Šta je novo?

Saobraćajna signalizacija

Svi ti krstovi moraju imati dozvolu i projekat na osnovu koga su postavljeni rekao bi da ih dobar dio nema ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=577875#p577875:18yid5j9 je napisao(la):
direktor » Уто Окт 30, 2018 2:59 pm[/url]":18yid5j9]Svi ti krstovi moraju imati dozvolu i projekat na osnovu koga su postavljeni rekao bi da ih dobar dio nema ...
Директоре стварно сте непоправљиви оптимиста. У пракси то изгледа овако: преко интернета нађете некога да вам направи и постави крст или ако сте спретни урадите сами и то је то. После неколико година од поствљања крста један од десетине инпектора који су у међувремену били у апотеци сети се да провери да ли сте платили таксу за постављање рекламе и нормално ви се изненадите да се за то уопште нешто и плаћа. Тада вас инспектор оглоби, а и ви му нешто и сами тутнете, те вам он да пријатељски савет да одете код тога и тога и пријавите рекламу и све ће бити у реду. Ви то наравно заборавите и чекате опет неколико година док се неко не сети. Нормално морате бити љубазни са инспекторима или ће се сетити тога сваких 15 дана. Ово важи за оне који имају приватну апотеку, а за Лили, Бену и сл. уопште не важи, тамо инспектори не свраћају.

Opstinska inspekcija u subotici odvalila kaznu Vipu morali da vrate fasadu u prvobitno stanje da urade projekat i stave reklamu adekvatnih dimenzija itd ...
Znam da dm ima projekte za reklame...
Ako nisi primjetio pojedine reklame su smanjene i sklonjene
Inace firmarina se i dalje naplacuje ...

astrodule":3beg7a37 je napisao(la):
Koliko sam puta ja to prijavljivao i uglavnom ništa nije preduzeto? Šta da ja sada radim? Da lično odem i skidam?

I ja licno onu sa bulevara i nista...

Smatram da sam skoro pa profesionalni vozac jer provodim dosta vremena u saobracaju na dnevnom nivou i mogu vam reci da i dan danas iz daleka pomislim da je to semafor koji pokazuje zeleno...

Mi cemo postati grad tek kad sredimo sve te reklame i izloge, a pogotovo kad ocistimo bandere i putokaze od raznih nakalemljenih menjacnica, apoteka, restorana itd...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Skoro pa nikad.

Skloniće onog trenutka kad neko napravi sranje pa se posle vadi na zeleni krst. Do tada praviće konfuziju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576499#p576499:19hpbncu je napisao(la):
astrodule » 23 Oct 2018, 22:23[/url]":19hpbncu]Prvi dan su izdigli pešački i razrovali asfalt na trotoaru. Drugi dan su asfaltirali trotoar. Trećeg će valjda iscrtati zebru i žuto-belo pre i posle zebre.

Nisu trećeg dana iscrtali zebru, žuto-belo.

Žuto belo su iscrtali 27. oktobra, a zebru još nisu.

Znači hronologija ide ovako. Postavili su vertikalnu signalizaciju (znak za ležećeg) početkom septembra

21, 22, 23. 10 su postavili izdignuti asfalt, uradili prilaze i asfaltirali te prilaze

27.10. su iscrtali žuto-bele linije.

2.11. zebra još nije iscrtana.

Ja zaista ne bih da hejtujem, ali ovo je nedopustivo. Potpuno je očigledno da nema dovoljno radnika.

Početkom septembra (a možda čak i krajem avgusta su postavili znakove za ležećeg i kod Robne kuće) - tamo ništa nisu uradili.

Чињеница је да нема довољни теренских радника у свим комуналним предузећима. Пола градилишта по граду, што водовода што БГ пута су само паркиране машине месецима и онда дође екипа, ради ту мало па у истом дану обиђе још градилишта.

Ja bi reko da je tu losa kordinacija pirije svega taj lezeci prelaz mogao je biti uradjen za dan kompletan ...

Sve može rekordno i efikasno da se odradi , samo ako se hoće. U startu se otvori manje gradilišta , te se manjak radnika bolje rasporedi po tim gradilištima , brže se odradi posao , te se brže može preći na neku drugu novu lokaciju , i opet imamo priču kako se stalno nešto radi , ali bez negativne konotacije od strane građana.

Mislim da sam već ovde pominjao neusklađenu signalizaciju u Norveškoj (kod Novog bežanijskog groblja) gde tabla pokazuje strelice za levo i z apravo, a na kolovozu je strelica i "za levo i pravo" i za pravo.

To sam i prijavljivao tražeći da se uskladi (a mislim, ali nisam siguran, da sam predložio da bude kao što je obeleženo na kolovozu jer mnogo više ljudi ide pravo)

E pa pre neki dan sam primetio da su sa kolovoza obrisali (naravno tako da se još uvek vidi) strelicu za pravo, tako da sada imamo samo jednu traku za pravo.

A semafor pre ovog mesta je tako podešen da pušta u Norvešku skretanje u dve trake, plus što zaista tuda prolazim bar 2 puta nedeljno i najmanje 90% vozila ide pravo.

zakon je nedvosmislen, vertikalna signalizacija je "jaca" od horizontalne, mada smatram da je bezobrazluk oslanjati se na takav zakon i tako opravdavati nebrigu

To što je vertikalna signalizacija jača , ne znači da ne treba u određenim slučajevima da se vertikalna uskladi prema horizontalnoj , aqko se u praksi to pokazalo kao bolje rešenje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=582773#p582773:30amtfb7 je napisao(la):
astrodule » 20 Nov 2018 02:55 pm[/url]":30amtfb7]Mislim da sam već ovde pominjao neusklađenu signalizaciju u Norveškoj (kod Novog bežanijskog groblja) gde tabla pokazuje strelice za levo i z apravo, a na kolovozu je strelica i "za levo i pravo" i za pravo.

To sam i prijavljivao tražeći da se uskladi (a mislim, ali nisam siguran, da sam predložio da bude kao što je obeleženo na kolovozu jer mnogo više ljudi ide pravo)

E pa pre neki dan sam primetio da su sa kolovoza obrisali (naravno tako da se još uvek vidi) strelicu za pravo, tako da sada imamo samo jednu traku za pravo.

A semafor pre ovog mesta je tako podešen da pušta u Norvešku skretanje u dve trake, plus što zaista tuda prolazim bar 2 puta nedeljno i najmanje 90% vozila ide pravo.
file.php

Idijoti!,
od ove ekipe koja nas sad jaše, možeš da očekuješ da će da urade upravo suprotno od svega onog što je logično i zdravorazumsko. Prosto nisam siguran da li su oni toliko prirodno glupi ili imaju instrukcije da se tako ponašaju...
Inače za svu horizontalnu i vertikalnu signalizaciju odgovoran je gradjevinski inženjer taj i taj sa licencom tom i tom. Ako za ovako rešenje imaju projekat ja dajem mali prst na desnoj nozi :bash:

Ja samo mogu da pomislim da su uvideli neusklađenost i da im je bilo lakše da obrišu strelicu sa kolovoza, nego da naručuju novi znak.

Računaj da ovi što crtaju strelice (ako je sveža , znači od ovog leta) rade po najnovijim rešenjima sekretarijat za saobraćaj. Znači šta i kako im je naređeno tako i crtaju, ništa od toga da rade na svoju ruku. Jedino logično da ovi zaduženi za vertikalnu signalizaciju nisu uradili svoj seo posla.
Dule probaj na 011/27605382

Imao sam više predloga Sekretarijatu i nijednom mi nisu izašli u susret - nijednom. Dobijao sam odgovore tipa sa to nije obuhvaćeno godišnjim planom.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Evo malo problema sa semaforima sa Tvitera ovoga jutra

Ova dva semafora u BJerkovića kod SuperVera su mera nesposobnosti i diletantizma @beograd_rs i @opstinavozdovac. Prvo su ih radili 2 meseca, bio je to najveći svinjac od gradilišta. Zatim su ih svečano završili oko 15.septembra i evo do dana današnjeg nisu u funkciji. Divljaštvo.

Pogledajte prilog 2

A imamo i vozače koji ne znaju kako radi raskrsnica sa detektorom

Pogledajte prilog 1Pogledajte prilog 3

Ja nisam ni znao da imamo raskrsnice sa detektorom. Al' da je komplikovano k'o svemirska nauka , baš i nije , no poznavajući naš narod koji ne primeti stanicu izlepljenu sa obaveštenjem da ista privremeno nije u funkciji , ništa me ne čudi.

Ja sam dosta viđao isečen asfalt u obliku kvadrata pred raskrsnicama, ali sam mislio da služi samo za brojanje vozila.

Ja jedino mogu da pomislim da su ljudi prilazili polako raskrsnici kada vide crveno svetlo, a fora je da mora da se stane na taj isečeni deo ispred raskrsnice da bi se "okinuo" brojač.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=578565#p578565:hhchgkdh je napisao(la):
astrodule » 02 Nov 2018, 14:40[/url]":hhchgkdh]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576499#p576499:hhchgkdh je napisao(la):
astrodule » 23 Oct 2018, 22:23[/url]":hhchgkdh]Prvi dan su izdigli pešački i razrovali asfalt na trotoaru. Drugi dan su asfaltirali trotoar. Trećeg će valjda iscrtati zebru i žuto-belo pre i posle zebre.

Nisu trećeg dana iscrtali zebru, žuto-belo.

Žuto belo su iscrtali 27. oktobra, a zebru još nisu.

Znači hronologija ide ovako. Postavili su vertikalnu signalizaciju (znak za ležećeg) početkom septembra

21, 22, 23. 10 su postavili izdignuti asfalt, uradili prilaze i asfaltirali te prilaze

27.10. su iscrtali žuto-bele linije.

2.11. zebra još nije iscrtana.

Ja zaista ne bih da hejtujem, ali ovo je nedopustivo. Potpuno je očigledno da nema dovoljno radnika.

Početkom septembra (a možda čak i krajem avgusta su postavili znakove za ležećeg i kod Robne kuće) - tamo ništa nisu uradili.

Hej, hoj, završili su danas izdignuti pešački prelaz kod moje zgrade. Pre par nedelja su stavili stubiće, a danas su i ofarbali kolovoz.

Pogledajte prilog 1

Znači od postavljanja saobraćajnih znakova do iscrtavanja svih linija je prošlo više od 3 meseca. Dobro, dobro, morali su malo i da asfaltiraju prilaze.

Eee, moguće je da su stubiće stavili samo na "mojoj" strani jer se na toj strani bahato parkiraju (kladionica i neki lokali)

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

To stoji , samo što će sada da se to prenese na drugu stranu , jer je logika takvih , gde god zgodno mesto nađeš , tu parkiraj svog "ljubimca".

Vrh