ob.per.
Beginner
- Učlanjen(a)
- 25.08.2019.
- Pohvaljen
- 90
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=656902#p656902:1hn0nrpx je napisao(la):Пантограф » Sre Sep 04, 2019 10:42 am[/url]":1hn0nrpx]Марикс, годишњи буџет Београда је 1,15 милијарди евра (претходна власт је на располагању имала неколико стотина милиона мање), можемо све то да урадимо без задуживања и у кратком року.
Nedavno sam gledao raspodelu budzeta i ima stavki koje bi mogle da se raspodele bolje zarad revitalizacije same stanice. Ali sumnjam da bi to moglo da se uradi u kratkom roku i bez ikakvog zaduzenja. uzevsi u obzir situaciju zemljista takvo kakvo je kod amfiteatra trebali bi ozbiljni i temeljni radovi zarad prebacivanje zeleznicke stanice pod zemlju. po mom misljenju to bi bio projekat koji bi iznosio barem preko 300 miliona evra, ako ne i znatno vise.
mislim da je mnogo bolje resenje da se zavrsi prokop kako treba i da se lepo poveze sa gradom i centrom. realnije nego da se sile nerealni i preozbiljni projekti, kako za vlast tako i za budzet, da se zeleznicka stanica optimizuje po principu iznad/ispod zemlje i slicno.
Da se ponovim samo, NARAVNO da bi najradije da je zeleznica ostala, da se vratila stara posta i da se ceo amfiteatar uradio u stilu arhitekture koji kombinuje moderno i stil starog beograda (Zgrada zadruge, SANU, Smed. banka, Hotel Moskva, itd.). To bi bilo neko moje idealno resenje koje je nazalost nemoguce izvesti. Moje misjenje oko toga da je prokop najbolje je vezan za realnu i trenutnu situaciju. Ulaziti u mastanje sta bi bilo kad bi bilo je nazalost jako pogubno raditi kada je Beograd u pitanju..