Šta je novo?

Sava centar

@vranac Različiti zavodi su u pitanju, za Kalemegdan je nadležan republički, ne gradski. Što se gradskog tiče, nije toliko izražen problem neangažovanja, već preteranog i nestručnog angažovanja. To se može videti u slučaju Indigo hotela u Knezu, gde su insistirali da se "novo" potkrovlje za koje su mislili da su ga napravili komunisti razlikuje od ostatka fasade koja je vraćena u predratno stanje. Ispostavilo se da su potkrovlje dodali pre rata i da je bilo u stilu ostatka objekta.
Ovde se vidi potenciranje detalja koji ne menjaju suštinu, a zanemarivanje onih koji jesu suština. Siguran sam da bi arhitekta koristio tamne lajsne da ih je imao (kvalitetne) na raspolaganju, a u svakom slučaju, te lajsne nisu deo umetničkog/arhitektonskog izražaja. Sa druge strane, enterijer baš jeste to, ali njega su dozvolili da potpuno prerade.
 
Trebale su da budu crne lajsne kao na Crown Plazi. Bilo je lepše pre njih.
Kako se zavod za spomenike ne brine za izgled Kalemegdana ali mu toliko znači Sava centar.
Ne brine se ni ovde zavod nego Miško...da je do zavoda SC bi se sravnio sa zemljom.

Da li planiraju neko zelenilo na krovu?
 
SAVA CENTAR 1979..jpg
 
Sava centar je jos jedna strateska tacka u bg koja se menja, pored Beobanke, Bigza, Zeleznicke stanice...
 
:ROFLMAO:


Zaboravio si da pomeneš i Ložionicu, koju ste super '''''sačuvali'''''. :ROFLMAO: Oglodavši je do temelja i cigle i posle napravivši ambar za hipsteraje i restorane.
 
Poslednja izmena:
Велика је срамота да град Београд ево већ 10 година, и поред двоструких буџета у односу на пређашњу декаду, не може да изнесе нити један капиталан пројекат. То још није виђено у историји овог града.

Ови пројекти реконструкција запуштених гиганата, дешавају се искључиво због повољне светске конјуктуре некретнина, јер се инвеститорима последњих неколико година баш мушки исплате квадрати и кубици. То има везе са ВеУправом и ШЧУправом евентуално као део колача.
 
Vrh