Kako misliš sve "vidljive finansije"?Нису поклоњени станови, они су плаћени, али профит иде организацији која је великим делом у приватном власништву, док су све видљиве финасије од стране града/државе. Ако мислиш да грешим објасни како се пројекат финансира и коме иде профит.
Verovatno misli na cinjenicu da je "investitor" (lol) dao malo parica nekome kako bi dobio zemlju za dzabe u zamenu za manjinsko vlasnistvo, sto je vrlo ocigledno. Takodje izasao je izvestaj gde je taj cuveni strani investitor dao za sad samo 40m evra a pokupio je sav profit. Kratko i jasno to se zove pljackanje gradjana i izvlacenje novca iz budzeta grada i drzave, to je objasnjenje...Kako misliš sve "vidljive finansije"?
Ako misliš da je cela ova skalamerija u BNV izgrađena iz gradskog budžeta, a da je stranac pokupio profit - to prosto nije tačno.
Novac za izgradnju dolazi od stranog investitora - ta sredstva finansiranju infrastrukturu i objekte, uključujući i Promenadu.
Grad investira u infrastrukturu do granica projekta i "oprašta" naknadu za uređenje građevinskog zemljišta.
Profit pravnog lica koje vodi projekat deli se u procentima učešća u vlasništvu nad tim pravnim licem - Republika Srbija je manjinski vlasnik sa nekih 30+% ako se dobro sećam.
Eto, kratko i jasno, to ti je objašnjenje...
O kom izveštaju se radi?Verovatno misli na cinjenicu da je "investitor" (lol) dao malo parica nekome kako bi dobio zemlju za dzabe u zamenu za manjinsko vlasnistvo, sto je vrlo ocigledno. Takodje izasao je izvestaj gde je taj cuveni strani investitor dao za sad samo 40m evra a pokupio je sav profit. Kratko i jasno to se zove pljackanje gradjana i izvlacenje novca iz budzeta grada i drzave, to je objasnjenje...
To vec zvuci donekle i ok, pretpostavljam da moze da se kreditom finansira delimicno, moze biti ok prica ako nude bez garaznog mesta one od 55-57kv kako su obicno davali, to izadje oko 200 hiljada sto i nije toliko puno. Kakvi su inace bili po pitanju gradnje, ovih novih zgrada narocito? Vidjao sam na jutjubu dosta da se pricalo o tome, prokisnjavanja, itd.Zgradu neku koju su tek sad izgradili das 30% i uselis se odmah a ostatak na 3 godine. Ne treba ti banka.
Напротив, @gmr_x не дугује ни један извештај. Управо о томе и пишем, сви видимо шта нуди град а нигде се представља ни један извештај где се виде где су ти силни новци страног инвеститора којим је заслужио већински удео у овој компанији. А пошто ти браниш овај пројекат, можеш и ти да га изнесеш, тј поткрепишт своје тврдње. Не кажем, можда си и у праву, али чињеница да је све ово увијено у вело тајне говори да су у питању јако мутни послови.O kom izveštaju se radi?
Može neki link.... osim ako nije N1 ili Peščanik, u tom slučaju nema potrebe da se zamaraš, sve je jasno ko dan!
Pokusao sam isti da pronadjem na Blicu, Kuriru i Informeru ali mi ne ide... Ne znam zasto... Kao da su smece od medija (FOTO VIDEO SOKANTNO)O kom izveštaju se radi?
Može neki link.... osim ako nije N1 ili Peščanik, u tom slučaju nema potrebe da se zamaraš, sve je jasno ko dan!
Sve je smeće i jedno i drugo samo imaju različite gazde...Pokusao sam isti da pronadjem na Blicu, Kuriru i Informeru ali mi ne ide... Ne znam zasto... Kao da su smece od medija (FOTO VIDEO SOKANTNO)
To isto kao ona fora "svi su isti" ?Sve je smeće i jedno i drugo samo imaju različite gazde...
Misliš iste gazde (EU, Amerika)Sve je smeće i jedno i drugo samo imaju različite gazde...
kolika li ce biti guzva na gazeli kad se ovde izgradi maltene citav grad.