Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=523035#p523035:1xrol1ud je napisao(la):
Bukira » 08 Mar 2018 11:19 am[/url]":1xrol1ud]Juče sam video geometre kako mere obaloutvrdu . .
Verovatno snimaju da li se ili koliko se slegla cela obaloutvrda.

Na ovom setalistu duz Save je konstantno gradilisti od 2015. Pa zar ni nakon 3 godine ne mogu da naprave par stotina metara setalista.

Bogami ce Hercegovacka lepo da izgleda vidi se vec sad al se zaglavise kod onog odrona na promenadi pa nemogu da mrdnu ni ovamo ni onamo ni milimetar a evo koliko je vremena proslo. Ono ogradjeno parce prema Brankovom mostu vec postaje epsko.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=523035#p523035:2j4aepq5 je napisao(la):
Bukira » 08 Mar 2018 11:19 am[/url]":2j4aepq5]Juče sam video geometre kako mere obaloutvrdu:

file.php
Interesantna pozicija laserskih reflektora. Potsetnik da nije samo rupa problem. Ne treba zaboraviti ni ovaj prvi istureni plato koji se sudeći po ovom dekingu pomera po sve tri ose. Uskoro će se ovde igrati dečica koja su mlađa od ove "privremene" ograde i podignutog dekinga oko njihovog igrališta. On je interesantan zato što se jedino ovde (zbog dva reda talpi, unutrašnjeg i spoljašnjeg) jasno vidi nivo tonjenja Promenade, budući da imamo referencu koja ne tone, ili bar to radi bitno manje. Zbog toga sam ovaj ćošak kod unutrašnjeg reda talpi snimao od početka. Evo kako sad izgleda. Nekada su ploče Promenade i nivo dekinga bili savršeno poravnati. Onda je "provirio" gornji deo dekinga (ustvari je potonula promenada a deking je ostao na mestu). Zatim se videla cela debljina dekinga. A sada se već vidi cela debljina dekinga i cela debljina noseće alu konstrukcije. Ovde morate dobro paziti kako hodate.

Pogledajte prilog 1

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522953#p522953:1l3kwlll je napisao(la):
Bukira » Sre Mar 07, 2018 11:38 pm[/url]":1l3kwlll]Prošetao sam danas ovuda i napravio puno slika. Za početak, evo kako su izgledali radovi u Hercegovačkoj ulici:

file.php

Neko rece da su oivicene povrsine buduca parking mesta. Ipak su zelene povrsine.

Trotoar jeste neobicno sirok. Mozda ce da ucrtaju duplu bike stazu, onda bi bio taman. Ako je uopste predvidjena...

Konacno da malo i BNV dobije preovladjujuce pozitivne kritike na ovom forumu.

Mislim da bi biciklisticka staza kvarila ovaj siroki trotoar.

Nadam se da nece da poredjaju one ruzne i dosadne jarbole duz novog sirokog trotoara. Ili da otvore par "informativnih standova".

Nema potrebe za bici stazom kroz Hercegovačku.

Ne treba bici staza da se gura svuda, naročito u centru grada.

Doduše, ne bi bilo loše napraviti vezu Brankov most - kej jer ne koriste svi lift, mada i nije neophodno jer onaj ko zna da vozi dobro, nije mu problem da vozi kolovozom do keja (nekom od mogućih putanja).

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=523315#p523315:3drekrrr je napisao(la):
Aleksandar1 » Fri Mar 09, 2018 10:11 am[/url]":3drekrrr]Konacno da malo i BNV dobije preovladjujuce pozitivne kritike na ovom forumu.

Evo i ja da dam pozitivnu kritiku - svidela i se ona nagorela verzija. Ako bi moglo pre useljenja to jos malo da zagori, bilo bi extra.

Ne znam kako mozete da diskutujete o arhitektonskim resenjima Hercegovacke nakon zlocina koji se tamo desio.

Nisam često na forumu,ali vidim da je prilično politizovan.Ako sam za vlast, sve mi je dobro, ako sam za opoziciju ništa mi ne valja.Nažalost, u Srbiji protivnici vlasti i opozicija funkcioniše na principu negiranja svega onoga što radi vlast.Ipak bi država trebalo da ima neki kontinuitet bez obzira na stranke.Banalno je osporavati Beograd na vodi, na način na koji se to radi (rušenje.. itd).Sve ono što je dogovorila prethodna vlast, mora da nastavi i sledeća.Naravno, da svako ko je radio protivzakonito treba da odgovara u svakom slučaju.Ali ono što je zakonite trebalo bi da je za sve vlasti sveto.Jedino tako može od ove države da bude nešto i da je neko ozbiljno shvati sa strane.Sa ovakvim pristupom, opozicija pretenduje da ne želi vlast i da će veći deo još dugo biti na nivuo statističke greške (2,3 posto), a vlast će biti još gora.
Izneo sam svoj stav, ne želim polemiku ni sa kim.

Tačno, samo treba neko da odredi šta je zakonito, a pošto je zakon iznad vlasti, onda treba kazniti odgovorne dok su još uvek na vlasti.

I tako se vrtimo u krug zbog nezavisnog sudstva, policije i ostalih institucija koje treba da rade svoj posao, a ne rade ga...

@Volf. Tesko nama i sa ovakvom vlascu i sa ovakvom opozicijom ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=523389#p523389:10fk627u je napisao(la):
AlNik » 09 Mar 2018 01:41 pm[/url]":10fk627u]

Evo i ja da dam pozitivnu kritiku - svidela i se ona nagorela verzija. Ako bi moglo pre useljenja to jos malo da zagori, bilo bi extra.

Ne znam kako mozete da diskutujete o arhitektonskim resenjima Hercegovacke nakon zlocina koji se tamo desio.
OK, pa da kukamo narednih 50 god. i neprimecujemo taj deo grada uopste moze glasanje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=523420#p523420:1zpplhos je napisao(la):
Volf » Fri Mar 09, 2018 3:45 pm[/url]":1zpplhos]Nisam često na forumu,ali vidim da je prilično politizovan.Ako sam za vlast, sve mi je dobro, ako sam za opoziciju ništa mi ne valja.

Ne delim tvoje misljenje. Cini mi se da upravo ti posmatras komentare kroz prizmu politike. Ucesnici ovog foruma su vecinom misleci gradjani na prvom mestu, a tek mnogo nize na listi prioriteta su politucari, simpatizeri stranaka i slicno.

Izvinjavam se ako je bilo reči o tome, ali koja je sada alternativna trasa za bajs od Brankovog mosta do Ade? Ide lepo vreme, a po svim ovim slikama ne vidim da više postoji ona trasa koja je bila prošlog leta. Hvala unapred na odgovoru :)

Postoji trasa.

Samo idi uz reku i nećeš promašiti. Na kraju šetališta posle 2 stepenaste zgrade staza skreće od reke, ali je asfalt odličan. Kod Gazele se vraća na reku.

Da bi izašao na stazu ne možeš kroz Hercegovačku, ali možeš kroz Branka Krsmanovića, produžiš pravo posle Berlinera i kada izađeš na novi, prazan, veliki plato, skreni desno ka pruzi i videćeš prelaz sa lavirintom od ograda.

Aha, znači ipak je ostalo isto kao prošle godine što je bilo. Hvala :)

Саша Бг;146135215 je napisao(la):
Овде су настављени радови, али се радници највише баве уградњом рефлектора - усмерених према реци - у ивицу шеталишта:
20180309_163301.jpg

20180309_163328.jpg

20180309_163333.jpg

Ново уређење изложбеног простора за макете у сали Задруге; кажу да хоће да назначе атмосферу као у будућем хотелу "Сент Риџис":
20180309_155530.jpg

Макету БнВ су усправили уза зид:
20180309_155535.jpg

У сали је сада само макета Куле са Тржним центром:
20180309_155649.jpg

Кров на макети ТЦ се диже притиском на дугме:
20180309_155855.jpg

Има потенцијалних купаца станова; док сам ја био у сали било их је два, седели су и разговарали с домаћицама изложбено-продајног простора. Један разговор се одвијао на енглеском, а домаћица га није знала баш добро - на пример, ниједном није употребила енглеску реч за "кулу", већ је све време употребљавала баш ту, српску, што није звучало добро.
20180309_155520.jpg

Леви, сиви део до аутопута и Газеле је јавна гаража; чини ми се да су рекли да ће бити 2.700 паркинг места у њој:
20180309_155429.jpg

Булевар поред ТЦ у смеру ка аутопуту (пролази испод њега) и Београдском сајму; да сам као мали за играње имао бар делић ове чаролије - сви аутомобили имају упаљене и фарове и задња светла, поред сваког дрвета је упаљен рефлектор, прозори су изнутра осветљени, горе уличне светиљке, ту су таксисти, пешаци, купци, сунцобрани, клупе, ограде, зеленило ...:
20180309_155446.jpg

20180309_155343.jpg
SašaBg sa SSC

Ispašće na kraju, tržni centar, jedini objekat u BnV-u od kakvog, takvog javnog značaja ( minornog, naravno ), najmanje neprikladan za samu obalu reke u poređenju sa drugim objektima i najbolje uklopljen u Savski amfiteatar, po visini i po udaljenosti od same reke ( nešto je uvučeniji u odnosu na druge objekte, pa je tu i šetalište nešto šire ). Bog te mazo, koja ludnica...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=523389#p523389:3dmlzi1b je napisao(la):
AlNik » 09 Mar 2018, 13:41[/url]":3dmlzi1b]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=523315#p523315:3dmlzi1b je napisao(la):
Aleksandar1 » Fri Mar 09, 2018 10:11 am[/url]":3dmlzi1b]Konacno da malo i BNV dobije preovladjujuce pozitivne kritike na ovom forumu.

Tužno ili ne: opcija koja se jedina otvoreno zalagala protiv BnV je ostala ispod cenzusa, a ona koja ga forsira je samostalno osvojila apsolutnu većinu.
Samim tim, projekat ima legitimitet.

Vrh