Alerog » Uto Okt 19, 2021 11:53 am[/url]":204nmit3]@Moltisanti potpuno se slazem, ni meni nije bilo jasno, ne znam ni sam kako se uvukao u ovu raspravku, a trebao bi da radim
Ja zaista ne vidim argumnte, voleo bi da pokazes recenicu koja je argument. Argument je cinjenica koja moze da se objektivno proveri od svakog, izmedju ostalog.
Trenutno u zakonu ili aktu, stoji da zarazna bolest koja je opasna i brzo se siri na odredjenu populaciju je visa sila. Posto kovid ispunjava ove uslove, a na kraju krajeva zvanicno u svetu je pandemija koja nije prestala jos, on se smatra visom silom.
Pandemije u proslosti su bile pandemije kuge u srednjem veku, spanska groznica 1918 i svinjski grip pre 10 godina.Kao sto vidis pandemija se dogadja jednom u 100 ili vise godina pa je zaista nesto sto nije regularno i kad se dogodi meni je potpuno razumno da je visa sila.
Epidemija i pandemija nisu isto (epidemija je lokalnog karaktera, pandemija globalnog)
To sto su druge zgrade zavrsene moze da znaci da su postavljali materijal koji je bio u zemlji, njihovi radnici se nisu razboljevali ili su radili bolesni...
Moze i da se dogodi da je Djordje bio lenj i nemaran i da je ovo mogao da zavrsi pre godinu dana, a mozda objektivno nije.
Napises recenicu "U ovom slucaju nije uticala pandemija PRESUDNO,vec druge stvari,koje su vec ljudi navodili." To nije argument, to je tvoj stav. Koji nije potkrepljen argumentima. Takodje smatram da ako napises nesto velikim slovima takodje nije argument, vec zelja da se te tvoje reci uzmu sa posebnom paznjom.
"sta ti licno mislis da sud ne bi uzeo u obzir sto je vecina gradj radova zavrsena u roku", ovde naprimer opet nemas argument, nego osecaj kako bi sud postupio u datom slucaju.
@markis sto se tice tvoje recenice "Vidim da neki brane investitore po svaku cenu verovatno iz njima poznatih razloga", ja zaista ne branim ivestitora. Ja sam placam 300 evra stan, na stranu placanje parkinga, zivot u zgradi bez lifta itd. Ali sam bio iznerviran stavom gde svi imaju da kazu da je neko drugi kriv, niko da pogleda i da se zaista raspita sta se dogadja u ovoj situaciji, koja su moja prava, sta sam potpisao, sta kaze zakon...
A smatram da se pravila moramo drzati cak i kad nisu nama na ruku, u suprotnom smo rulja koja na osnovu svog stava tuzi i osudjuje.