Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Zbog cega i dalje ima ljudi koji ulaze u zeleznicku stanicu, zar ona nije potpuno premestena?

Inace, mislim da je ok da ostane zabelezen I snimak napretka radova u avgustu, I ljudi koji su tu tad ziveli, I kako su se oblacili, pa I ove devijke 20ih godina sa ovim prekratkim sorcevima, koji su licno meni malo sramotni, ali ako one to zele nose ja cu kroz salu prihvatim njihovu igru, I zabavim se na taj racun :)

Otvorio sam temu za blok 12 gde se gradi stambeni objekat Metropolitan viewtopic.php?f=20&t=4392

Iskoristio sam mapu sa sajta bnv-a kako bi prikazao oznaku blokova i bojom označio one koji su u izgradnji. Plavom bojom su označeni blokovi koji su u izgradnji, naranđžastom bojom blokovi u pripremi tj objekti koji su najavljeni a zelenom oni koji su završeni.

Klik za veći prikaz

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=651254#p651254:79cau5uo je napisao(la):
Igor » Yesterday, 21:26[/url]":79cau5uo]Otvorio sam temu za blok 12 gde se gradi stambeni objekat Metropolitan viewtopic.php?f=20&t=4392

Iskoristio sam mapu sa sajta bnv-a kako bi prikazao oznaku blokova i bojom označio one koji su u izgradnji. Plavom bojom su označeni blokovi koji su u izgradnji, naranđžastom bojom blokovi u pripremi tj objekti koji su najavljeni a zelenom oni koji su završeni.

Klik za veći prikaz

file.php

Od početka me nerviraju sa označavanjem blokova. Zar je bio problem da se označavaju od 100 ili bilo kako samo da ne dođe do preklapanja sa postojećim brojevima blokova na NBG?

Па промениће бројеве блокова на НБГ, зна се ко има приоритет :bash:

Ovako nesto moze da se gradi u delu iza trznog centra prema Savskoj i sa obe strane Gazele

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=651477#p651477:1pm92kn7 je napisao(la):
astrodule » 22 Aug 2019 11:00 am[/url]":1pm92kn7]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=651254#p651254:1pm92kn7 je napisao(la):
Igor » Yesterday, 21:26[/url]":1pm92kn7]Otvorio sam temu za blok 12 gde se gradi stambeni objekat Metropolitan viewtopic.php?f=20&t=4392

Klik za veći prikaz

file.php

Od početka me nerviraju sa označavanjem blokova. Zar je bio problem da se označavaju od 100 ili bilo kako samo da ne dođe do preklapanja sa postojećim brojevima blokova na NBG?

To je interna numeracija, pamticemo mi te zgrade po Vistama Arkadijama a ne po brojevima.

Kakve veze ima numeracija sa okruzenjem. To je interna numeracija, mogu zone da oznace i kineskim slovima ako hoce. Nema to nikakve veze sa nbg.

Svaki urbanistički projekat koristi internu numeraciju za pod-celine. To što ljude na forumu zanima pa prate gradnju je druga stvar - ali to numerisanje se tiče samo projektanata i ljudi uključenih u izradu projekta. Primera radi, K-Distrikt ima zone A1, A2, A3, B1. Mogli su da ih zovu i po grčkim slovima i po horoskopu da su hteli, al najlogičniji su brojevi. Razumem kritikovati nešto vredno kritike, al ovo je baš preterivanje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=651655#p651655:2sio119k je napisao(la):
shadestudio » 22 Aug 2019 04:36 pm[/url]":2sio119k]Kakve veze ima numeracija sa okruzenjem. To je interna numeracija, mogu zone da oznace i kineskim slovima ako hoce. Nema to nikakve veze sa nbg.
Naravno da ima veze sa okruženjem pošto se u njemu nalazi. Deo je Beograda, a imena i oznake služe da bi se ljudi snalazili u njemu, pri čemu im je čitava poenta da budu jedinstveni i neponovljivi. To im je razlog postojanja. Inače bi ljude i objekte pokazvali prstom ili opisivali. Kako bi ti nekome u razgovoru saopštio na koji blok u BNV-u misliš? Koje to drugo ime za blok postoji ako ne ovo? I na Novom Beogradu su blokovi bili samo interne oznake segmenata za nasipanje peskom, pa ostadoše zauvek.

Kasete za nasipanje peskom 1975. Novi Beograd.

Brodari „krstili“ novobeogradske blokove
http://www.polovnaplovila.rs/vesti/163/ ... okove.html

Myah":jaabq6dr je napisao(la):
Svaki urbanistički projekat koristi internu numeraciju za pod-celine. To što ljude na forumu zanima pa prate gradnju je druga stvar - ali to numerisanje se tiče samo projektanata i ljudi uključenih u izradu projekta. Primera radi, K-Distrikt ima zone A1, A2, A3, B1. Mogli su da ih zovu i po grčkim slovima i po horoskopu da su hteli, al najlogičniji su brojevi. Razumem kritikovati nešto vredno kritike, al ovo je baš preterivanje.
shadestudio":jaabq6dr je napisao(la):
Kakve veze ima numeracija sa okruzenjem. To je interna numeracija, mogu zone da oznace i kineskim slovima ako hoce. Nema to nikakve veze sa nbg.
Naravno, ali onda neka Vesić i kompanija ne koriste tu numeraciju kada daju izjave.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=650731#p650731:16mgxuw7 je napisao(la):
dejjan » Uto Avg 20, 2019 3:58 pm[/url]":16mgxuw7]
Саша":16mgxuw7 je napisao(la):
Још није завршена поправка обрушеног дела обалоутврде:

С ове стране се спушта стаза до испод терасе, али, с друге стране изгледа као да је неће бити (в. слике горе):

Ovako kada se kaže izgleda kao da se obaloutvrda sama srušila posle nekoliko decenija postojanja. Srušile su je neznalice.

Ovde je obaloutvrda bila najsličnija delu na 25. maju sa kojim čini prirodnu celinu. Postojali su delovi koji su se spuštali do nižih delova ukoso, a onda je na više nivoa bilo ravnih delova za šetnju kada je vodostaj niži.
Tu nikada nije postojala oboloutvrda!
Mora da si sanjao nesto :lol:

Nego šta je bilo? Sava ulazila u Karađorđevu? Postavljen je ovde odavno yt snimak biciklistička vožnje po biciklističkoj stazi koja je takođe postojala na toj obaloutvrdi. Čisto da se sanjari osvete...

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

U jednom delu nije bilo obaloutvrde i to na mestu gde sada imamo rupu bez dna. Tu je bilo drveće i oni metalni mostići.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Terase su dobile lokacijske uslove. Interesantan je proračun rastojanja od susednih objekata, “skratili” su BWR sa 72 na 60m a Vistu sa 82 na 72m. Iz lokacijskih uslova:

Cenim da će u proračunu za Teru BWR i Vista još biti “skraćeni” pa će se time dobiti mogućnost za još gušće pakovanje zgrada.

astrodule":7kvf63bq je napisao(la):
U jednom delu nije bilo obaloutvrde i to na mestu gde sada imamo rupu bez dna. Tu je bilo drveće i oni metalni mostići.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Konkretno, koje je to mesto?
Lepo kažeš, nije bila rupa bez dna, nego su je nestručnošću napravili sada.

Konačno ni sada nemamo rupu bez dna nego neznalice na rukovodećim mestima. Ako je moglo pre 100 godina da se nasipa peskom, može i sada.

Nisam sad pri kompu, ali to je bio jedini deo gde je bilo drveće uz samu reku. Na Bingu se vidi jer su tamo stari snimci, a ima i na Gugl Earthu (history timeline opcija)

Vrh