I bolje što ne zna, manje mobilnog bankrastva znači više radnih mesta za ljudske radnike i bolji kontakt sa bankom umesto da se yebavam(o) sa govornim automatima i glupim mašinama.
Isto važi i za ostale korporativne prakse i gamadi gde se sve usiljeno prebacuje na mašine pa kad ti treba bilo šta izvan algoritma, mož se 'beš dok dođeš do žive ljudske osobe.
Pazi sad ovaj plot twist - to kažem i kao informatičar. Znam, šok. Informatičar koji kapira da nove tehnologije ne moraju uvek da donose samo dobro, nego ponekad i nešto loše. Znam, informatičar koji razmišlja i o ljudima a ne samo o mašinama. Znam, kadar nevera, zbog ovoga sam ludista i staromodan i svašta još...
Da, u Moskvi, Petrogradu, Kijevu i još par drugih gradova.
Inače sve verujem da jedni Rusi i Ukrajinci po unutrašnjosti imaju mašine za sušenje veša. Verovatno zato Rusi u Ukrajini trpaju sve što nađu od bele tehnike i šalju nazad za Rodinu.
A inače, evo majke mi, ja ne znam stvarno kako živim bez mašine za sušenje veša. A i bez mobilnog bankarstva. Mučim se svakog dana. I ja i ostatak Srbije.
A i bez slavine na senzor mi postaje sve teže majku mu, treba bre podići onu polugu slavine. Ne znam šta bih tek radio da imam one što se odvrću, mislim da bih se ubio od muke.