Poruka za gospodu iz BW i ostalih preduzeća angažovanih na ovom projektu:
Pogledajte prilog 1
Četiri ovakve imbecilne kocke stoje nasred ionako tesne pešačko-biciklističke staze na potezu od Dve kule do Gazele.
Prvo, kad postavljate ovakva genijalna rešenja, jel razmišljate o bezbednosti i praktičnosti ili samo posadite barijere kako vam se digne u tom momentu? Jel vi u 2017. godini stvarno nemate manje a praktičnije barijere pa da morate da sadite oštre i niske betonske kocketine za zaustavljanje Abrams tenkova koje samo čekaju da osakate nekog?
Drugo, za koj andrak vam trebaju čak
četiri takve kocketine, na deonici od svega 800 metara, sa svega dva ulaza? Ogradili ste sve na tom delu a prostor između staze i Savske liči na mesečevu površinu, tako da ni tenk više ne bi mogao da vam uđe na prilaz. I opet onda čemu kocketine, i to čak četiri komada?
Treće, za koj andrak na ulazu ispod Gazele imate 1) i rampu 2) i čuvara 3) i kocketinu, dok vam je ulaz iz pravca SSM potpuno otvoren i neobezbeđen? Ako imate čuvara ispod Gazele, koji će vam onda i kocketine i rampa koja ne da biciklistima da prođu?
Četvrto, pohvalno je što ste se nakon više godina rovarenja i gušenja u prašini setili da asfaltirate taj prilaz od Dve kule do Gazele, kojim inače prolaze teški građevinski kamioni s heavy-duty gumama... Jako lepo. Siguran sam da vozačima u tim MANovima i Scanijama to puno znači. Al jel ste razmišljali možda da nabacite jedan kršteni sloj asfalta i na tu nesrećnu biciklističko-pešačku stazu, koja sve više podseća na Mesečevu površinu?
A ako nemate u planu da je asfaltirate, jel možete nekad da je bar operete? Pošto vidim da redovno perete taj prilaz po kome tutnje teški kamioni, ali kad se radi o stazi po kojoj se kotrljaju osetljivi menjači i mehanika, i pešaci u papučama, nekako kao da vas zabole. Još vam taman dobro dođe da na nju izgurate svu prljavštinu i otpad kad perete prilaz. Pa vas pitam, ako ne možete da uradite 800 metara asfalta, jel možete bar da udarite malo više po tom šmrku, tako da prljavština, prašinčina i otpad ne ostanu baš na stazi, nego da odu malo dalje, van nje? Ako su vam problem pare, recite pa da organizujemo akciju prikupljanja sredstava, da vam kupimo jednu dodatnu cisternu da operete još ta dodatna dva metra asfalta.
I za kraj, hvala vam što ste odvojili dragoceno vreme da pročitate ovu moju poruku. Znam koliko ste svi tamo vredni i predani poslu tako da izuzetno cenim vašu dobru volju. Štaviše, nisam ni hteo da vas uznemiravam. Nego pošto gledam ovaj pičvajz dobrih godinu dana, prosto sam morao da podelim sa vama svoje misli i utiske. Elem, što se mene tiče, radite šta god oćete s tim nesrećnim zemljištem. Samo molim vas, lepo vas molim...
sjašite više sa biciklističke staze. Hvala.