[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=730379#p730379 je napisao(la):
deka u akciji » 22 Apr 2020 05:53 pm[/url]":2wvmpl01]Do početka gradnje bloka A (DEKA INŽENJERING/EXING), cene su bile tu otprilike. Bilo je par investitora koji su bili naduvali cenu kvadrata na 1700/1800, ali uglavnom zbog kompenzacija i drugih mahinacija koje su radili. I Belvil je krenuo od suludih skoro 2000 u samom početku, pa je za par godina pao na realnih oko 1300 eur po kvadratu, za taj kvalitet gradnje. I blok A je u početku imao prilično normalne i realne cene od 1628 eur po kvm, za taj kvalitet gradnje. I onda su svima dali domaći zadatak što se tiče kvaliteta. Potražnja za novogradnjom na NBG je bila velika, projekata relativno malo, cene skočile. Ima tu investitora koji apsolutno svoju cenu ne mogu da opravdaju kvalitetom, ali se uspešno šlepaju. Najneverovatniji podatak je da je i dalje oko 70% Cash kupaca novogradnje.
Sakura/Đorđe je već dosta detaljno i realno prikazao situaciju, i njegov projekat je veoma kvalitetan. To dokazuje i količina prodatih i rezervisanih stanova.
A to da li se nekom sviđa ili ne..... Sto ljudi, sto ćudi.
U Belvilu nikada cena kvadrata nije bila 1300e/m2, odakle Vam ova informacija?? Najnize sto sam video je bili oko 1700e... A sto se tice same Sakure, kvalitet jeste iznad proseka na NBG ali je i cena daleko iznad proseka, trenutno je cena sa 10% PDV oko 2900e/m2 sto je, bar po meni, zaista preterano u ovoj sivoj fazi gradnje. Ali po toj ceni mozda moze i da prodje zato sto je sam projekat mali, ukupno ima oko 200-220 stanova ako se ne varam. Da je to veliki projekat kao Belvil na primer, sigurno po toj ceni ne bi islo posto je tesko naci toliki broj kupaca da plati kvadrat stana toliko obzirom da se u ovom momentu gradi i BW, Kula u Westu, A blok, i gomila novogradnje u bloku oko Westa, .....