vradovic
Expert
- Učlanjen(a)
- 31.10.2007.
- Pohvaljen
- 7.190
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=584812#p584812:3qk6v0s6 je napisao(la):Rookie23 » 29 Nov 2018 02:46 pm[/url]":3qk6v0s6]Kao neko ko je duže vreme na forumu, jel možeš nama sa jeftinijim ulaznicama koji uskoro planiraju kupovinu stana (i planiraju da delom ogroman deo životne ušteđevine daju na stan) malo podrobnije objasniš zašto odustaješ do daljeg od kupovine nekretnina? Ako ne želiš direktno ovde, može i na PM.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=584809#p584809:3qk6v0s6 je napisao(la):nikolas27 » Čet Nov 29, 2018 2:37 pm[/url]":3qk6v0s6]
Zavrnuli nam slavinu, nema od jula uopšte podataka za ceo Savski venac. Da ne budem i ja preterano tendenciozan, da upravo sad investiram u nekretninu u Beogradu zapitao bih se zašto je to tako (a zapravo jesam hteo pa odustao do daljeg, ne u BnV).
Za par drugih opština za koje se interesujem, vidim da je količina podataka značajno opala. Ako su za te opštine podaci tačni, biće da je nova regulativa o zabrani kupoprodaje neuknjiženih nekretnina baš ubila promet tamo. Znam i za par FT1P slučajeva kupoprodaje stanova koji su u procesu legalizacije (a gde Sekretarijat za legalizaciju blokira kupoprodaju iako ne bi smeo). Ovo pominjem zato što postoji velika korelacija u datumima "zavrtanja slavine" sa Savskog venca i novih pravila o nemogućnosti kupoprodaje neuknjiženih nekretnina.
Da ne bude da nešto krijem, živeo sam u inostranstvu proteklih par godina, vratio se ovde zbog startovanja posla, i vreme je da kupim stan. Finansije nisu toliki problem, već više gde / šta / kako / zašto kupiti
Iskreno ja sam u slicnoj situaciji kao ti. Ako budes trazio pomoc na forumu znaj da su 99% clanova foruma su "hejteri". Ja sam bio i banovan jednom jer sam imao po administratoru "visoko misljenje" o projektu Beograd na vodi. Cak su me nazivali i nekakvim (valjda za njih) pogrdnim imenima tipa "bot" i "sendvicar" a to rade i dan danas povremeno. Srecom za mene admin se smilovao i odbanovao me je nakon ubedjivanja da nisam "sendvicar". Kako nisam dugo bio u zemlji trebalo mi je malo da istrazim na sta se to odnosi. Takodje obrati paznju da imas i placene forumase koji su tu da pisu sto losije o projektu Beograd na vodi. U prevodu valjda jedna stranka hejtuje drugu stranku i obrnuto.
Moj ti je savet nemoj formirati misljenje na osnovu ovog foruma vec obidji projekat. Pogledaj lokaciju. Obidji postojecu zgradu. Porazgovaraj sa strucnim ljudima i donesi odluku. Jos jedan razlog zasto ne bi trebalo da slusas savete sa ovog foruma je sto kada krenes temu od pocetka videces da je misljenje vecine na pocetku bilo da se nista tu nece izgraditi. Danas se pokazuje da nisu bili u pravu. Da ne gresim dusu ima strucnih ljudi na forumu svakako ali znaj da kupovina stana je vise 'vizionarska/biznis/investiciona' odluka nego strucnost.
Beograd na vodi je odlican projekat. Licno sam uzeo jedan stan u BW Residence i mogu ti reci konacno da neko zna sta radi u Srbiji. Imao sam vise nekretnina na Vracaru i drugim delovima Bg i veruj mi ni jedna novogradnja nije uradjena po ovom principu. Sve ostale zgrade su po principu igrao se mali Perica. Podseca me dosta na USA po stilu gradnje. Licno stvarno dajem svaku preporuku za ovaj projekat. Ne znam kako ce Kula Beograd ispasti ali iskreno mislim da su vrlo temeljni po pitanju gradnje i imaju moju preporuku.