Šta je novo?

Sava centar

Rekonstrukcija Sava centra počinje u oktobru - Ulaganje od 80 mil EUR, radovi do kraja 2023.
https://www.ekapija.com/news/3156395/re ... eur-radovi

Početak renoviranja Sava centra biće u oktobru 2021. godine, a najpre će biti obnovljena fasada, najavio je Živorad Vasić, viši potpredsednik Delta Holdinga, na godišnjoj konferenciji ove kompanije.

Sava centar će biti zatvoren tokom renovinranja, a kraj radova se očekuje krajem 2023. godine.

- U rekonstrukciju koja će trajati dve godine biće uloženo 80 mil EUR. Mnoge srpske građevisnke firme dobiće priliku da učestvuju u ovom projektu - rekao je Vasić i istakao da će Sava centar posle renoviranja biti "grad za sebe".

Kako je ranije pisala eKapija, plan je da u Sava centru ostane sadašnjih 16.000 m2 komercijalnog prostora, a sve sale biće obnovljene i prilagođene modernom kongresnom turizmu. Po završetku radova, ova zgrada biće energetski efikasna, sa potpuno novom fasadom, kako bi u zgradi bilo više prirodnog svetla, ali i novim instalacijama, sistemom za grejanje i hlađenje. U planu je da kongresni centar bude opremljen najsavremenijim tehnologijama.

Delta Holding kupio je Sava centar od Grada Beograda po početnoj ceni od 17,5 mil EUR. Prodaja najvećeg kongresnog centra u Srbiji obavljena je 9. novembra javnim nadmetanjem.

Konkursni uslov je bio da prihvate ulaganje u Sava centar od najmanje 50 mil EUR za pet godina, i da objekat ne menja namenu.
 
Jel Delta ovo menja ime SC u Delta Kongresni centar?

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 29. april, u 10 časova 29. sednicu Skupštine grada Beograda. Sednica će se održati u „Delta kongresnom centru” odnosno nekadašnjem "Sava centru".

Iz vesti na Blicu je odlomak.
 
Pa ne bi me čudilo. To je sad u modi. Kapital i pare diktiraju sve.

Beogradska Arena je postala Kombank arena. Dom sindikata je postao Kombank dvorana...
Jbg, mora da se označi teritorija.
 
Ако ће да га среде да ради како треба и изгледа лепо, нек мењају име. Као да и многе друге зграде и установе нису мењале имена по два три пута.
 
Таман да лектори РТС-а више не малтретирају народ са "Центар Сава"...
 
Sad će da maltretiraju narod sa Kongresni centar Delta. :wink:
 
Naaah, to kongresni centar ne zvuci dovoljno fensi i kul.
Mora da bude: 1) nesto strano ili pomesano sa stranim i 2) nesto sto ce oznacavati velicinu. Planet, Galaxy, Cluster... Nesto tako s velicinom.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=845069#p845069:1czxsuh1 je napisao(la):
solecar » 26 Apr 2021 03:23 pm[/url]":1czxsuh1]Sad će da maltretiraju narod sa Kongresni centar Delta. :wink:
Skraćeno: Centar Delta.
 
Ime je najmanji problem. Važno je da započnu sa rekonstrukcijom.
 
Slazem se da ime nije najveci problem. Slazem se i da onaj ko ulozi pare i trud da nesto sredi, treba da ima pravo da to ovekoveci putem imena.

Ali ja sam od onih kojima je stvarno muka da u proseku svake godine usvajam i pamtim neko novo ime. Da, svakr godine. Da Narodnog fronta preimenujem u Kraljice Natalije, da 29. novmbar preinacim u Despota Stefana, da se prisecam jel sad Goce Delceva ovde ili je General Zdanova onde...

Mnogo se neki ovde igraju sa stvarima, pojmovima, istorijom i nasledjem koji nisu njihovi. Ne pricamo mi ovde o Igumanovoj palati ili o restituciji Miticeve rupe. Pricam o Sava centru, Domu sindikata, Areni, ulicama... sve to se gradilo i odrzava se narodnim parama. A pojedinci se ponasaju kao da im je to dedovina.

Ja i dan danas namerno i po inerciji kazem Beogradska arena i Dom sindikata. Na pamet mi ne pada da se saltam na nove termine. Bar ne namerno i ciljano.
 
Slažem se sa Benderom, ne treba prodavati i istoriju u celom ovom ludilu. Ovo sa Arenom je tek ludilo, promena imena na svakih par godina u skladu sa "svetskim tredom" da se preko imena reklamira firma. Apsolutna budalaština i to ona najprimitivnija. Da ne pričamo kada sportksim klubovima dodaju ime sponzora...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=839944#p839944:1bga9l9w je napisao(la):
Dzigi Bau » Čet Apr 08, 2021 10:23 pm[/url]":1bga9l9w]Сава Центар проглашен за споменик културе
https://www.novosti.rs/c/beograd/vesti/ ... ik-kulture

A kako će neko spomeniku kulture da menja ime?
Zar je to dozvoljeno?

Pa taj Mišković bi bio najveći kr**** nad kretenima kada bi zbog svoje sujete ustanovljen i opšte priznat i VREDAN brend preimenovao...
Pri tome i dalje sumnjam da je ovako nešto uopšte moguće uraditi...

Zamisli da neko Eurokrem promeni u Simakrem...
Ludilo, nezamislivo... valjda toliko lud nije....
 
"Silazim kod Delta Centra..."

Važi, ali - nikad...
 
То је нормално, као што ни аутокоманда ни трошарина одавно не постоје та места су задржала име, или објекти по институцијама као што су Дом синдиката или СИВ, да не говорим о томе да су зграде добијале "имена" по продавницама које су имале у приземљу, Јединство, Дрвоимпекс, Бетекс и које су задржале..

Мислим да није било потребе да Делта мења име Сава Центру, оно је не само навика у говору и менталној мапи града, већ и бренд..
 
Zvaće ga svi Sava centar i za 50 godina nebitno koje ime da stave, ja ne znam nikog ko Dom sindikata zove novim imenom ili tek halu Pionir, mislim ako mogu da uzmu neku dodatnu kintu brendiranjem nemam ništa protiv, tako se radi u celom svetu, ali drugo je ovo npr. sa Pionirom gde izmišljaju novo ime nepotrebno isto i sa gomilom ulica.
 
Biće sigurno neki kongres u budućnosti...negde tamo 2023e...taman da srede sve do tada


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Bez reklama posle duzeg vremena.
 

Prilozi

  • 20210426_105022 - Copy.jpg
    20210426_105022 - Copy.jpg
    183 KB · Pregleda: 1.901
  • 20210426_105043 - Copy.jpg
    20210426_105043 - Copy.jpg
    347 KB · Pregleda: 1.892
Ovo ispred (preko puta) SC je mega ozbiljno naselje. Koliko posla samo to urediti i sta sve ceka muceni Bg.
 
Izvor: N1

Delta holding: Sava centar ne menja ime, ono je samo po sebi brend
bg-sava-centar-pkg-210718-aps-20180721-173926426-mxf-still001-227721.jpeg

Iako je Sekretarijat za informisanje Beograda najavio da će 29. sednica Skupštine grada biti održana u "Delta kongresnom centru", uz napomenu da se radi o "bivšem Sava centru", u Delta holdingu FoNetu su rekli da nisu i neće menjati "prepoznatljivo ime, koje je samo po sebi brend".

„Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za 29. april, u 10 časova, u ‘Delta’ kongresnom centru (bivši Sava centar), 29. sednicu Skupštine grada“, glasila je najava koju je redakcijama uputio gradski Sekretarijat za informisanje.

Zato smo se za informaciju o promeni imena obratili kompaniji Delta holding, koja je početkom novembra prošle godine postala vlasnik „Sava centra“ za 17,54 miliona evra, uz obavezu da u rekonstrukciju i adaptaciju objekta uloži najmanje 50 miliona evra tokom pet godina.

„Sava centar je važan istorijski objekat, gotovo kultnog statusa, i ima prepoznatljivo ime koje je samo po sebi simbol i brend. S tim u vezi, posebno nam je zadovoljstvo što je taj objekat, simbol Beograda sa nadaleko poznatim imenom, deo našeg poslovnog sistema“, rečeno je FoNetu u Delta holdingu.

Vlada Srbije je, inače, 8. aprila ove godine odlučila da „Sava centar“ dobije status spomenika kulture.

Nakon kupovine „Sava centra“ kompanija Deta holding je najavila da će u rekonstrukciju objekta uložiti 60 miliona evra i da će u potpunosti sačuvati njegov arhitektonski izgled.

https://rs.n1info.com/biznis/delta-hold ... ebi-brend/
 
И сва ова бука због неуких политичара и њихових непромишљених изјава, стандардно.
 
Vrh