Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Zašto nisu ostavili te piramide? U Normandiji imate cela mitraljeska gnezda sačuvana i veći deo utvrđenja koja su igrom slučaja preostala. Posle rata nikome nije palo na pamet da to ruši. Ovde se istorija ruši, samo da bi se "nova" istorija lakše falsifikovala, još od kada su drugovi partizani bez škole i samo sa ratničkim zanatom došli.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Šteta za bunker piramidu, jedna potencijalna turistička destinacija manje. A mogla se lepo uklopiti sa ostatkom.

Којешта, до бола...
Туристичка атракција су пирамиде, али углавном оне у Египту, зна се зашто :) . Није довољно само рећи пирамида и ето "атракције", довољно је за демагогију...
А ово чак и није била "пирамида" већ најприближније некаква "призма", ко није имао кеца из мате.
Дакле најобичнија истресена гомила неармиране бетончине, на брзину (између два бомбардовања) и самим тим офрље, зашалована под оштрим углом, како би неколицина швабова нашла мишију рупу кад загусти...
И онда новинарски **** крену да ложе о несаломивом германском бетонском чуду, кад дође пикамер и скрца га за једно поподне...
Живео багериста :kk: :gobb:

Mи просто не знамо да искористимо потенцијал било чега. Мађари направе у Будимпешти музеј флипера (еј флипера) а ми нисмо могли ту да осмислимо неку поставку везану за други светски рат. Објекат је сам по себи, својој намени и свом облику атрактиван, мало рекламирања и улазница типа 1.5 евро и ето користи.

Mi smo došli do toga da će sledeće generacije tvrditi da nismo bili okupirani za vreme Drugog svetskog rata ali smo se hrabro oslobodili.

па ми имамо на свакој планини хиљаде гребница старих по пар хиљада година, данас познатих као стећци о којима нико не брине, па ето сад покушавају други новокомпоновани народи да их присвоје као део своје културне баштине и идентитета кад ето ми нећемо.. какав немачки бункер има да га нема. Ми смо оперисани и од културе и бизниса и много чега.

Момци како вам није више досадно... ово је баш за јачи бљуц...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=653367#p653367:1xsst9h4 je napisao(la):
Veliki Vracar » 26 Aug 2019 07:39 pm[/url]":1xsst9h4]Којешта, до бола...
Туристичка атракција су пирамиде, али углавном оне у Египту, зна се зашто :) . Није довољно само рећи пирамида и ето "атракције", довољно је за демагогију...
А ово чак и није била "пирамида" већ најприближније некаква "призма", ко није имао кеца из мате.
Дакле најобичнија истресена гомила неармиране бетончине, на брзину (између два бомбардовања) и самим тим офрље, зашалована под оштрим углом, како би неколицина швабова нашла мишију рупу кад загусти...
И онда новинарски **** крену да ложе о несаломивом германском бетонском чуду, кад дође пикамер и скрца га за једно поподне...
Pogledaj recimo Hamburg, Berlin ili Beč, šta su uradili od nacističkih flak towers (PVO kula). I da, ljudi dolaze da ih obilaze iako su vizuelno diskutabilni ali su deo istorije grada. Vrlo lako su mogli da ih poruše. U gradu poput BG gde ne postoji ni kvalitetan ni dovoljan turistički/kulturni sadržaj i gde se sve svodi na jeftine kafane i žene, ove stvari bi trebale da se čuvaju i monetizuju. Ako ništa drugo onda kao simbol da smo iste te nemce pobedili. Al neka ti poživi taj bager...

Mada kad razmisli čovek malo, ceo taj BGH20 je živi muzej arhitektonske okupacije, pa nema mesta za tragove dva okupatora...

U Berlinu se sve nacističke zgrade i dalje koriste za ministarstva Bundes republike...

Ode i drugi. Ovakvi neobični spomenici prošlosti se ne ruše. To je budućim generacijama često jedini preostli, opipljivi dokaz prethodnih života njihovog grada. Sve ostalo im bude samo suva apstrakcija koji zaborave posle pet minuta. Beznačajno i nepostojeće.

1.%20novosti%201.%203._zpsudmyyii0.png

Али без бриге, наше атракције ће бити стамбене зграде, цео свет ће доћи да их види ;)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=653367#p653367:15867d0d je napisao(la):
Veliki Vracar » Pon Avg 26, 2019 9:39 pm[/url]":15867d0d]Којешта, до бола...

Duhovno siromastvo je strasna stvar.

Mogla je jedna piramida da se ostavi, očisti i sredi i možda pretvori u muzej o okupaciji 41-45... na primer.

Slažem se da je "piramida" mogla da se pretvori u neki muzej, ali nije sad ni neka katastrofa što su je srušili. Činjenicu da neki porede običan mali bunker u obliku prizme kojih je najverovatnije bilo na stotine širom Evrope, i Flak Towers u Berlinu i Beču (koje su ogromne građevine koje su mogle da prežive direktan udarac projektila i koje su služile kao skloništa za stotine pa i hiljade ljudi) neću ni da komentarišem.

@SM44, kad upućuješ odgovor, slobodno preciziraj na koga se odnosi ;)

Ja sam pomenuo flakturme, ne po vojnom značaju već po činjenici da su zaostavštine iz jedne istorijski bitne epohe i izrekao mišljenje da se i takve stvari mogu pretvoriti u atrakciju (za naše pojmove ne baš zanemarljivu). Beograd nema flakturme, ali je imao ove bunkere.

Још нам само фали да му падне на памет да изгради пирамиду, па да онда буде: ето, жалили сте се, тражили сте. Срушили смо ону малецку, а изградили ову момачку! Види како се цакли! Шта, опет вам није по вољи? Пи! Какве сте ви негативчине! Немато нимало протестантског духа!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=653766#p653766:2mv0ouds je napisao(la):
DraganSt » 27 Aug 2019 02:43 pm[/url]":2mv0ouds]

Duhovno siromastvo je strasna stvar.

Поради мало на томе, крени од елементарног васпитања, али води рачуна, ни агресивни безобразлук није ништа мање зло... :kafa:

Ako se imaju na lageru piramide, ko što imaju granitnih ploča, gondola i novodišnjih ukrasa, brzo će Vesić da nas ubedi da jedino što nam fali da Beograd postane turistička meka, jesu piramide, i to u svakoj gradskoj opštini po jedna.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

Realno gledano dok nisu krenuli da ih ruse niko nije ni znao sta je to. E to je tuga naseg drustva sto smo svi prolazili tuda a niko nije znao. A sada smo svi puni predloga. I treba da ih sruse, nismo mi to zasluzili da imamo. Imali smo ih vise od 60 godina i nismo znali da iskoristimo - rusi.

Имале су намену, мада мало неадекватну, били су магацини, после је једна постала и кафана или клуб чини ми се. Много што шта старог је могло бити искоришћено у Савском амфитеатру, али стигла наредба - чисти све што можеш.

Vrh