Prvo da napisem da ovo Djordje nije usmereno nista licno protiv vas, ali kao neko ko je razmatrao Sakuru za kupovinu porodicnog stana moram da napisem neke moje utiske.
Prvo, ne ulazim u kvalitet gradnje, to zaista mislim da ce biti jedan od kvalitetnijih projekata u ovom delu grada, i zaista cenim to kao i ucestvovanje na ovom forumu i davanje odgovora na bezbroj pitanja... Ono sto moram da napisem tice se lokacije i zaista ne mogu da razumem ljude koji se odluce za zivot na takvom mestu...
1. Popricajte sa nekim zaposlenim u toplani o nivoima zagadjenja vazduha kada toplana radi i u zavisnosti koji od energenata koristi. Nije tesko doci do tih informacija. Evo aktuelne su price o zagadjenju vazduha, i svako na internetu moze naci na kojim se sve mestima u BGu meri nivo zagadjenja, i skoro pa konstantno merna tacka blizu toplane pokazuje najvise zagadjenje... Pri tome trenutne temperature nisu niske za ovo doba godine, a kakva je situacija kada se temperatura dodatno spusti i kada se koristi mazut ne zelim ni da zamislim... Pa sad argument moze biti da se ne koristi stalno mazut, ali i tih par dana ili nedelja ne bih voleo da sam u blizini dimnjaka...
2. Dalekovog pored takodje utice na zracenje, kao i bezbroj antena u okolini. Da nije prica u prazno, okacicu kratak video i necu ulaziti u tacne mere, ali svako moze da vidi da je RF skala zakucana u crveno, a napomenucu da je "peak" prilikom kratkog merenja bio oko 108 000 puta vece zracenje od preporucenog za zivot/spavanje... Pa sutra kad na takvoj lokaciji provodite dane/godine i kada legnete da se odmorite a probudite umorni nemojte da se pitate zbog cega (o uticaju na zdravlje ne bih da ne ulazimo previse u diskusije)
https://streamable.com/ub73h
Znam da ste spominjali da se informacije o tome za navedenu lokaciju mogu dobiti od CBRE ili koga vec, ali uvek vise verujem svojim ocima pogotovo u Srbiji kada uz malo mita mozete da dobijete bilo koji pecat...
Nivo buke, guzve u saobracaju, zagadjenje od tolikog broja automobila, haos koji ce nastati kada se izgrade pomenute zgrade i na prvom mestu autobuska stanica me uvek navode na razmisljanje sta se desava u glavama ljudi koji tu zele da zive... Razumem ljude koji se odluce za kupovinu nekog manjeg stana za rentiranje, kao investiciju, ali za zivot... :bash:
Zar nije moguce naci neku lepu lokaciju malo udaljeniju od centra/poslovnog centra koja bi bila daleko ugodnija/zdravija za zivot i tu izgraditi ovakav kompleks koji opet ponavljam odskace od ostalih trenutno aktuelnih i to poprilicno...