Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=676342#p676342:lamj01nx je napisao(la):
Пантограф » Sub Nov 02, 2019 5:44 pm[/url]":lamj01nx]U, da, propadoše. Tako je i pokojni Dragoš Kalajić, jedan od naci-korisnih idiota Udbaškog režima, '93. objavio u Dugi tekst pod naslovom 'Kalifornija gladuje'.

Ne trolujte, nikad im nije bilo bolje.

Takvima poput tebe da je neko rekao 1939. godine da ce Engleska propasti, ti bi se smejao. A Engleska koja je 1939. godine drzala polovinu zemaljske kugle (ili ploce ako mislis da je Zemlja ploca), samo tridesetak godina kasnije, svedena je na jedno malo ostrvo, a i sa tog ostrva se spremaju da odu Skoti.
O Spaniji koja je danas jedna savim beznacajna drzava, a do pre dvesta godina drzala skoro Juznu i srednju Ameriku i jos mnogo toga, ne gtreba komentarisati.
A tek jedna Portugalija, siromasna evropska drzava, a do nedavno vlasnik Brazila
Francuska, Holandija...
Rimsko carstvo propadalo 2-3 veka
Nijedna imperija nije nestala preko noci, nego je propadala postepeno. A drugosrbijanci su toliko zaljubljeni u Koka Kolu i hamburgere, da nema sanse da poveruju da je USA u proces propadanja odavno usla.

Prosjaci u kaliforniji se ne vide jer ih ne prikazuju a i brzo umiru u teskim mukama, inace bi ih samo u los andjelesu bilo mnogo vise od onih 60 000 koliko ih sada ima. Ko ne zna sta je skid row taj ne zna koliko je nasoj sirotinji ustvari super ovde u srbiji.

Kalifornija, mozda najbogatija drzava u americi ali proporcionalnog standarda kolika primanja tolike i cene, jako tesko je opstati tamo gde je konkurencija nenormalna a porezi astronomski.

https://www.youtube.com/watch?v=9fqwvaaPjtk

https://www.youtube.com/watch?v=rJ_UrvqNxx4

Da li je ovo ono što mislim da jeste?

pe8KM2K.jpg

Da li je to srebrno svetlo ili duct tape?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=676888#p676888:2293ut4y je napisao(la):
DraganSt » 04 Nov 2019 07:31 am[/url]":2293ut4y]da ce Engleska propasti, ti bi se smejao. A Engleska koja je 1939. godine drzala polovinu zemaljske kugle (ili ploce ako mislis da je Zemlja ploca), samo tridesetak godina kasnije, svedena je na jedno malo ostrvo, a i sa tog ostrva se spremaju da odu Skoti.
Obično gledam da se ne upuštam u rasprave gde neko odmah pribegava lepljenju etiketa (nebitno je da li je etiketa "autošovinista"/"drugosrbijanac" ili nešto iz suprotnog tabora) ali ovo za propast Engleske me je toliko nasmejalo da moram malo.

Sve te teritorije kojih su se ratosiljali (a obrati pažnju da nisu svih, samo onako kako je njima odgovaralo) su manje-više nefunkcionalne države kojih je bilo pametno otarasiti se kako se ekonomija menjala sa sirovina (današnja Rusija) ka uslugama. Samim Englezima tokom i nakon tog procesa ništa ne fali. Imaju svoju visoke tehnologije, bankarstvo i ekonomiju, imaju solidno zdravstveno (NHS), međutim to manje više, najbitnije je da uvek imaš izbor, da se školuješ, stručno usavršavaš, radiš s najboljim inženjerima, ekonomistima, lekarima, itd. Stavljati nasuprot tome površinu teritorija u formalnom vlasništvu odraz je mentaliteta koji nije napredovao od romantičarskog XIX veka. Što i jeste najveći problem srpskog društva (i ne samo njega ali eto ovde pišemo na srpskom).

Mislim, o geopolitici se može drviti danima, i mogu se lepiti najrazličitije etikete ali je žalosna činjenica da kada se podvuče crta ti se ovde upinješ da objasniš kako Engleska propada, a prosečnom liku iz Engleske ti i tebi slični iz ostalih Turkmenistana, Obala Slonovače i Ekvatorijalnih Gvineja nećete pasti na pamet nikada. Ni ne zna da postojite, živi čovek svoj život lepo i ne brine ga mnogo da li će škotska teritorija formalno biti u sastavu Engleske države ili ne. Ja sam tako video suštinu rolandove poruke i ono što je rekao da ljudi nisu ni svesni svoje ograničenosti.

Moderatorima se izvinjavam za saučesništvo u off-topicu.

Zanimljivo je šta se dogodilo sa ovom, kao i sa određenim drugim temama kako su se pridružili učesnici određenih drugih, ne toliko kvalitetnih foruma.
Stvarno bi bilo korektno da svi, za početak, poštujemo zadate teme.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=676859#p676859:2l55ldyj je napisao(la):
astrodule » Pon Nov 04, 2019 11:39 am[/url]":2l55ldyj]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=676745#p676745:2l55ldyj je napisao(la):
srecni_princ » Yesterday, 23:30[/url]":2l55ldyj]Verovatno je neko ozbiljan već pisao o tome šta su trajna rešenja za ovo ispumpavanje podzemnih voda. Voleo bih da pročitam nešto o tome, sta struka predlaze. Može li neko da kaže nešto o tome ili da me uputi na neki članak...ovo sada izgleda baš dramatično... Ta voda se neće tek tako ispumpati nakon čega će cevi, creva i pumpe biti razmešteni. Voda tu ima svoj ciklus kruženja...Hvala

Kada se naprave temelji, tj. betonski bazen, voda će ići oko temelja i neće biti potrebno da se više ispumpava. Zgrade imaju šipove do čvrstog sloja i u teoriji voda može da teče i da ne utiče na stabilnost zgrade i da otiče svojim nekim novim putevima u Savu.

U tom slučaju jedino može da nastrada loše odrađena obaloutvrda.

Eto, tako mali Perica (ja) zamišlja tu situaciju.

hvala za objašnjenje, sad je mnogo jasnije
pozdrav

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=676951#p676951:3hx7l1mr je napisao(la):
COTOHA » Pon Nov 04, 2019 4:51 pm[/url]":3hx7l1mr]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=676888#p676888:3hx7l1mr je napisao(la):
DraganSt » 04 Nov 2019 07:31 am[/url]":3hx7l1mr]da ce Engleska propasti, ti bi se smejao. A Engleska koja je 1939. godine drzala polovinu zemaljske kugle (ili ploce ako mislis da je Zemlja ploca), samo tridesetak godina kasnije, svedena je na jedno malo ostrvo, a i sa tog ostrva se spremaju da odu Skoti.
Obično gledam da se ne upuštam u rasprave gde neko odmah pribegava lepljenju etiketa (nebitno je da li je etiketa "autošovinista"/"drugosrbijanac" ili nešto iz suprotnog tabora) ali ovo za propast Engleske me je toliko nasmejalo da moram malo.

Sve te teritorije kojih su se ratosiljali (a obrati pažnju da nisu svih, samo onako kako je njima odgovaralo) su manje-više nefunkcionalne države kojih je bilo pametno otarasiti se kako se ekonomija menjala sa sirovina (današnja Rusija) ka uslugama. Samim Englezima tokom i nakon tog procesa ništa ne fali. Imaju svoju visoke tehnologije, bankarstvo i ekonomiju, imaju solidno zdravstveno (NHS), međutim to manje više, najbitnije je da uvek imaš izbor, da se školuješ, stručno usavršavaš, radiš s najboljim inženjerima, ekonomistima, lekarima, itd. Stavljati nasuprot tome površinu teritorija u formalnom vlasništvu odraz je mentaliteta koji nije napredovao od romantičarskog XIX veka. Što i jeste najveći problem srpskog društva (i ne samo njega ali eto ovde pišemo na srpskom).

Mislim, o geopolitici se može drviti danima, i mogu se lepiti najrazličitije etikete ali je žalosna činjenica da kada se podvuče crta ti se ovde upinješ da objasniš kako Engleska propada, a prosečnom liku iz Engleske ti i tebi slični iz ostalih Turkmenistana, Obala Slonovače i Ekvatorijalnih Gvineja nećete pasti na pamet nikada. Ni ne zna da postojite, živi čovek svoj život lepo i ne brine ga mnogo da li će škotska teritorija formalno biti u sastavu Engleske države ili ne. Ja sam tako video suštinu rolandove poruke i ono što je rekao da ljudi nisu ni svesni svoje ograničenosti.

Moderatorima se izvinjavam za saučesništvo u off-topicu.

Какав дефетизам...

Ja stvarno ne znam sa koje planete su neki ljudi sišli na ovaj forum - verovatno sa one na kojoj je Beograd na vodi kvalitetan projekat... dok Kalifornija gladuje, a 'Engleska' je propala (neka uđe u zapisnik da ja mislim kako je, zapravo, uistinu propao Vels, a BnV je najveća sramota Beograda još otkako su ga srodnici današnjih Iraca osnovali).

Trola-Ventilatora i ovog veselog Ševčenka, Kijevljanina DraganaSt, koliko sutra ću da stavim na ignor listu. Sad me stvarno mrzi, treba potrošiti nekoliko klikova na to.

Daj Boze da propadnemo kao Engleska ili Spanija pa da nam svane.

astrodule":3lbmyty8 je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=676745#p676745 je napisao(la):
srecni_princ » Yesterday, 23:30[/url]":3lbmyty8]Verovatno je neko ozbiljan već pisao o tome šta su trajna rešenja za ovo ispumpavanje podzemnih voda. Voleo bih da pročitam nešto o tome, sta struka predlaze. Može li neko da kaže nešto o tome ili da me uputi na neki članak...ovo sada izgleda baš dramatično... Ta voda se neće tek tako ispumpati nakon čega će cevi, creva i pumpe biti razmešteni. Voda tu ima svoj ciklus kruženja...Hvala

Kada se naprave temelji, tj. betonski bazen, voda će ići oko temelja i neće biti potrebno da se više ispumpava. Zgrade imaju šipove do čvrstog sloja i u teoriji voda može da teče i da ne utiče na stabilnost zgrade i da otiče svojim nekim novim putevima u Savu.

U tom slučaju jedino može da nastrada loše odrađena obaloutvrda.

Eto, tako mali Perica (ja) zamišlja tu situaciju.
Ok. Znači to je rešeno. Super

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

добро људи вратите се на тему није ово Балкан инфо да проричемо пад Америке неко форум о београдској архитектури

Nastavljeni radovi na Vilsonovom bulevaru. Danas su nasipali jedan deo kod Gazele, a vise od pola jedne trake ka Gazeli je asfaltirano. Deluje mi da brzo ide i da ce stici da zavrse tu deonicu pre zime, sto bi nama bicklistima znatno olaksalo, da ne moramo da koristimo stazu koja je uska, prljava i nebezbedna. Ne znam da li ce sad spojiti asfaltom ovaj deo odakle sam slikao, posto bi time prekinuli put za gradjevinske masine.
Pogledajte prilog 1Pogledajte prilog 2

Obalu ojacavaju krupnim kamenjem

Video sam da raščišćavanju parcelu uz reku desno od Gazele (kad se ide ka gradu), odnosno sa strane gde je Sajam. Jel zna neko šta se tu dešava?

Palo mi je na pamet da ce tu da izmeste okretnicu sa Savskog trga.

Kolika je greota za Beograd na vodi to je strašno. Očekujem od sledeće vlasti da te kriminalce koji su kupili stanove u ove 4 krmače izbaci naglavačke, a poštenim ljudima koji su kupili stanove tu nadoknadi štetu i da sruši sve zgrade koje su napravljene i na tom mestu napravi Central Park sa Central Train stejšenom i galerijama, fakultetima i muzejuma razmeštenim po parku.

Central trejn stejsn :)
Vrla europska perjanica promovise skojevsku pravdu koju su joj djedovi naucili vezbajuci gadjanje u Lisicjem potoku u zimu 1944. Europske vrednosti na delu... Ne dao dragi Bog da im ikada dopadnemo saka...

Perkane, ti iz '44. su govorili Centraljni vakzal, a ne Central train station, bicikli ih nisu mnogo zanimali, a paralele sa 'Europom' ja, uprkos najboljoj volji, dosad nisam uspeo da shvatim. Mislim, Staljin i... Federika Mogerini?

Al mene zanima misliš li ti da ovakvo hajdučko, boljševički (vesićizam-lenjinizam) vođenje grada - ono, zamenimo železnicu u centru grada za red stambenih zgrada (a posle i ukinemo trolejbuse zbog prevrnutih kocaka) - ne može da rodi neku nesreću kao '44? Ja bih to nazvao bezrazložnim optimizmom.

Uzgred, Biciklistkinja je muško.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=678051#p678051:35ve0m3a je napisao(la):
Пантограф » Čet Nov 07, 2019 11:50 pm[/url]":35ve0m3a]Perkane, ti iz '44. su govorili Centraljni vakzal, a ne Central train station, bicikli ih nisu mnogo zanimali, a paralele sa 'Europom' ja, uprkos najboljoj volji, dosad nisam uspeo da shvatim. Mislim, Staljin i... Federika Mogerini?

Al mene zanima misliš li ti da ovakvo hajdučko, boljševički (vesićizam-lenjinizam) vođenje grada - ono, zamenimo železnicu u centru grada za red stambenih zgrada (a posle i ukinemo trolejbuse zbog prevrnutih kocaka) - ne može da rodi neku nesreću kao '44? Ja bih to nazvao bezrazložnim optimizmom.

Uzgred, Biciklistkinja je muško.

Pantografe,
Deca i unuci tih strelaca iz Jajinaca i Lisicjeg jarka su danas glasnogovirnici evropskih ideja i propale liberalne ideologije koja unistava populaciju u cilju bogacenja manjine... oni su korisni id*** jednog totalitarnog koncepta, mnogo goreg od nacizma... lepi, elokventni, na povrsini inteligentni, a u sustini isto tako netolerantni prema bilo kome i cemu sto se ne uklapa u njihovu viziju sveta. I iz njihovih nastupa jasno provejava taj miris revolucionarne pravde krattkog postupka sa mirisom baruta. Krv nije voda, ocigledno.

A kao.odgovoe na tvoje pitanje za nacin vodjenja grada, reci cu samo da to moze eventualno da izazove zatvor ali nikako ne sme da izazove nesrecu iz 44te. Osim ako revolucija ne pobedi pa Jajnici povo krenu da rade... ne dao Bog.

Ne znam za te istorijske zakonitosti, morali bismo ih dokazivati na velikom uzorku, na metodološki ispravan način, a ja ovako na početku tog procesa, u fazi konceptualizacije i preliminarnog određenja predmeta istraživanja, nisam siguran da su te hipoteze više od zgodne misaone konstrukcije.

Ali, da silovanje zdravog razuma i sopstvenog grada i naroda može da izrodi nesreću, u to sam prilično siguran. To je bar provereno. I baš me zanima, u kakvom ćemo političkom sistemu mi završiti. Hoće li to biti neki ekonomski liberalizam sa osloncem u Staljinističkoj državi sa elementima rijalitija? Na to bih se opkladio.

Imas brate sve u knjigama... samo treba malo uloziti vremena da se stvari povezu. Tad ces biti siguran da je sve to daleko ozbiljnije i krvavije od obicne misaone konstrukcije...

A to silovanje zdravog razuma... na koga konkretno mislis? Zute? Vesica? Da nije Bastac mozda?

@Perkan

Nije Bastać. Jeste Vesić. Jeste Beograd na vodi.

I, ne, to o čemu pišeš ne može biti u knjigama. To je big data. Treba ti baza aktera iz '44, i njihovih potomaka, pa istraživanje, bar na 1.000 ispitanika, o njihovim političkim stavovima. Pa da se uporedi sa kontrolnom grupom - ostalim građanima. A to je velik posao. Niti je ko to radio, niti ima potrebe.

Dočim, ovo njesra oko sebe lako možemo da primetimo, i ne treba nam tolika ekspertiza.

Vrh