Šta je novo?

Saveti za uzgajanje biljaka (terasa i bašta / dvorište) i uređenje bašte i dvorišta

Super tema! Zna li neko kako da oporavim Pinusa kojem su se sve iglice osušile? I kako barem da znam da li ima nade još:)

Zagrebi nožićem koru. Ako je zeleno ispod kore, znači da je živ. Nakon toga možemo da razgovaramo na temu šta dalje.​

Ova muškatla u roze saksiji je pregurala nekoliko zima napolju, i čak i -10°C. Prve zime je odbacila deo biljke. Nažalost nisam je fotografisao pre neki dan kada je imala cvetove. Planiram da sa nje sada uzmem pelcer, jer smatram da je jača biljka u pitanju. Čitao sam malo na tu temu i odlučio se da probam, do sada nisam to radio. Verovatno ću i sa ove što je u cvetanju.​

1000002262.jpg

1000002261.jpg

1000002260.jpg

Super tema! Zna li neko kako da oporavim Pinusa kojem su se sve iglice osušile? I kako barem da znam da li ima nade još:)
Kako Solecar jednom reče, ti borovi su teški za održati da se prime. Problem je što se osuše dok još deluju zeleno iglice i onda kada otpadnu, on je već uveliko suv

Današnja fotografija muškatle. Ima jedno desetak dana kako drži cvet, uprkos minusima. A tu su i druge.

Za to vreme reznice u stanu već uveliko pustile korenčiće.

1000003607.jpg

1000003608.jpg

1000003609.jpg

1000003611.jpg

1000003612.jpg

Bravo! Pokušaću i ja sledeće godine da ih prezimim napolju, ovo je baš inspirativno.

Generalno muškatle lagano napolju (pogotovo na južnoj terasi, a sverna im svakako ne odgovara) mogu celu zimu osim dana sa jakim jutarnjim mrazem ili debelim minusom. Tako da ako su u saksijama, samo ih unesete tih dana unutra i to je dovoljno.
Kakve su zime postale to bukvalno znači nekoliko dana do par nedelja...

Terasa mi je na južnoj strani, a muškatle su uz prozor. Ne unosim uopšte muškatle, jer ih čak i sa unošenjem na par dana poremerim i ne prežive mi. A napolju i po minusima, čak iako odbaci deo biljke, pregura zimu.

Takoðe sam video i da pojedine komšije drže na terasama na severnoj strani. Ali sam isto tako viðao i da unose muškatle sa južnih terasa.​

Vrh