге због којих је заступаш, јер то излази из оквира мојих моћи.
Sve sto si rekao pod tackama A, B, V, G potvrdjujem i stojim iza toga.
Ali verujem da ipak nisam subjektivan kad kazem:
- da su krsevi od brodova uklonjeni
- da su sine iscupane
- da su kontejneri evakuisani
- da je veci deo postojecih objekata uklonjen (i ako se slazem da im nije trebao slucaj Savamala)
- da je izgradjena obaloutvrda koja za nase prilike u Srbiji i nije toliko losa (naravno da je moglo bolje)
- da je pokrenuta izgradnja objekata (stambeni deo mi se ne svidja ali za kulu jos ne znamo kako ce da ispadne)
Ako izuzmemo finansijsko-pravnu pricu z koju se slazem da ima mnogo propusta
100 godina je ovaj prostor bio krs i svaki put bi neki forumas ranije spomenuo to rasulo.
E pa meni je ovo velika stvar sto je ucinjena jer se neko setio to da pokrene sa mrtve tacke i uspeo je da tu preliminarnu fazu izvede do kraja sto nijedna vlada nije uspela do sad od 1900 pa na ovamo. Jel se moze bar to pohvaliti?
A ja bi pohvalio bilo koju vladu koja bi uradila ovaj deo bilo da je DS, DSS ili SNS? dakle poenta nije u partiji vec u tome da se neko uhvatio u kostac sa tim.
E sad sto se tice urbanizma i arhitekture, to je druga prica i tu ima mnogo toga sto treba izmeniti.
Mislim da ljudi nisu svesni koliko je tesko uraditi finansijsku konstrukciju da se ovako obiman projekat izvede na put jer bi to bio veliki zalogaj za jedan Berlin ili London a kamoli za Beograd.