DraganSt » Pet Okt 29, 2021 8:10 am[/url]":3a6fl3tk]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=894286#p894286:3a6fl3tk je napisao(la):
Myah » Pet Okt 29, 2021 2:25 am[/url]":3a6fl3tk]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=894243#p894243:3a6fl3tk je napisao(la):
Kailan » Čet Okt 28, 2021 8:38 pm[/url]":3a6fl3tk]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=894206#p894206:3a6fl3tk je napisao(la):
Myah » Чет Окт 28, 2021 8:03 pm[/url]":3a6fl3tk]Beograd je grad sa najzagađenijim vazduhom na svetu - to je činjenica. U Kncentru redovno smrdi kombinacija spaljene gume i đubreta. Nad gradom je redovno nadvijen smog koji smrdi. Da, ovo jutros je bila magla, ali ta magla je puna toksičnih gasova i drugog đubreta koje mi udišemo da bismo bili "ekonomski tigar". Kad u Beogradu opet budu rasli lišajevi, kao pre 10 godina, onda možemo da pričamo o preuveličavanju. Do tad, na ulice sa pištaljkama
Београд је *данас* био најзагађенији град на свету а 6 места испод је био Амстердам
За праведно посматрање и упоређивање са осталим градовима би требало узети годишњи просек и то избацити метерошке варијабле које могу да утичу и које су де факто нерешиве (па тако и за једну Холандију). Па када се то узме видети *ко* то ствара ђубре и пали гуме па онда како то решити на начин који не би био "фашистички" за дежурне душебрижнике.
Докле год људи попут тебе буду манипулисали подацима и јавним мњењем, потпуно, али потпуно измишљали неке чињенице (лишајеви су баш у време смене режима престали да расту у Београду) и намерно агитирали људе зарад својих идеолошких и политичких убеђења дотле неће бити боље. Јер ће народ бити слуђен и фрагментиран, подељен између "две ватре" лажова и пропагандиста који хоће на туђим леђима да остваре своје циљеве. А ти пишти у пиштаљке јер је лакше него признати да је прљавштина Београда резултат опште (не)културе која се мора мењати почевши од нетолеранције бахатости сопствених сународника.
Ja nisam rekao da su lišajevi juče nestali, a na žalost u periodu kad su nestajali sam bio previše mali da bih mogao da se bunim. Političke ciljeve nemam, apsolutno mi je svejedno koja krvopija sedi u fotelji. Moj cilj je da sačuvamo divnu prirodu koju imamo čist vazduh i pitku vodu, umesto da sve to prodamo niz reku prvom prilikom kako bi neki stranac mogao da se višestruko obogati na našim prirodnim bogatstvima, a da nam zauzvrat da otrovanu zemlju, zagađenu vodu i šaku jada profita. Idemo kontra svih kontinentalnih trendova. Nemamo bre ni sistem prečišćavanja otpadnih voda u glavnom gradu, mesta daljoj diskusiji nema. A sa tom pričom kako smo mi obični građani krivi za zagađenje me zaobiđi. Ja u dvorištu nemam fabriku koja se izliva u reku i pumpa toksične gasove u vazduh. To što svi bacaju đubre gde stignu je užasno, ali je mnogo rešivije nego što će biti rešivo kad Rio Tinto raznese pola Loznice
Gledam, citam 5 puta, ne znam da li je za podsmevanje ili za zaljenje. U poslednjem postu si napisao:
1. "Ja nisam rekao da su lišajevi juče nestali"
2. "Političke ciljeve nemam"
U prvom postu, na koji ti je Kailan odgovorio, napisao si:
1. " Kad u Beogradu opet budu rasli lišajevi, kao pre 10 godina"
Gle cuda, lisajevi su po tvom monitoringu u BG prestali da rastu 2012. godine. Stvarno nemas politicke ciljeve :laugh: