Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

BW Libera -render
ezgif-2-7a80a594e641.jpg

Ниш, градња СФРЈ

800x0_Grad-Nis-012.jpg

Како иде беше, "Сви историјски догађаји се дешавају два пута - први пут као трагедија, други пут као фарса"

Kailan":28rbdacq je napisao(la):
Ниш, градња СФРЈ

Како иде беше, "Сви историјски догађаји се дешавају два пута - први пут као трагедија, други пут као фарса"
Nemojte tako nisu isti. U toj zgradi u Nišu postoje špajzevi i podrumi, kuhinje i trpezarije su odvojene prostorije od dnevne sobe...

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Ali ovo čak nije ni Libera, Libera je levo na ovom renderu, van kadra. Ovo je ona treća zgrada, što je paralelna Skali. Primetio sam da na stranici Libere na dosta mesta koriste rendere Skale. Skala je duža i "terasastija", Libera je uža i naglo odsečena, nema ovaj kaskadni spust

Ovoj zgradi i naselju u Nisu nista ne bi falilo danas da je odrzavanje i ulaganje bilo na nivou.

Јуче:

На тераси кафића на горњој слици лево виде се комунални полицајци (један мушки и два женска) како са тактички изврсно одабраног места надгледају ред и мир у граду:
:)

Између терасе и стуба је нешто рађено:

На овом потезу према Кули је завршен нижи део шеталишта па се сади зеленило; уредили су и горњи део, који је пре неколико година био урађен и после пропао:

Терасе

Аркадија и Аурора

Метрополитен

Београд

Bez brige, kad zakukaju Đani i Viki Miljković da im je loš pogled sa terase, brzo će i ovo doći na red

Jedina gora stvar od ovih previsokospratnica ružne arhitekture bi bila da kvart dopola završe, se projekat napola prekine. Dakle u toj nesreći, sreća je da bar završavaju popunjavanje niza ovog prvog kvarta uz reku, između dva mosta. Ako su ružne, bar će biti uniformisano ružne.

Da ne znam za projekat Beograd na Vodi i da mi sad pokažu ovaj waterfront pomislio bi da se ovo gradi u nekoj metropoli od 10 miliona stanovnika tipa London.
Ako izuzmemo arhitekturu ovakav red visokih zgrada daje Beogradu utisak nekog baš velikog grada.

Sacekaj kad nakrcaju jos 50 zgrada pa ce se tek videti sta je metropola.

Kada neko ko afirmativno komentariše ovaj projekat napiše “nakrcati” 50 zgrada, onda možeš da očekuješ da će sabiti bar 100.

"Evolution tower" iz Moskve u BG na vodi. Samo kad bi jednu ovakvu zgradu imali, skroz druga prica. :D

evolution-moskva.jpg

Da, skroz druga prica, cak i ovi sifonjeri okolo ne smetaju jer se pored ovakve zgrade i ne primecuju.

Može ali na obali preko puta...

ja ne znam kako smo odjenom sažvakali tu priču da tu u SA treba da se pravi klaster visokih zgrada...

Sent from my iPhone using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=831544#p831544:1hw83dyy je napisao(la):
Bulbulderac17 » 15 Mar 2021, 18:23[/url]":1hw83dyy]Može ali na obali preko puta...

ja ne znam kako smo odjenom sažvakali tu priču da tu u SA treba da se pravi klaster visokih zgrada...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Upravo to! Ipade da su najveci problem sto nisu lepe fasade a ne urbanizam koji je uzasan. A kako smo sazvakali tu pricu...pa ako pogledas postove po forumi vidis da vecina zeli kule, jer je valjda to simbol napredska, sve sto je 6 spratova, to su krmace. I to je prosek na sta se ljudi loze u sbr, na Dubai fazon. To sto je to lose i sto se ne radi na taj nacin, nema veze. A posto je vlast populisticka ispunjava zelje vecine. Tako da, sam pao, sam se ubio.

Mislim da ce staro sajmiste biti izvanredno za uzivanje u pogledu na BW i da ce tu vladati suprotna atmosfera od skucenog BW setalista.
Kada bi se i obaloutvrda na toj strani malo uredila, sa klupama, stazama, biljkama mislim da bi predstavljala odlicnu suprotnost druge strane i mjesto gdje moze da de relaksira a opet ima pogled na urbanu sredinu preko rijeke. Nesto kao Brooklyn Bridge Park

Lijez na vodi

Prilozi

• FB_IMG_1615893515252.jpg
    FB_IMG_1615893515252.jpg
    79,8 KB · Pregleda: 1.623
  • FB_IMG_1615893510568.jpg
    FB_IMG_1615893510568.jpg
    102,5 KB · Pregleda: 1.617
  • FB_IMG_1615893506233.jpg
    FB_IMG_1615893506233.jpg
    81,1 KB · Pregleda: 1.618
  • FB_IMG_1615893495736.jpg
    FB_IMG_1615893495736.jpg
    83,5 KB · Pregleda: 1.615
  • FB_IMG_1615893491487.jpg
    FB_IMG_1615893491487.jpg
    81,7 KB · Pregleda: 1.621
  • FB_IMG_1615893486112.jpg
    FB_IMG_1615893486112.jpg
    72,2 KB · Pregleda: 1.615
Искрено јесте, од оних сивих ужасних шифоњера је све лепше. Главна мана БнВ јесте намена, што је одређен за станоградњу, логично због профита. Ту су требали да изграде пословне и јавне објекте, пет-шест пословних небодера, тржни центар, недостајуће објекте културе и просвете (опера, филхармонија, природњачки музеј, факултете који кубуре са простором, средње школе које кубуре са простором). Е то би био нови центар града.

Ccc... Zašto uvek mislimo da je sve strano super a da ništa ovde kod nas ne valja?

Vrh