U intervjuu za
Real Estate Magazin 2022. rekao je da je pre 10-11 godina pregovarao sa srpskom političkom elitom o tome da bude direktor Beograda na vodi.
“Bio sam vrlo zainteresovan, jer bi za mene to bio projekat sa emotivnom komponentom. Nismo se dogovorili na kraju.”
O ovom projektu misli da je to bila jedinstvena prilika da se Beograd spusti na reku i da se napravi jedan novi deo grada, ali “misli da ta prilika nije najbolje iskorišćena”.
“
Trebalo je da arhitektonska rešenja budu atraktivnija, što ne znači nužno da bi bilo skuplje. Novi deo grada urbanistički je trebalo da se više prilagodi starom delu grada i njegovim reprezentativnim simbolima, poput zgrade Beograđanke ili hrama Svetog Save”, rekao je Mišković za Real Estate Magazin.
...
“Kad sam došao u Češku Republiku, odnosno u Prag 1993. godine, tada je ovaj grad bio dobrih dvadeset godina iza Beograda. A da bih napravio paralelu između Beograda i Praga danas, reći ću vam da je Beograd sada pedeset godina iza Praga. Bitno je da naši ljudi shvate ne samo razlike u mentalitetu, već i razlike u navikama, odnosno gde smo mi u odnosu na Evropu”, kaže Mišković.
....
“Nas u Beogradu tek čeka developerska revolucija. Nažalost, zadnjih 26 godina se nismo pomerili napred, u svakom slučaju ne što se tiče urbanizma i arhitekture. Mislim da vrlo mali broj, kako stranih, tako i lokalnih investitora, pokušava da da neki svoj specijalan šmek projektima, odnosno
investira u kvalitetnu arhitekturu, a nauštrb profita. Tu smo još u pelenama. Ali, nada postoji. Dok je nade, dobro je”, rekao je Milorad Mišković za
RYL magazin.